Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
19.9°C23.4°C
3 BF 48%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.6°C24.2°C
4 BF 35%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.8°C25.9°C
2 BF 37%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
19 °C
18.3°C21.0°C
6 BF 67%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
22 °C
21.8°C23.0°C
2 BF 36%
Δ. Mάρδας: Οι δημοσκοπήσεις του ΠΑΜΑΚ δεν μας ανησυχούν (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δ. Mάρδας: Οι δημοσκοπήσεις του ΠΑΜΑΚ δεν μας ανησυχούν (Video)

https://www.youtube.com/embed/KMYY3NbtuMs

«Διαφωνούμε πάρα πολύ ως προς τις μεθόδους που χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο Πανεπιστήμιο καθώς οι αποκλίσεις που παρουσιάζει είναι πρωτόγνωρες» σχολίασε στο ΣΚΑΙ προσθέτοντας ότι «Η απόσταση υπάρχει αλλά δεν είμαστε σε προεκλογική περίοδο. Η απάντηση θα είναι πολύ διαφορετική από αυτή που θα δοθεί 15 μέρες πριν τις εκλογές διότι οι πολίτες τώρα κρίνει μεμονωμένα τους πολιτικούς σχηματισμούς ενώ τότε θα τους βλέπει σε σύγκριση».

Ο κ. Δένδιας από την άλλη εκμεταλλεύτηκε τον «αέρα νίκης» που δίνει στη Ν.Δ. η ίδια δημοσκόπηση  και με αισιοδοξία εκτίμησε ότι η Ν.Δ. θα πάρει άλλες 4 μονάδες πριν τις εκλογές, παρά το ταβάνι που έχει πιάσει και με παγιωμένη τη συσπείρωσή της.

Χωρίς να εξηγεί σε ποια δεξαμενή ψηφοφόρων ακόμα αποσκοπεί, αρκέστηκε σε μια εκτίμηση που μοιάζει να πηγάζει από ευσεβείς πόθους, καθώς όπως είπε «η ζωή έχει αποδείξει ότι την προεκλογική περίοδο η διαφορά δεν κλείνει… μεγαλώνει. Ο Έλληνας πάει με το νικητή» είπε, κάτι όμως που δεν έχει επιβεβαιωθεί στο πρόσφατο παρελθόν.

Πιο μικρό καλάθι θα έπρεπε να κρατά η Ν.Δ. όταν ακριβώς το αντίθετο συνέβη και οι πολίτες τουλάχιστον σε 3 εκλογές διέψευσαν σχεδόν όλες τις δημοσκοπήσεις. Αυτό όμως ακόμα δεν το έχουν αποδεχθεί στη Ν.Δ. Είναι γνωστή η υποτίμηση της κρίσης των πολιτών από την οποία κατατρέχεται η Ν.Δ. όταν οι βουλευτές της συχνά μιλούν για «ρεσάλτο» του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.

Ενδεικτικό είναι ότι η δημοσκόπηση του ΠΑΜΑΚ δείχνει 12 μονάδες μπροστά τη Ν.Δ. και η ΚΑΠΑ Research ότι κλείνει η ψαλίδα και η διαφορά των δύο κομμάτων είναι 4,8%.

Κατ. Μπρέγιαννη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL