Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.2°C23.0°C
2 BF 73%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.1°C21.1°C
1 BF 73%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
22 °C
19.9°C25.4°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.8°C23.8°C
2 BF 88%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.9°C18.5°C
2 BF 88%
Σήμερα στην Αυγή: Ο αγώνας αποδίδει
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σήμερα στην Αυγή: Ο αγώνας αποδίδει

Σε δεινή πολιτική και επικοινωνιακή ήττα οδήγησε ακόμη μια φορά τη Ν.Δ. η αντιπολιτευτική τακτική του "ατυχήματος" της κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, εν προκειμένω στην περίπτωση του έκτακτου βοηθήματος προς τους χαμηλοσυνταξιούχους και της αναστολής αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά που πλήττονται από την προσφυγική κρίση. Μετά το μήνυμα των Ευρωπαίων (Ντάισελμπλουμ, Μοσκοβισί) ότι η διευκρινιστική επιστολή Τσακαλώτου "ξεπαγώνει" τις ρυθμίσεις για την απομείωση του χρέους, η Ν.Δ. και οι λοιποί "πρόθυμοι" των Αθηνών, που δεν ψήφισαν τα κυβερνητικά μέτρα για να μην "εκτροχιαστεί το πρόγραμμα", έμειναν να διαμαρτύρονται για το... ύφος της επιστολής. Εν τέλει, βρέθηκαν αντιμέτωποι με τους συνταξιούχους και σε αρραγές μέτωπο με τους σκληρότερους των δανειστών.

Διαβάστε τα υπόλοιπα θέματα στην έντυπη έκδοση της "Αυγής":

https://www.avgi.gr/subscriptions

Χρ. Σπίρτζης: "Βγάλαμε την Ιονία Οδό από το πλήρες τέλμα"

Πρώτο βήμα στην πορεία ολοκλήρωσης των 196 χιλιομέτρων της Ιονίας Οδού, η οποία θα είναι έτοιμη στο τέλος Μαρτίου 2017, είναι η χθεσινή παράδοση στην κυκλοφορία του τμήματος Κουβαράς - Αμφιλοχία. Χρ. Σπίρτζης: "Η κυβέρνησή μας πέτυχε σε πολύ δύσκολες συνθήκες να βγάλει την Ιονία Οδό από το πλήρες τέλμα".

Χριστουγεννιάτικο φιάσκο στην Αθήνα

Ακίνητη παραμένει η ρόδα στο Σύνταγμα και κανείς δεν μπορεί να βεβαιώσει αν θα λειτουργήσει μέσα στις γιορτές. "Ζητήσαμε τα απαιτούμενα πιστοποιητικά ασφάλειας από την Επιτροπή Θεαμάτων και δεν τα είχαν στη διάθεσή τους" επισημαίνει στην "Α" ο επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης Ρήγας Αξελός, εγκαλώντας τη δημοτική αρχή για την παραχώρηση της κεντρικής πλατείας της πόλης σε ιδιώτη "χωρίς να έχει προηγηθεί διαγωνισμός". Να σημειωθεί ότι καμία από τις εταιρείες που παρουσιάστηκαν δεν είχε ανάλογη τεχνογνωσία...

Ακόμα και στην Αθήνα

Χιονιάς έως την Πρωτοχρονιά

Σε αυξημένη ετοιμότητα βρίσκονται οι υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας, δήμοι και περιφέρειες ανά τη χώρα, με ιδιαίτερη έμφαση στις δομές φιλοξενίας αστέγων, καθώς αναμένεται επιδείνωση του καιρού από σήμερα, με χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές, χωρίς μάλιστα να έχει αποκλειστεί το να χιονίσει και στην Αθήνα.

Η Λευκωσία απαντά στα προσκόμματα Ακιντζί

Η Συνθήκη Εγκαθίδρυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας θα συνεχίσει να βρίσκεται σε ισχύ και μετά τη λύση του Κυπριακού, απάντησε η Λευκωσία στις δηλώσεις Ακιντζί. Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε επίσης στον κατοχικό ηγέτη πως για τη λύση "δεν μπορούμε παρά να στηρίξουμε τη συμμετοχή των πέντε μόνιμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας και της Ε.Ε.".

Η πορεία της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης

Την 1η Ιανουαρίου του 2001 η Ελλάδα έγινε μέρος του οράματος που θα έφερνε πιο κοντά τους λαούς της Ευρώπης, του ευρώ. Όσοι τότε ήταν κατά της ένταξης θεωρούνταν γραφικοί και οπισθοδρομικοί. Η αλήθεια είναι ότι με τα τότε δεδομένα ήταν εύκολο να χαρακτηριστείς γραφικός αφού όλα έμοιαζαν ευοίωνα: Χαμηλά επιτόκια, αξιόπιστη κεντρική τράπεζα και ένα σκληρό νόμισμα.

Financial Times: Σύγκρουση ΗΠΑ - Ισραήλ στον ΟΗΕ

Ο Νετανιάχου τραβάει το σκοινί στην κόντρα με τους Αμερικανούς μετά το καταδικαστικό ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας για τον εποικισμό στα κατεχόμενα.

Τουρκία: Πρώτη δίκη για το πραξικόπημα

Άρχισε χθες στην Κωνσταντινούπολη η πρώτη σημαντική δίκη σε σχέση με το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου κατά του Ερντογάν. Στο εδώλιο κάθονται 29 αξιωματικοί της αστυνομίας που κατηγορούνται για "απειθαρχία". Για τους 21 οι εισαγγελείς ζητούν καταδίκη σε τρις ισόβια, ενώ για τους υπόλοιπους οκτώ προτείνουν ποινές από 7,5 έως 15 χρόνια φυλάκισης. Εντάλματα σύλληψης εκδόθηκαν χθες και σε βάρος 45 μελών του τουρκικού πολεμικού ναυτικού.

George Michael: Έφυγε ένας ανήσυχος δημιουργός

"Είμαι έκπληκτος που μπόρεσα να επιβιώσω παρά τις δυσλειτουργίες μου" δήλωνε σε μια από τις τελευταίες του συνεντεύξεις στον "Guardian" ο George Michael Τα φετινά, όμως, ήταν τα τελευταία του Χριστούγεννα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL