Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.5°C19.6°C
3 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.5°C17.7°C
1 BF 73%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.8°C18.0°C
1 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
16.3°C16.3°C
1 BF 65%
Σήμερα στην Αυγή: Στριμώχνεται και απειλεί ο Στουρνάρας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σήμερα στην Αυγή: Στριμώχνεται και απειλεί ο Στουρνάρας

Ευθείες απειλές για τη σταθερότητα ολόκληρου του πιστωτικού συστήματος διατύπωσε αργά χθες το βράδυ ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, αντιδρώντας σπασμωδικά στον έλεγχο που διενήργησαν νωρίτερα οι οικονομικοί εισαγγελείς Διαφθοράς στη διαφημιστική εταιρεία της συζύγου του, στο πλαίσιο της έρευνας για τις διαφημιστικές δαπάνες του ΚΕΕΛΠΝΟ από το 2011 μέχρι το 2014. Αντίστοιχος έλεγχος έγινε τόσο στο Κέντρο όσο και σε άλλη εταιρεία που εμπλέκεται στην υπόθεση. Ο κ. Στουρνάρας έθεσε βέτο στη συμμετοχή τεσσάρων προσώπων στο Διοικητικό Συμβούλιο της Attica Bank και δημοσιοποίησε το πάγωμα χορηγήσεων (λήψης και χορήγησης δανείων) μέχρι τον ορισμό νέου Δ.Σ. από τη γενική συνέλευση των μετόχων την ερχόμενη Τρίτη. Κι αυτό παρ' ότι με δική του πρωτοβουλία είχε επικοινωνήσει με τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα και είχαν συμφωνήσει, όπως δήλωναν κύκλοι και των δύο πλευρών, ότι η δικαστική έρευνα δεν θα επηρεάσει τη συνεργασία μεταξύ κυβέρνησης και ΤτΕ, καθώς επίσης και ότι θα υπάρξει συνάντηση μετά την επιστροφή του πρωθυπουργού από την Μπρατισλάβα.

* Η ΤτΕ πάγωσε τις χορηγήσεις στην Attica Bank μέχρι τον διορισμό νέου Δ.Σ. την Τρίτη και έθεσε βέτο για τέσσερις συμβούλους

Αναλυτικά τα σχετικά ρεπορτάζ από την έντυπη έκδοση της "Αυγής":

Σπασμωδικές κινήσεις του διοικητή της ΤτΕ

Εισαγγελική έφοδος στο ΚΕΕΛΠΝΟ και στα γραφεία της συζύγου του Γ. Στουρνάρα

Διαβάστε τα υπόλοιπα θέματα στην έντυπη έκδοση της "Αυγής"

https://www.avgi.gr/subscriptions

Αυξάνονται οι θέσεις πλήρους απασχόλησης

Μειώθηκαν κατά 6,9% οι άνεργοι το β' τρίμηνο

Στο, πάντα πολύ ψηλό, 23,1% έπεσε η ανεργία στην Ελλάδα, καθώς ο αριθμός των ανέργων μειώθηκε κατά 6,9% το β’ τρίμηνο του έτους σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό. Παράλληλα, το τελευταίο επτάμηνο καταγράφεται αύξηση της πλήρους απασχόλησης κατά 4% (από 44% σε 48%), ενώ έρευνα της Manpower Group μεταξύ εκατοντάδων εργοδοτών καταγράφει τις ισχυρότερες από το 2008 προβλέψεις για αύξηση προσλήψεων κατά 6% το τέταρτο τρίμηνο του έτους.

Η ατζέντα του Νότου στην Μπρατισλάβα

Με πυξίδα τη Διακήρυξη των Αθηνών προσέρχεται στη άτυπη σύνοδο κορυφής της Μπρατισλάβα ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας και εκεί θα βρει συμμάχους που όλες τις τελευταίες μέρες κάνουν αισθητή την παρουσία τους σε διεθνή κοινοβουλευτικά φόρουμ. Στις μεταρρυθμίσεις, για να βγει η Ευρώπη από το αδιέξοδο, ομνύουν Μέρκελ - Ολάντ.

Συνέντευξη της αν. υπουργού Εξωτερικών της Πορτογαλίας Μ. Μάρκες:

"Η Ευρώπη χρειάζεται να δώσει μια άλλη απάντηση"

Το ΔΝΤ ετοιμάζει την έκθεσή του

Πρώτο βήμα για τη συζήτηση του χρέους

Την ώρα που στη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς διαπιστώνεται η βελτίωση στην πορεία των δημοσίων εσόδων και διαφαίνεται συμφωνία για εξωδικαστική λύση στα μη εξυπηρετούμενα επιχειρηματικά δάνεια, το ΔΝΤ ανακοινώνει την έναρξη των διαβουλεύσεων για την έκθεση για την ελληνική οικονομία που απαιτείται ώστε να ανοίξει η συζήτηση για το χρέος.

Έξι άξονες για την ανάπτυξη της εγχώριας φαρμακοβιομηχανίας

Με στόχο τη διαμόρφωση ενός σύγχρονου πλαισίου βιωσιμότητας, η κυβέρνηση παρουσίασε έξι άξονες για την ανάπτυξη της εγχώριας φαρμακοβιομηχανίας. "Η ανασυγκρότηση του κράτους πρόνοιας μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό αναπτυξιακό ρόλο, δίνοντας ώθηση στην έρευνα, την καινοτομία και τη βιώσιμη επιχειρηματικότητα" διαμήνυσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκης.

Λαϊκίζοντες μεταρρυθμιστές

Ο διαχωρισμός λαϊκιστών - μεταρρυθμιστών εντάθηκε τα τελευταία χρόνια, μετά το ξέσπασμα της παγκόσμιας κρίσης, εξυπηρετώντας τους πολιτικούς και επικοινωνιακούς σκοπούς των κοινωνών του νεοφιλελεύθερου δόγματος.

του Βαγγέλη Βιτζηλαίου

Γερμανία: Ακροδεξιά υστερία

Συγκρούσεις μεταξύ ακροδεξιών Γερμανών και ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων σε πόλη της Σαξωνίας, ενώ αυξάνεται ο αριθμός των ρατσιστικών και ξενοφοβικών επιθέσεων στη χώρα.

Γαλλία: Στους δρόμους για το εργασιακό

Ο Αύγουστος φαίνεται ότι τελικά εξασφάλισε μόνο ένα προσωρινό διάλειμμα στην κυβέρνηση Ολάντ, που από χθες βρίσκεται και πάλι αντιμέτωπη με το κίνημα κατά της εργασιακής μεταρρύθμισης. Για 14η φορά από τον Απρίλιο, δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές κατέκλυσαν τους δρόμους σε πολλές πόλεις της χώρας ζητώντας την κατάργηση του νόμου Ελ Κομρί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL