Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
12.5°C18.1°C
1 BF 68%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
15 °C
11.6°C16.0°C
2 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
12.0°C14.9°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.8°C14.9°C
2 BF 85%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.3°C14.1°C
2 BF 54%
Σήμερα στην Αυγή: Ν.Δ.- Από τους νταβατζήδες στο νταβατζιλίκι
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σήμερα στην Αυγή: Ν.Δ.- Από τους νταβατζήδες στο νταβατζιλίκι

Την πολιτική προστασία των καναλαρχών, που θα ήθελαν να ακυρώσουν τη διαδικασία αδειοδότησης, ώστε να παρατείνουν το καθεστώς αυθαιρεσίας και λειτουργίας με δανεικά και αγύριστα από τις τράπεζες, αυτών που ο Κ. Καραμανλής αποκαλούσε κάποτε "νταβατζήδες", ανέλαβε η Ν.Δ.

Τη στιγμή που ήταν σε εξέλιξη η γενική δοκιμή του διαγωνισμού χωρίς οι εκπρόσωποι των καναλαρχών να καταφέρνουν να διατυπώσουν σοβαρές συστάσεις και μια ημέρα πριν από την εκδίκαση των προσφυγών των θιγόμενων καναλαρχών στο ΣτΕ, η Ν.Δ. ανακοίνωσε ότι "δεν πρόκειται να αναγνωρίσει ούτε να νομιμοποιήσει τον διαγωνισμό" επειδή... "παραβιάζει το Σύνταγμα". Το ότι παραβίαση του Συντάγματος βλέπει μόνο αυτή δεν την απασχολεί, όπως δεν την απασχολεί και η ευρωπαϊκή διάψευση του ισχυρισμού ότι ο διαγωνισμός παραβιάζει την ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Διαβάστε τα υπόλοιπα θέματα στην έντυπη έκδοση της "Αυγής"

https://www.avgi.gr/subscriptions

Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας οι ολυμπιονίκες του Ρίο

Τους πέντε από τους έξι ολυμπιονίκες του Ρίο, αλλά και μέλη της ελληνικής αποστολής, υποδέχτηκε στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Αναστάτωση στους κόλπους της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής για την απουσία της Άννας Κορακάκη.

Συνάντηση στο υπ. Εργασίας

Συμφωνία με δέσμευση ΟΑΣΘ για τα δεδουλευμένα

Δεκτή η πρόταση Τσίπρα από τους ευρωσοσιαλιστές

Φόρουμ διαλόγου Αριστεράς - σοσιαλδημοκρατίας

Με την αποδοχή της πρότασης Τσίπρα για τη δημιουργία ενός φόρουμ διαλόγου των δυνάμεων της ευρωπαϊκής Αριστεράς και της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας, με στόχο τη διατύπωση εναλλακτικών προτάσεων για πανευρωπαϊκή έξοδο από την κρίση με πολιτικές κοινωνικής συνοχής και σύγκλισης, ολοκληρώθηκε η συνάντηση των ευρωσοσιαλιστών ηγετών στο Παρίσι...

Τρία νομοθετήματα για την Υγεία

Αρχής γενομένης τον Σεπτέμβριο και έως το τέλος του χρόνου καταλυτικές νομοθετικές παρεμβάσεις για την πρωτοβάθμια φροντίδα, την ψυχική υγεία και το σύστημα προμηθειών.

ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Πρόσληψη 9.100 αναπληρωτών στην Ειδική Αγωγή

Ιταλία: Θρήνος και οργή στα ερείπια του σεισμού

Η γη εξακολουθεί να τρέμει στην κεντρική Ιταλία, ενώ έφτασαν τους 250 οι νεκροί από τον προχθεσινό σεισμό. Οργή για κρατικούς υπαλλήλους και εργολάβους. Οι αρχές ξεκίνησαν έρευνα για την κατάρρευση κτηρίων που υποτίθεται ότι είχαν κατασκευαστεί ή ανοικοδομηθεί με τον αντισεισμικό κανονισμό.

Τουρκία: Ενέδρα στον Κιλιντσντάρογλου

Η κυβέρνηση Ερντογάν κατηγόρησε το PKK για την επίθεση στην αυτοκινητοπομπή του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιντσντάρογλου στα βορειοανατολικά της χώρας. Σώος ο Τούρκος πολιτικός, ενώ σκοτώθηκαν ένας στρατιώτης και ένας από τους δράστες σύμφωνα με τις αρχές.

Υπόθεση Μαρινόπουλος: "Πράσινο φως" και από Εθνική και Πειραιώς

Με τη χθεσινή έγκριση του σχεδίου διάσωσης της Μαρινόπουλος που έχει καταθέσει η Σκλαβενίτης από την Εθνική και την Τράπεζα Πειραιώς, οι οποίες ακολούθησαν τις αντίστοιχες αποφάσεις των Alpha Bank και Eurobank, δρομολογείται πλέον η ολοκλήρωση της συμφωνίας που θα δώσει ανάσα στους χιλιάδες εργαζόμενους της αλυσίδας, τους προμηθευτές και την εθνική οικονομία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL