Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Έρχεται η "Ελληνική Αυγή" εν τω μέσω της νυκτός

Ενόψει της ανοιξιάτικης σαιζόν, η Χρυσή Αυγή αποφάσισε να προχωρήσει σε γενική ανακαίνιση, πατώματα, καμπινέδες, ταπετσαρίες, πρέκια, κουρτινόξυλα, λαμπιόνια, όλα από το Γιουσουρούμ.

Του Γιώργου Ανανδρανιστάκη

Ενόψει της ανοιξιάτικης σαιζόν, η Χρυσή Αυγή αποφάσισε να προχωρήσει σε γενική ανακαίνιση, πατώματα, καμπινέδες, ταπετσαρίες, πρέκια, κουρτινόξυλα, λαμπιόνια, όλα από το Γιουσουρούμ. Το μαγαζί θα γίνει αγνώριστο, θα μπαίνεις μέσα, θα βλέπεις τα ξυρισμένα κεφάλια και θα νομίζεις ότι μπήκες στην Όπερα της Βιέννης, να απολαύσεις τον «Κουρέα της Σεβίλλης».

Καταρχάς, είναι πολύ επιτυχημένη η αλλαγή ονόματος από «Χρυσή Αυγή» σε «Ελληνική Αυγή», κυρίως επειδή το «Χρυσή» παραπέμπει ευθέως στη γνωστή αρρώστια, ίκτερος είναι η επιστημονική ονομασία, κατά την οποία το πρόσωπό σου αλλάζει χρώμα και γίνεται πιο κίτρινο και από «Τα Νέα». Το «Χρυσή» παραπέμπει επίσης στις τράπεζες της Ελβετίας που φιλοξένησαν το χρυσό των Ναζί, ενώ το «Ελληνική» δείχνει κατευθείαν το εγχώριο τραπεζικό σύστημα και τους Έλληνες εφοπλιστές, ιδίως αυτούς που έχουν το στόλο τους υπό σημαία Λιβερίας. Δυστυχώς, προκύπτει και ένα μειονέκτημα από την απάλειψη του «Χρυσή». Αδικούνται τα στελέχη του κόμματος που είναι απαξάπαντες χρυσά παιδιά, που έχουν καρδιά μικρού παιδιού, σε ένα τάπερ στο υπόγειο.

Εξαιρετικά επιτυχημένη είναι και η αλλαγή του σήματος. Οι κλάδοι ελιάς παραμένουν ως φόρος τιμής στο ελαιόλαδο και στο σαπούνι που παράγεται από αυτό, ως φόρος τιμής στο εν γένει σαπούνι, απ' όπου κι αν προέρχεται. Τα κλαδιά παρέμειναν, η σβάστικα που βρισκόταν εντός των κλαδιών έφυγε. Όχι, ρε, δεν ήταν σβάστικα, ήταν μαίανδρος, και το τετράγωνο μουστακάκι δεν ήταν του Χίτλερ, ήταν του μπαρμπά Μήτσου του Μιχαλολιάκου από τους Μολάους. Τέλος πάντων, ο μαίανδρος έφυγε και στη θέση του μπήκε ένα «Ε», ως ελάχιστη τιμή στον θρυλικό Adolf Eichmann, τον επικεφαλής του Γραφείου Εβραϊκών Υποθέσεων της Γκεστάπο, Εκτός κι αν παραπέμπει στο μικρό όνομα της συζύγου του Αρχηγού, οπότε «Έρως ανίκατε μάχαν».

Το καταστατικό της «Ελληνικής Αυγής» το κατέθεσε στο Υπουργείο Εσωτερικών ο υποψήφιος βουλευτή της «Χρυσής Αυγής» Μιχάλης Γιαννόγκωνας. Εξαίσια επιλογή και αυτή. Καταρχάς, το μικρό όνομα του καταθέτη παραπέμπει στον Führerprinzip Μιχαλολιάκο, που απ΄ ό, τι μαθαίνουμε φιλοξενεί στο κελί του ένα ποντίκι ονόματι Μοντεχρήστο. Αλλά και το Γιαννόγκωνας είναι πολύ επιτυχημένο, το προφέρεις και γεμίζει το στόμα σου Ελλάδα, τύφλα να έχει το μπούκοβο, που λέει ο λόγος. Άσε που είναι και χρησιμότατο σε περιπτώσεις παρανομίας: Αναζητείται ο Κασιδιάρης ή Μπουγιαμπέσας ή Ποντικομαμής ή Αυτιάς ή Μπεχλεμπές ή Ασουλούπωτος ή Γιαννόγκωνας.
Το καταστατικό της «Ελληνικής Αυγής» είναι πανομοιότυπο με εκείνο της «Χρυσής Αυγής», με κάποιες μικροαλλαγές. Για παράδειγμα, από το καταστατικό της «Ελληνικής Αυγής» έχει αφαιρεθεί ο όρος «λαθρομετανάστες», εξαφανίζονται πρώτα οι λέξεις, για να ακολουθήσουν οσονούπω και οι άνθρωποι. Επιπλέον, ο επικεφαλής του κόμματος δεν θα είναι γενικός γραμματέας, θα είναι πρόεδρος, για να έχουν να λένε οι φυλακισμένοι του Κορυδαλλού ότι «εδώ μέσα, αν πετάξεις πέτρα ή πρόεδρο θα χτυπήσεις ή πρώην υπουργό».

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Με ΜΑΤ και ΜΜΕ στήνουν κλειστά κέντρα

Αυτό που συμβαίνει από προχθές τη νύχτα στη Χίο και τη Λέσβο, δεν θα το είχαμε πάρει καν είδηση αν δεν υπήρχαν τα κοινωνικά δίκτυα. Γιατί τα ΜΜΕ, που υπό κανονικές συνθήκες ψοφάνε για αναταραχές, φασαρίες και επεισόδια, έχουν βαλθεί, συντονισμένα, να υποβαθμίσουν τα γεγονότα.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις