Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Επιμένει στο 1 προς 5 για τις προσλήψεις στο Δημόσιο η Ν.Δ. (Video)

«Η Ν.Δ. θα εξορθολογίσει το δημόσιο τομέα. Προφανώς πρέπει να ελαττωθεί ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων, όχι με απολύσεις αλλά με μια αναλογία…» υποστήριξε ο βουλευτής της Ν.Δ. Κώστας Τσιάρας απαντώντας σε ερώτηση του δημοσιογράφου της ΕΡΤ αν η Ν.Δ. επιμένει στη θέση 1 πρόσληψη ανά 5 αποχωρήσεις στο Δημόσιο.

«Επιμένουμε ότι πρέπει να υπάρξει ένας εξορθολογισμός και στον αριθμό του δημοσίου τομέα στην Ελλάδα. Δεν θα προκύψει από απολύσεις. (Εξορθολογισμός, δηλαδή) και στον πραγματικό αριθμό του δημοσίου τομέα στην Ελλάδα αλλά και στον τρόπο που λειτουργεί το Δημόσιο» ανέφερε. 

Τη στιγμή που όλοι γνωρίζουν τι ακριβώς σημαίνει ο "εξορθολογισμός" και οι "μεταρρυθμίσεις" για τον νυν αρχηγό της Ν.Δ. και τότε, υπουργό Δοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη που έθεσε σε διαθεσιμότητα 25.000 δημόσιους υπάλληλους τη διετία 2013 – 2014.

Πως μπορεί να παρουσιάζεται αυτό ως "νέο" μόνο η Ν.Δ. ξέρει... Όταν η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει για 1 πρόσληψη ανά 1 αποχώρηση στο Δημόσιο από το 2019 και η Ν.Δ.επιμένει στο 1 προς 5 δηλώνοντας ότι «θα υποστηρίξει τον ιδιωτικό τομέα», το λες και "νεοφιλεύθερη, εκσυχρονιστική" ιδεοληψία με την κρατικοδίαιτη επιχειρηματικότητα, ή κοινώς... "γιούργια" στον Δημόσιο τομέα..

Κατ. Μπρ.

 

Σχεδόν 8.000 μόνιμες προσλήψεις στο Δημόσιο το 2019

 

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Προοδευτικός πόλος: από την εξαγγελία στην πράξη

Η σύγκλιση των προοδευτικών δυνάμεων είναι σήμερα το μεγάλο ζητούμενο για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Πόσο εύκολο όμως είναι να υλοποιηθεί ένα τέτοιο σχέδιο; Και ποιες είναι οι αντιφάσεις και τα προβλήματα που πρέπει να ξεπεραστούν;

Δειτε ολοκληρο το αρθρο