Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
10.9°C16.5°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
9.6°C14.4°C
2 BF 69%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
11.0°C13.2°C
1 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.8°C12.7°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
8 °C
7.9°C10.7°C
0 BF 87%
Θ. Φωτίου: Δεν θα κοπεί κανένα επίδομα, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Θ. Φωτίου: Δεν θα κοπεί κανένα επίδομα, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας (Video)

https://www.youtube.com/embed/QVuxbUvg_EA

Σημαντικό το γεγονός ότι αναδιοργανώνεται το ΣΕΠΕ τη στιγμή που είχε αποψιλωθεί εντελώς ως μία από τις μεγάλες μεταρρυθμιστικές προσπάθειες του κ. Μητσοτάκη που είχε ως συνέπεια την μείωση του δημόσιου τομέα στο μισό υπογράμμισε η κ. Φωτίου. «Όταν λέει ο κ. Μητσοτάκης μεταρρυθμίσεις σημαίνει ότι ο δημόσιος τομέας ο οποίος δεν ελέγχει και δεν παρεμβαίνει σε τίποτα» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Αντίθετα, «εμείς πιστεύουμε ότι χρειάζεται ένας δημόσιος τομέας οργανωμένος καλά και να επιτελεί το ρόλο του» ενώ μιλώντας για το νέο νόμο τόνισε ότι τα μέτρα που ψηφίστηκαν δεν δημιουργούν αχαλίνωτη αγορά εργασίας.

Μέσα στον Ιανουάριο θα ανοίξει το πρόγραμμα – οι Δήμοι είναι προετοιμασμένοι

Αναφερόμενη στο νέο πρόγραμμα κοινωνικής αλληλεγγύης τόνισε ότι: Το ΚΕΑ είναι ένα πρόγραμμα 3 αξόνων, εισοδηματική ενίσχυση, υπηρεσίες όπως παιδικούς σταθμούς, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, δωρεάν φάρμακα και παροχές σε τρόφιμα, φρούτα, πρόσβαση σε όλες τις δομές φτώχειας. Ο τρίτος άξονας είναι ότι το 10% του ΚΕΑ θα μπει στην αγορά εργασίας.

Οι Δήμοι έχουν προετοιμαστεί για να ανοίξει το πρόγραμμα μέσα στον Ιανουάριο ενημέρωσε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, ενώ διαβεβαίωσε ότι «δεν θα κοπεί κανένα επίδομα». Τέλος μιλώντας για τη διαπραγμάτευση υποστήριξε ότι «δεν μπορούμε να πάμε πίσω από το ευρωπαϊκό κεκτημένο».

Κατ. Μπρέγιαννη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL