Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Νέο δικαστικό μέγαρο Κέρκυρας

Τις ελλείψεις του νέου δικαστικού μεγάρου της Κέρκυρας, επισημαίνει ο Στέφανος Σαμοΐλης, αναφέροντας προβλήματα συντήρησης και καθαριότητας: δεν λειτουργεί το σύστημα πυρόσβεσης, το κτήριο δεν φυλάσσεται, ο ένας ανελκυστήρας εμφανίζει προβλήματα, σε ψευδοροφές γραφείων έχουν συμβεί εισροές...

- Νέο δικαστικό μέγαρο Κέρκυρας: Τις ελλείψεις του νέου δικαστικού μεγάρου της Κέρκυρας, επισημαίνει ο Στέφανος Σαμοΐλης, αναφέροντας προβλήματα συντήρησης και καθαριότητας: δεν λειτουργεί το σύστημα πυρόσβεσης, το κτήριο δεν φυλάσσεται, ο ένας ανελκυστήρας εμφανίζει προβλήματα, σε ψευδοροφές γραφείων έχουν συμβεί εισροές ομβρίων υδάτων, δεν υπάρχει κυλικείο, τα ακροατήρια είναι μικρά, ενώ πρέπει να γίνουν και συγκοινωνιακές ρυθμίσεις στους παρακείμενους δρόμους (υπουργεία Δικαιοσύνης, Εσωτερικών).

- ΜΕΘ Νοσοκομείου Δράμας: Με μόλις έναν γιατρό λειτουργεί από τις 21 Δεκεμβρίου η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Δράμας υπογραμμίζει ο Χρήστος Καραγιαννίδης, ζητώντας την άμεση στελέχωσή της (υπουργείο Υγείας).

- Εκπαιδευτικοί - νοσηλευτές: Την απορρόφηση στο δημόσιο σύστημα υγείας των εκπαιδευτικών - νοσηλευτών που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και απειλούνται με απόλυση προτείνει ο Γιώργος Βαρεμένος, επισημαίνοντας ότι μπορούν να καλύψουν κενά στα νοσοκομεία (υπουργεία Υγείας, Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Παιδείας).

- Αναγραφή ελληνικών πόλεων στα αλβανικά έγγραφα: Η Ελλάδα θεωρεί άκυρα τα διαβατήρια παιδιών Αλβανών που έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα, επειδή τα διαβατήρια και τα πιστοποιητικά οικογενειακής κατάστασης αναγράφουν τις πόλεις γέννησης όπως αυτές μεταφράζονται στα αλβανικά (Θεσσαλονίκη - "Selanik» , Ιωάννινα - "Janine", Ελλάδα - "Greci" κ.ά.), υπογραμμίζουν οι Δέσποινα Χαραλαμπίδου, Ιωάννα Γαϊτάνη, Τάσος Κουράκης, Ευαγγελία Αμμανατίδου, Βασιλική Κατριβάνου, Αφροδίτη Σταμπουλή και Γιάννης Αμανατίδης, προσθέτοντας ότι με τον τρόπο αυτό απορρίπτονται και τα αιτήματα για χορήγηση άδειας διαμονής (υπουργεία Εσωτερικών, Δημόσιας Τάξης, Εξωτερικών).

- Κουτσουνάρι Ιεράπετρας: Την πώληση από το ΤΑΙΠΕΔ 12 στρ. στην παραλιακή ζώνη της Ιεράπετρας στην Κρήτη, στον οικισμό Κουτσουνάρι, επισημαίνει ο Κωστής Δερμιτζάκης, προσθέτοντας ότι πωλούνται και 4 στρ. στην περιοχή λίμνη Λουρίδη που έχουν ενταχθεί σε καθεστώς Περιοχής Ειδικής Προστασίας (υπουργεία Οικονομικών, Τουρισμού, Περιβάλλοντος).

- Αιθαλομίχλη στα Ιωάννινα: Με αφορμή την μεγάλη αύξηση των συγκεντρώσεων σωματιδίων στην ατμόσφαιρα της πόλης των Ιωαννίνων, ο Χρήστος Μαντάς προτείνει την εγκατάσταση επαρκών σταθμών μέτρησης βασικών ατμοσφαιρικών ρύπων, την αναθεώρηση των επιπέδων ρύπων για τη λήψη μέτρων και την ένταξη του νομού στη Α' ζώνη (υπουργεία Οικονομικών, Περιβάλλοντος).

- Κέντρο Βάμβακος Ορχομενού: Τη λειτουργία του Κέντρου Βάμβακος Ορχομενού, όπως δεσμεύθηκε ο υπουργός στις 25 Απριλίου 2013, ζητά ο Γιάννης Σταθάς, σημειώνοντας ότι σαπίζει ο υψηλών προδιαγραφών εργαστηριακός εξοπλισμός του (υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης).

- Δαπάνες κέντρου υποδοχής μεταναστών Αμυγδαλέζας: Ερωτηματικά ως προς τη διαχείριση και τη διαφάνεια της διάθεσης των κονδυλίων για το κέντρο πρώτης υποδοχής φιλοξενίας μεταναστών στον χώρο της ΕΛ.ΑΣ. στην Αμυγδαλέζα, θέτουν οι Βασιλική Κατριβάνου, Ειρήνη Αγαθοπούλου, Νάντια Βαλαβάνη, Τζένη Βαμβακά, Νίκος Βούτσης, Ιωάννα Γαϊτάνη, Έφη Γεωργοπούλου, Ηρώ Διώτη, Κώστας Δερμιτζάκης, Θοδωρής Δρίτσας, Γιάννης Ζερδελής, Μαρία Κανελλοπούλου, Χρήστος Καραγιαννίδης, Αϊχάν Καραγιουσούφ, Χαρά Καφαντάρη, Τάσος Κουράκης, Γιάννης Μιχελογιαννάκης, Κώστας Μπάρκας, Μαρία Μπόλαρη, Ανδρέας Ξανθός, Στάθης Παναγούλης, Γιώργος Πάντζας, Γιάννης Σταθάς, Αφροδίτη Σταμπουλή, Δημήτρης Στρατούλης, Πέτρος Τατσόπουλος, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Δημήτρης Τσουκαλάς, ζητώντας στοιχεία για τον αριθμό των κρατουμένων και τις δαπάνες (υπουργείο Δημόσιας Τάξης).

- Σχολεία - γκέτο για παιδιά Ρομά: Την εκτέλεση των αποφάσεων Σαμπάνη και Λαβίδα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για την κατάργηση των σχολείων-γκέτο για τα παιδιά Ρομά στον Ασπρόπυργο Αττικής και στις Σοφάδες Καρδίτσας ζητούν οι Πέτρος Τατσόπουλος, Βασιλική Κατριβάνου, Χαρά Καφαντάρη και Αφροδίτη Σταμπουλή, σημειώνοντας ότι μένουν ανεκτέλεστες από τις 11 Δεκεμβρίου 2012 (υπουργεία Παιδείας, Δικαιοσύνης).

- Κτηνοτρόφοι Φαρκαδόνας Τρικάλων: Για τις 700 κτηνοτροφικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη Φαρκαδόνα Τρικάλων (με ζωικό κεφάλαιο πάνω από 100.000 αιγοπρόβατα και 10.000 βοοειδή) λειτουργεί μόνο ένα δημόσιο κτηνιατρείο υπογραμμίζουν οι Παναγιώτα Δριτσέλη και Βαγγέλης Αποστόλου, αναφέροντας ότι το δεύτερο είναι κλειστό εδώ και 1,5 χρόνο, μετά τη συνταξιοδότηση του κτηνιάτρου (υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης, Εσωτερικών).

- Κέντρο Υγείας Αλμυρού Μαγνησίας: Την αποψίλωση του Κέντρου Υγείας του Αλμυρού Μαγνησίας από ιατρικό προσωπικό επισημαίνει ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, ζητώντας την πρόσληψη τουλάχιστον δύο μόνιμων παιδιάτρων αλλά και γενικών γιατρών (υπουργείο Υγείας).

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Πίσω από το παραπέτασμα της γελοιότητας

Είναι το λιγότερο αστεία και γραφικά τα κυβερνητικά στελέχη, όταν βγαίνουν στα κανάλια να εξηγήσουν ότι το πακέτο των 37 δισ. η Ελλάδα το κέρδισε με το σπαθί του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τις εξαιρετικές διαπραγματευτικές του δυνατότητες και με τις λαμπρές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο