Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
16.2°C19.3°C
2 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.0°C17.6°C
2 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.4°C16.6°C
3 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.9°C16.8°C
3 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.9°C15.2°C
3 BF 62%
Σήμερα στην Αυγή: Ιερή συμμαχία για "ατύχημα" της χώρας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σήμερα στην Αυγή: Ιερή συμμαχία για "ατύχημα" της χώρας

Τα ρέστα της για να βρεθεί σε πολιτικό αδιέξοδο η κυβέρνηση, ακόμη κι αν αυτό προϋποθέτει δυσβάσταχτο κόστος για τη χώρα, δίνει η Ν.Δ. Μετά το μέτωπο με το σύστημα της διαπλοκής για να ναυαγήσει ο νόμος για τους τηλεοπτικούς σταθμούς, αναθερμαίνει εκ νέου το παλαιό μέτωπο με τους σκληροπυρηνικούς της Ευρώπης προσδοκώντας κάποιο "ατύχημα" στη διαπραγμάτευση για απομείωση του χρέους ή στη διαχείριση του προσφυγικού. Ως προς το πρώτο, την ώρα που ο πρωθυπουργός έθετε το ζήτημα σε Ολάντ και Μέρκελ, ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Μ. Λαζαρίδης εκτιμούσε ότι "ο Τσίπρας κοροϊδεύει" και αμφισβητούσε την "αξιοπιστία" της κυβέρνησης να διαπραγματευτεί. Ως προς το δεύτερο, την ώρα που το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα χρέωνε στην Ελλάδα τη διαφαινόμενη αποτυχία διαχείρισης του προσφυγικού, ο Κυρ. Μητσοτάκης επέλεγε να απουσιάζει και να ταυτίζει τον ΣΥΡΙΖΑ, από το MEΚ Παιανίας, με τους κουκουλοφόρους και τις "μολότοφ".

Διαβάστε τα υπόλοιπα θέματα στην έντυπη έκδοση της "Αυγής":

https://www.avgi.gr/subscriptions

Μετά τις συναντήσεις με Μέρκελ - Ολάντ

Αλ. Τσίπρας: Σύντομα η ποσοτική χαλάρωση

Τη δυνατότητα "πολύ σύντομα στη νέα χρονιά, στις αρχές της νέας χρονιάς, η Ελλάδα να ενταχθεί στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης" προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας μετά τις χθεσινές συναντήσεις με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άν. Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο Φρ. Ολάντ, ο οποίος τόνισε την ανάγκη να υλοποιηθούν «το ταχύτερο δυνατό» οι ευρωπαϊκές δεσμεύσεις προς την Ελλάδα για το ζήτημα του δημόσιου χρέους, επισημαίνοντας ότι η Γαλλία ενθαρρύνει όλους τους εμπλεκόμενους παράγοντες, όπως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η ΕΚΤ και το ΔΝΤ, να λάβουν τις αναγκαίες αποφάσεις.

Δύο οι τελικοί διεκδικητές του 24% του ΑΔΜΗΕ

Την ουσία της εναλλακτικής πρότασης της κυβέρνησης για τη διατήρηση του κρίσιμου τομέα των δικτύων μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος υπό δημόσιο έλεγχο, με σχέδιο εφαρμόσιμο που αποδίδει στην πράξη, αποτυπώνει η υποβολή, σύμφωνα με πληροφορίες, δεσμευτικών-οικονομικών προσφορών για την απόκτηση του 24% του ΑΔΜΗΕ από δύο μεγάλες, διεθνείς εταιρείες, μία κινεζική και μία ιταλική.

Συνεδριάζει η Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ

Την Κυριακή η εκλογή γραμματέα και Π.Γ.

Με ομιλία του Αλ. Τσίπρα στις 10 π.μ. ανοίγει την Κυριακή (στο "Divani Caravel") η συνεδρίαση της Κ.Ε. που θα εκλέξει γραμματέα και Πολιτική Γραμματεία.

Εμείς και αυτοί

Ονόματα και διευθύνσεις! Ακόμη και τα πιο πετυχημένα ανέκδοτα φθείρονται και με τον καιρό ξεχνιούνται. Από αυτά επιβιώνουν μόνο συνθηματικές λέξεις. Ένα αεροπλάνο πέφτει, λείπει ένα αλεξίπτωτο. Ένα πλοίο βουλιάζει στη μέση του ωκεανού. Όλες οι βάρκες έχουν γεμίσει, κάποιος όμως εξακολουθεί να περισσεύει. Από αυτόν, χασκογελώντας οι ισχυροί, ζητούν απαντήσεις που δεν μπορεί να δώσει.

του Τριαντάφυλλου Τρανού

Οι Βαλλώνοι μπλοκάρουν τη CETA

Δεν κατέστη τελικά δυνατή, στο πλαίσιο της διήμερης συνόδου κορυφής, η επίτευξη συμβιβασμού με το γαλλόφωνο Βέλγιο για την υπογραφή της εμπορικής συμφωνίας με τον Καναδά (CETA). Ωστόσο η Κομισιόν δεν βιάστηκε να «θάψει» τη συμφωνία, διαμηνύοντας πως οι προσπάθειες αναμένεται να συνεχιστούν τις επόμενες ώρες και ημέρες.

Διεθνή Οικονομικά - Ανάλυση του Κώστα Μελά

Το γερμανικό τραπεζικό σύστημα των τριών πυλώνων

Η Ιστορία στο εδώλιο

Περισσότεροι από 400 ακαδημαϊκοί, ιστορικοί, ερευνητές συνυπογράφουν ψήφισμα, δηλώνοντας την αντίθεσή τους για την παραπομπή σε δίκη της συγγραφέα του βιβλίου "Το νησί του Μουσολίνι. Φασισμός και ιταλική κατοχή στη Σύρο" Σέιλα Λεκέρ και των εκδόσεων Αλεξάνδρεια την επόμενη Πέμπτη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL