Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
12.5°C18.1°C
1 BF 68%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
15 °C
11.6°C16.0°C
2 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
12.0°C14.9°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.8°C14.9°C
2 BF 85%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.3°C14.1°C
2 BF 54%
Ανακατεύει την τράπουλα της Kεντροαριστεράς ο Καμίνης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ανακατεύει την τράπουλα της Kεντροαριστεράς ο Καμίνης

Χωρίς να έχει τοποθετηθεί δημόσια, ο δήμαρχος Αθήνας φαίνεται ότι προετοιμάζεται να θέσει υποψηφιότητα για την αρχηγία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς που θα προκύψει ως μετεξέλιξη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, όπως έχει αποφασιστεί στο πρόσφατο συνέδριο.

Η διαρροή σχετικά με την πρόθεση αυτή του Γ. Καμίνη ήρθε ξαφνικά την Παρασκευή προκαλώντας ανάμικτα συναισθήματα στη Χαρ. Τρικούπη αλλά και στους επίδοξους υποψήφιους. Ενδεχόμενη υποψηφιότητά του ανακατεύει αρκετά την τράπουλα στην κεντροαριστερά και θα μπορούσε να διαμορφώσει ενδιαφέρουσες δυναμικές εντός του χώρου.

Στελέχη της Χαρ. Τρικούπη ανέφεραν ότι τουλάχιστον έως και την Παρασκευή το βράδυ ο Γ. Καμίνης δεν είχε επικοινωνήσει με την επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ενώ είχε μιλήσει με πρόσωπα όπως οι Χρ. Πρωτόπαπας, Ανδ. Λοβέρδος, και τον πρόεδρο της ΔΗΜ.ΑΡ. Θ. Θεοχαρόπουλο. Κατά πληροφορίες προ περίπου δεκαπενθημέρου είχε συναντηθεί και με τον αρμόδιο για τη διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας Ν. Αλιβιζάτο. “Η διαδικασία είναι ανοιχτή, καλοδεχούμενη οποιαδήποτε υποψηφιότητα συμβάλλει στην κατεύθυνση της διεύρυνσης”, σχολίασαν κάποιοι εκ των επιτελών της Χαρ. Τρικούπη.

Κατά πληροφορίες, ο Γ. Καμίνης ενημέρωσε για την προοπτική μιας υποψηφιότητάς του και τον Ευ. Βενιζέλο. Ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν έχει διαψεύσει ποτέ τα δημοσιεύματα και τις πληροφορίες περί νέου κόμματος και, παράλληλα με την όποια πίεση προσπαθεί να ασκεί έτσι στην ηγεσία, δείχνει να περιμένει και πώς θα διαμορφωθούν οι εξελίξεις στη ΔΗ.ΣΥ. από Σεπτέμβριο. Σε κάθε περίπτωση, η Άν. Διαμαντοπούλου του έκλεισε το μάτι δηλώνοντας έτοιμη για κάποια συμπόρευση, λέγοντας ότι “ο κ. Βενιζέλος, ο κ. Θεοδωράκης και η Ώρα Αποφάσεων έχουμε έναν λόγο ο οποίος συμπίπτει".

Ο Γ. Ραγκούσης, που όλα δείχνουν ότι θα είναι υποψήφιος, έσπευσε να εμφανιστεί ενωτικός και ανοιχτός, δηλώνοντας με βάση τις διαρροές περί Καμίνη, ότι “ανεξάρτητα από τις αποφάσεις που θα πάρει ο καθένας μας και της επιλογής που θα κάνουμε στην κάλπη, η ενδεχόμενη συμπόρευση του Γιώργου Καμίνη μαζί με όλους εμάς που ξεκινήσαμε εδώ κι ένα μήνα αυτήν την προσπάθεια αντικειμενικά αποτελεί μια ακόμη επιβεβαίωση της ορθότητας που έχουν οι εξελίξεις στον προοδευτικό χώρο".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL