Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.1°C20.2°C
2 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.2°C18.8°C
2 BF 50%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.0°C18.8°C
3 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.1°C18.2°C
3 BF 67%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.9°C17.3°C
3 BF 48%
1.6 εκατ. θα λάβουν το επίδομα / Σήμερα στην Αυγή: Καμία ανοχή στους νεοναζί
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

1.6 εκατ. θα λάβουν το επίδομα / Σήμερα στην Αυγή: Καμία ανοχή στους νεοναζί

Το πραγματικό φασιστικό της πρόσωπο έδειξε ακόμη μια φορά η Χρυσή Αυγή με την εισβολή και τη διακοπή εκδήλωσης για τις μειονότητες στην ΕΣΗΕΑ από ομάδα υποστηρικτών της με επικεφαλής τέσσερις βουλευτές, δικαιώνοντας όσους υποστηρίζουν ότι η μόνη απάντηση στους νεοναζί είναι η πολιτική τους απομόνωση. Ξεκάθαρο μέτωπο απέναντι στη Χ.Α. και σε όσους συνέβαλαν στην άνοδό της ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλοντας την επιχείρηση επαναφοράς της "θεωρίας των δύο άκρων" που προσπάθησε να στήσει η Ν.Δ. με αφορμή τις δηλώσεις του Ν. Παρασκευόπουλου για την ένταξη της Χ.Α. σε "δημοκρατικό κλίμα", τις οποίες ο ίδιος ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απέδωσε σε παρερμηνεία. 

Διαβάστε τα υπόλοιπα θέματα στην έντυπη έκδοση της "Αυγής":

https://www.avgi.gr/subscriptions

1.6 εκατ. θα λάβουν το επίδομα

Πλήρης 13η σύνταξη για 500.000 συνταξιούχους

Κατατέθηκε χθες η τροπολογία με την οποία αποδίδεται το έκτακτο μέρισμα συνολικά σε 1,6 εκατ. συνταξιούχους που λαμβάνουν σύνταξη κάτω των 850 ευρώ. Από αυτούς οι 500.000 θα λάβουν ποσό ίσο με τη σύνταξή τους. Στους δικαιούχους συμπεριλαμβάνονται, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τ. Πετρόπουλος, οι ασφαλισμένοι ΟΓΑ και όσοι λαμβάνουν προσωρινή σύνταξη.

Μύνυμα Τσίπρα: Ανάπτυξη και μέτρα μετά το 2018 δεν συμβαδίζουν

Προάγγελο του μηνύματος που θα μεταφέρει σε Μέρκελ, Γκάμπριελ, Σουλτς και Ολάντ έδωσε χθες στην Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας: "Η σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας και η ανάπτυξή της δεν μπορούν να συμβαδίσουν με τη νομοθέτηση νέων μέτρων που θα ισχύσουν μετά το 2018" τόνισε σημειώνοντας πως το ΔΝΤ οφείλει να επιμείνει στη θέση του για πρωτογενή πλεονάσματα 1,5% μετά τη λήξη του προγράμματος. Παρέμβαση Ολάντ: "Η κυβέρνηση Τσίπρα τήρησε τις δεσμεύσεις της, σειρά των Ευρωπαίων".

"Φρένο" τον Νοέμβριο

Ρεκόρ 15ετίας με 125.128 νέες θέσεις εργασίας στο 11μηνο

Κατατέθηκε το νομοσχέδιο

Αφορολόγητο από 1 Ιανουαρίου με πλαστικό χρήμα

Μυτιλήνη: Βουτιά ανθρωπιάς από τρεις πρόσφυγες

Προσφυγόπουλα βούτηξαν στα παγωμένα νερά της Μυτιλήνης για να σώσουν τους επιβάτες αυτοκινήτου που έπεσε στη θάλασσα. Δυστυχώς, τελικά από τους τρεις που είχαν εγκλωβιστεί κατάφεραν να απεγκλωβίσουν μόνο τον έναν. Το ΙΧ αυτοκίνητο βγήκε από την πορεία του και έπεσε στη θάλασσα με αποτέλεσμα τον θάνατο δυο παιδιών, ενός 15χρονου κοριτσιού και ενός 16χρονου αγοριού.

Φτιασιδώματα

Ήξερα τι περίπου με περίμενε. Είπα όμως να κάνω την υπέρβαση λόγω της ημέρας. Δεν ήταν που ο Μεταξάς και ο Παπάγος αναφέρονταν αποκλειστικά ως «κυβερνήτης» και «στρατάρχης» αντιστοίχως. Ούτε που σε πείσμα του αφηγήματος «Τα οχυρά δεν παραδίδονται. Καταλαμβάνονται» στην έξοδο του οχυρού η φωτογραφία απεικόνιζε με πλέρια ενάργεια την παράδοση...

του Κώστα Κουτρουμπάκη

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Γέφυρα με την κοινωνία

Γέφυρες με τους νέους, την κοινωνία, τους υπόλοιπους πολιτιστικούς φορείς ρίχνει το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με το νέο του πρόγραμμα, το πρώτο μετά την υπαγωγή του στο Δημόσιο, διεκδικώντας κεντρική θέση στο πολιτιστικό γίγνεσθαι αλλά και την ανάδειξή του σε φυτώριο νέων καλλιτεχνών και φορέα εκπαίδευσης στη μουσική.

Ιταλία: Κυβέρνηση εξπρές με το βλέμμα στις τράπεζες

Νέα κυβέρνηση, υπό τον Πάολο Τζεντιλόνι, με αποστολή τη διάσωση του τραπεζικού συστήματος, την ψήφιση νέου εκλογικού νόμου και τη διενέργεια πρόωρων βουλευτικών εκλογών μέχρι το καλοκαίρι.

Τουρκία: Το HDP στο στόχαστρο μετά το μακελειό του Σαββάτου

Κύμα μαζικών συλλήψεων με στόχο το Κόμμα Δημοκρατίας των Λαών (HDP) σάρωσε την Τουρκία μετά το μακελειό του Σαββάτου έξω από το στάδιο της Μπεσίκτας στην Κωνσταντινούπολη που στοίχισε τη ζωή σε 44 ανθρώπους, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε η οργάνωση TAK - Γεράκια για την Ελευθερία του Κουρδιστάν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL