Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
11.8°C17.0°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
10.3°C14.5°C
1 BF 62%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.4°C
1 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.8°C12.7°C
3 BF 87%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
10 °C
10.1°C11.3°C
1 BF 66%
Μαρινόπουλος / Σήμερα στην Αυγή: Μαρινόπουλος - Διέξοδος για εργαζόμενους - προμηθευτές
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μαρινόπουλος / Σήμερα στην Αυγή: Μαρινόπουλος - Διέξοδος για εργαζόμενους - προμηθευτές

Αποφασιστικό βήμα για τη διάσωση του δικτύου του Μαρινόπουλου, των 11.000 εργαζομένων, των προμηθευτών, καθώς και για τη σταθεροποίηση της αγοράς, θεωρείται η χθεσινή έγκριση από το Δ.Σ. της Alpha Bank του σχεδίου που έχει υποβάλει η εταιρεία Σκλαβενίτης προς τους εμπλεκόμενους φορείς και τα αρμόδια υπουργεία. Και αυτό διότι η απόφαση της Alpha Bank προεξοφλεί ανάλογες αποφάσεις -πιθανότατα και σήμερα- από την Εθνική και την Πειραιώς. Η αναγκαία προϋπόθεση για να συναινέσει και το 60% των προμηθευτών φαίνεται να εξασφαλίζεται, αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο συναντά την αποδοχή του γαλλικού ομίλου Carrefour, στον οποίο η Μαρινόπουλος οφείλει 170 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε τα υπόλοιπα θέματα στην έντυπη έκδοση της "Αυγής"

https://www.avgi.gr/subscriptions

Ν. Παππάς: "Βάζουμε τέλος στην ιδιότυπη χρησικτησία ενός δημόσιου αγαθού"

Γενική δοκιμή για τις τηλεοπτικές άδειες

Με τη διαδικασία προσομοίωσης, που πραγματοποιείται σήμερα στη Γ.Γ. Ενημέρωσης - Επικοινωνίας, μπαίνει στην τελική ευθεία ο διαγωνισμός των τηλεοπτικών αδειών. Και ενώ τη Δευτέρα οι υποψήφιοι υποχρεούνται να καταθέσουν την εγγυητική επιστολή, ύψους 3 εκατ. ευρώ, κάποιοι ετοιμάζονται να υπονομεύσουν σήμερα τη διαδικασία.

Φονικός σεισμός στην Ιταλία

Περισσότερους από 120 νεκρούς και την καταστροφή ενός σημαντικού μέρους της ιταλικής πολιτισμικής κληρονομίας προκάλεσε ο σεισμός μεγέθους 6,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε την κεντρική Ιταλία τα ξημερώματα της Τετάρτης. Το Αματρίτσε, το Ακούμολι και η Πεσκάρα ντελ Τρόντο, μερικά από τα πιο γραφικά ορεινά χωριά της χώρας, σχεδόν ισοπεδώθηκαν από το χτύπημα του Εγκέλαδου.

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2016 - Άνοδος βάσεων στις ιατρικές σχολές, βουτιά στις παιδαγωγικές

Επτά στους δέκα εισάγονται σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Ο Νίκος Φίλης σημείωσε πως το υπάρχον σύστημα εισαγωγής έχει εξαντλήσει τη δυναμική του υπογραμμίζοντας πως αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία να υποβαθμίζεται το σχολείο την ώρα που ενισχύεται η παράλληλη εκπαίδευση και «αιμορραγούν» οικονομικά οι οικογένειες.

Δευτέρα ή Τρίτη τα εκκαθαριστικά

Λιγότερος ΕΝΦΙΑ για 2,4 εκατ. φορολογούμενους

Αναμένοντας την ανάρτηση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ από τη Δευτέρα (ή Τρίτη), οι πληροφορίες αναφέρουν ότι περίπου 2,4 εκατ. φορολογούμενοι θα πληρώσουν λιγότερο φόρο, ενώ περίπου 2,5 εκατ. θα καταβάλουν το ίδιο ποσό σε σχέση με το 2015. Προβλέπονται 5 δόσεις η πρώτη τον Σεπτέμβριο, η τελευταία τον Ιανουάριο.

Με το βλέμμα στο μέλλον η Κατ. Στεφανίδη: "Το μετάλλιο θα φέρει περισσότερα παιδιά στον στίβο"

Με τον νου στραμμένο στα παιδιά και τον στίβο -"περιμένω αυτή η επιτυχία να φέρει περισσότερα παιδάκια στον στίβο. Όσο πιο πολλά παιδιά έρχονται, τόσο περισσότερα ταλέντα θα βρεθούν"- πάτησε το πόδι της στην Ελλάδα η χρυσή ολυμπιονίκης στο επί κοντώ Κατερίνα Στεφανίδη, την οποία περίμενε πανηγυρική υποδοχή.

Απάντηση Τσακαλώτου στην παρέμβαση της Ε.Ε.: Η Κομισιόν να τα πει στη Δικαιοσύνη

Με απαντητική επιστολή του στην παρέμβαση της Κομισιόν στην υπόθεση Γεωργίου, που εκκρεμεί στα δικαστήρια, ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Τσακαλώτος διαμηνύει πως "αν η Κομισιόν έχει προνομιακή επιστημολογική θέση να κρίνει την υπόθεση (κάτι που δεν διεκδικεί ο ίδιος ο υπουργός), τότε έχει την ηθική υποχρέωση να την καταθέσει στην ελληνική Δικαιοσύνη για να διευκολύνει το έργο της".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL