Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
20.0°C22.4°C
4 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.9°C22.5°C
3 BF 39%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C21.6°C
2 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.3°C19.8°C
4 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.2°C21.9°C
2 BF 30%
Ν. Παππάς από Εχίνο Ξάνθης: Χιλιάδες νοικοκυριά έχουν πλέον πρόσβαση στα ελληνικά κανάλια (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ν. Παππάς από Εχίνο Ξάνθης: Χιλιάδες νοικοκυριά έχουν πλέον πρόσβαση στα ελληνικά κανάλια (Video)

«Ήταν μια απαράδεκτη κατάσταση που προέκυψε από την αεροπειρατεία που έγινε στη χώρα μας πριν λίγα χρόνια για να περάσει το φάσμα στη γνωστή ιδιωτική εταιρεία, κίνηση στην οποία εντάσσονταν και το βίαιο κλείσιμο της ΕΡΤ» τόνισε ο υπουργός.

Χαρακτηριστικό είναι ότι «για την ΕΡΤ οι άνθρωποι που ζουν εδώ πληρώνουν ανταποδοτικό τέλος και δεν είχαν τη δυνατότητα να ακούν ούτε καν την ελληνική γλώσσα».

«Δεν υπάρχουν περιοχές που είναι σβησμένες από τον τηλεοπτικό χάρτη. Η Ελλάδα ως χώρα δημοκρατική και κοινωνία ευαίσθητη δεν αφήνει κανένα Έλληνα πίσω σε σχέση με τις δυνατότητες των νέων τεχνολογιών» πρόσθεσε ο κ. Παππάς.

Στις καταγγελίες του αντιδήμαρχου Σταυρούπολης ότι από χθες δεν έχουν σήμα της Digea o κ. Παππάς απάντησε ότι έχει ζητήσει από τις υπηρεσίες του υπουργείου να το ερευνήσουν και θα επακολουθήσουν ανακοινώσεις.

Υπογράμμισε μάλιστα ότι "θα πρέπει άπαντες να αντιληφθούν ότι έχουμε γυρίσει σελίδα και ουδείς δεν μπορεί να κρατάει για τον εαυτό του ρόλους τους οποίους οι νόμοι και το Σύνταγμα δεν του έχουν αποδώσει».

"Να επισπευθούν οι διαδικασίες για την αδειοδότηση των καναλιών"

«Οι άνθρωποι που απαρτίζουν το ΕΣΡ έχουν απόλυτη συναίσθηση ευθύνης και κατανόηση να προβούμε στις πράξεις που θα μας επιτρέψουν να μην παρανομούμε ως πολιτεία. Τα κανάλια αυτή τη στιγμή είναι παράνομα γιατί λειτουργούν χωρίς άδειες».

Κάλεσε ο Ν. Παππάς μάλιστα να «επισπευθούν οι διαδικασίες» με δεδομένο όπως είπε ότι δεν ξεκινούν από το μηδέν και υπάρχει η αντίστοιχη τεχνογνωσία στο ελληνικό δημόσιο.

Σε ερώτηση για την ποιότητα του τηλεοπτικού προϊόντος απάντησε ότι είναι στην αρμοδιότητα του ΕΣΡ που τους παρέχει τη δυνατότητα της επιβολής των αντίστοιχων προστίμων.

Kατ. Μπρέγιαννη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL