Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
12.5°C18.1°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.2°C15.5°C
1 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
12.0°C14.4°C
1 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.8°C13.2°C
2 BF 81%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
10 °C
9.9°C11.9°C
0 BF 71%
Π. Ρήγας: Κάποιοι δίνουν μάχη για να μη βγούμε από τα μνημόνια (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Π. Ρήγας: Κάποιοι δίνουν μάχη για να μη βγούμε από τα μνημόνια (Video)

Ειδικότερα για την οικονομία τόνισε ότι «κάποιοι δίνουν μάχη για να μη βγει η χώρα από τα μνημόνια». Διευκρίνισε ότι κόμματα, παράγοντες, μια συγκεκριμένη οικονομική ελίτ αλλά και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, τον κ. Στουρνάρα με τις δηλώσεις υπέρ της πιστοληπτικής γραμμής στήριξης.

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε κατά όσων λειτουργούν υπονομευτικά κατά της χώρας. «Κάποιοι θέλουν μνημόνια. Επιπλέον δεν θα ήθελαν να ολοκληρωθεί με επιτυχία αυτή η διακυβέρνηση».

Πιο συγκεκριμένα ανέφερε ότι: «Όταν η κυβέρνηση με όλα τα στοιχεία και όλοι οι θεσμοί υποστηρίζουν ότι το πρόγραμμα ολοκληρώνεται και όταν έχουμε βγει στις αγορές με το μικρότερο επιτόκιο από το 2004, έχουμε καταφέρει να έχουμε τη δική μας οικονομική άμυνα που θα ισχυροποιηθεί. Όταν συμβαίνουν όλα αυτά κανείς δεν μπορεί να μιλάει ξανά για επιτροπεία γιατί περί αυτού πρόκειται. Η επιτροπεία θα τελειώσει. Κάποιοι περίεργοι ριζοσπάστες βγάζουν τη χώρα από την κρίση ενώ όσοι ήταν χρόνια στη διακυβέρνηση δεν το κατάφεραν γιατί ήταν διαπλεκόμενοι και γιατί εκτελούσαν «συμβόλαια». Αυτό τελειώνει σήμερα».

Σε πλήρη αντίφαση η Ν.Δ., κατηγορεί τους προστατευόμενους μάρτυρες και η ίδια φέρνει μια ανώνυμη επιστολή

Μιλώντας για το σκάνδαλο Novartis, ο κ. Ρήγας τόνισε ότι η Ν.Δ. βρίσκεται σε πλήρη αντίφαση. Μιλάει για μάρτυρες κουκουλοφόρους όταν οι μάρτυρες είναι επώνυμοι και προστατευόμενοι και η ίδια ζητά προανακριτική βασιζόμενη σε μια ανώνυμη επιστολή κατά των υπουργών.

Για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως πρόκειται για "ένα θέμα διαδικαστικό που μπορεί να τελειώσει άμεσα. Εμπιστευόμαστε τις νομικές πλευρές. Η Τουρκία πρέπει να τηρήσει το διεθνές και το εθιμικό δίκαιο. Πιστεύω ότι θα λήξει μέσα στο επόμενο δεκαήμερο. Η Τουρκία επιδεικνύει μεγάλο εκνευρισμό ανοίγοντας μέτωπα παντού. Δεν διευκολύνουν την καλή γειτονία όλα αυτά».

Για τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής ο κ. Ρήγας διευκρίνισε ότι η χώρα μας είναι υπέρ μια «πολύπλευρης φιλειρηνικής εξωτερικής πολιτικής» ενώ όπως υποστήριξε «όποιος δεν σέβεται το διεθνές δίκαιο και δημιουργεί διαρκώς προβλήματα δεν διαμορφώνεις συνθήκες καλής γειτονίας ούτε με τη χώρα μας, ούτε με την Ε.Ε.

Καλούμενος να σχολιάσει την επίσκεψη Ερντογάν και τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, ο κ. Ρήγας ανέφερε ότι οι συναντήσεις γίνονται και όταν υπάρχουν προβλήματα με στόχο την επίλυσή τους. «Οι ελληνικές δυνάμεις είναι απολύτως έτοιμες να υπερασπιστούν τη χώρα αν αυτό χρειαστεί. Απαντώντας σε ερώτηση για τη στρατιωτική θητεία ο κ. Ρήγας απάντησε ότι είναι «αρκετή και θα μπορούσε να μειωθεί. Είμαστε μια χώρα φιλειρηνική».

Κατ. Μπρέγιαννη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL