Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Σχίζουν τα ιμάτιά τους για πώληση υδροηλεκτρικών μονάδων

Του Τάσου Παπαζαχαρία*

 

Τα όργανα του οικονομικού κατεστημένου της χώρας μας, και όχι μόνο, άρχισαν να χτυπάνε στον γνωστό ρυθμό τους.

Για να είναι πιο ελκυστική η πώληση των λιγνιτικών μονάδων, θα πρέπει η ΔΕΗ, λένε, να βάλει μαζί με τις προς πώληση λιγνιτικές μονάδες και από ένα έως δύο υδροηλεκτρικά εργοστάσια.

Ό,τι γλίτωσε η κυβέρνηση και η διοίκηση της επιχείρησης με μεγάλη προσπάθεια, για να μην πουληθούν υδροηλεκτρικές μονάδες, οι οποίες είναι από τις πιο κερδοφόρες, προκειμένου η ΔΕΗ και κατ’ επέκταση το Δημόσιο να έχουν κέρδη, τα παπαγαλάκια τώρα, που κατά τ’ άλλα υποστηρίζουν Μητσοτάκη, σχίζουν τα ιμάτιά τους για να πουληθούν και τέτοιες μονάδες της ΔΕΗ.

Αποκαλυπτικό είναι ένα πρόσφατο άρθρο στο capital.gr1 που προβλέπει πως δεν θα παρουσιαστούν αγοραστές για τις λιγνιτικές μονάδες της Μεγαλόπολης και της Μελίτης και γι’ αυτό θα πρέπει η ΔΕΗ να προσθέσει τον ΥΗΣ Λάδωνα και τον ΥΗΣ Άραχθου στο προς πώληση πακέτο της Μεγαλόπολης και τις μονάδες του ΥΗΣ Νέστου στο προς πώληση πακέτο της Μελίτης!

Το ξεπούλημα των συμφερόντων της ΔΕΗ και του Δημοσίου, αλλά και το ξεσκέπασμα της υποκρισίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε όλο τους το μεγαλείο!

 

1. http://www.capital.gr/epixeiriseis/3291919/dei-giati-brisketai-pleon-sto-xeilos-tou-gkremou

 

* Ο Τάσος Παπαζαχαρίας είναι συντονιστής της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Προοδευτικός πόλος: από την εξαγγελία στην πράξη

Η σύγκλιση των προοδευτικών δυνάμεων είναι σήμερα το μεγάλο ζητούμενο για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Πόσο εύκολο όμως είναι να υλοποιηθεί ένα τέτοιο σχέδιο; Και ποιες είναι οι αντιφάσεις και τα προβλήματα που πρέπει να ξεπεραστούν;

Δειτε ολοκληρο το αρθρο