Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Απολύσεις στην Coca-Cola 3Ε

Παρέμβαση της κυβέρνησης για να μην γίνει καμία απόλυση στο εργοστάσιο της «Coca-Cola 3Ε» στη Θέρμη Θεσσαλονίκης ζητεί με επίκαιρη ερώτησή της η Δέσποινα Χαραλαμπίδου, αναφέροντας ότι οι απολύσεις που έγιναν είναι με κριτήριο την ένταξη ή μη των απολυμένων στη συνδικαλιστική οργάνωση...

- Απολύσεις στην Coca-Cola 3Ε: Παρέμβαση της κυβέρνησης για να μην γίνει καμία απόλυση στο εργοστάσιο της «Coca-Cola 3Ε» στη Θέρμη Θεσσαλονίκης ζητεί με επίκαιρη ερώτησή της η Δέσποινα Χαραλαμπίδου, αναφέροντας ότι οι απολύσεις που έγιναν είναι με κριτήριο την ένταξη ή μη των απολυμένων στη συνδικαλιστική οργάνωση, η οποία εδώ και χρόνια υπογράφει συλλογικές συμβάσεις (υπουργείο Εργασίας).

- Φαρμακεία και παρακράτηση επί αποδεικτικού ενημερότητας: Ληστρική είναι για τα φαρμακεία η απόφαση του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων για όταν εκδίδεται αποδεικτικό ενημερότητας για είσπραξη χρημάτων ή μεταβίβαση ακινήτου και ο φορολογούμενος έχει οφειλές που έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση, να τίθεται και όρος παρακράτησης μέρους της εισπραττόμενης απαίτησης, τονίζει σε επίκαιρη ερώτησή της η Μαρία Διακάκη, αναφέροντας ότι η παρακράτηση ξεκινά από 30% ενώ μπορεί να φτάσει και το 100%, δηλαδή των χρημάτων που πρόκειται να εισπράξει ο φορολογούμενος (υπουργείο Οικονομικών).

- Αρχαιολογικό Κτηματολόγιο: Η τρίτη ενότητα του έργου "Αρχαιολογικό Κτηματολόγιο" δεν υλοποιήθηκε, καθώς δεν ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός "εργασίες ψηφιοποίησης (σάρωση, γεωαναφορά, διανυσματοποίηση), εργασίες εντοπισμού ακινήτων/χώρων μνημείων και εργασίες πεδίου", σημειώνουν οι Νάντια Βαλαβάνη και Μαρία Κανελλοπούλου, προειδοποιώντας ότι μπορεί να απενταχθεί από το ΕΣΠΑ (υπουργείο Πολιτισμού).

- ΛΑΡΚΟ: Την απαξίωση της ΛΑΡΚΟ από τη διοίκησή της σημειώνουν οι Γιάννης Σταθάς και Δημήτρης Στρατούλης αναφέροντας την αποστελέχωση από έμπειρο στελεχιακό δυναμικό, την εγκατάλειψη των εγκαταστάσεων, τον καταστροφικό σχεδιασμό της παραγωγικής διαδικασίας για την εξόρυξη του μεταλλεύματος (εγκατάλειψη του πιο πλούσιου κοιτάσματος στη θέση Τσούκα στη Βοιωτία, σταμάτημα της αποκάλυψης στη θέση Κοτρώνι στην Εύβοια κ.α.), μη ρύθμιση της τιμής του ρεύματος από τη ΔΕΗ (υπουργεία Οικονομικών, Περιβάλλοντος).

- Διορισμός Νίκου Πολυχρονίδη στον Δήμο Αριστοτέλη Χαλκιδικής: Την ολοκλήρωση του διορισμού του Νίκου Πολυχρονίδη ως υδραυλικού στον Δήμο Αριστοτέλη Χαλκιδικής ύστερα από προκήρυξη του ΑΣΕΠ, ζητεί ο Χρήστος Καραγιαννίδης, προσθέτοντας ότι ο διορισμός εκκρεμεί από το 2009 (υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης).

- Διάσπαση δήμου Αριστοτέλη Χαλκιδικής: Με αφορμή τις δηλώσεις του δημάρχου Αριστοτέλη Χαλκιδικής Χρήστου Πάχτα ότι επίκειται χωρισμός του δήμου, η Κατερίνα Ιγγλέζη επισημαίνει τη διαπλοκή με την Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. και τονίζει ότι πρόκειται για απόπειρα μεθόδευσης του εκλογικού αποτελέσματος (υπουργείο Εσωτερικών).

- Απαγόρευση χρήσης τουρκικής γλώσσας σε συνέδριο για τις μειονότητες: Την απαγόρευση χρήσης της τουρκικής στο συνέδριο "Η Συνθήκη της Λωζάννης 90 χρόνια μετά: Οι μειονοτικές ρυθμίσεις", επισημαίνουν οι Αϊχάν Καρά Γιουσούφ, Ιωάννα Γαϊτάνη, Δημήτρης Γελαλής, Θεόδωρος Δρίτσας, Παναγιώτα Δριτσέλη,  Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, Κατερίνα Ιγγλέζη, Μαρία Κανελλοπούλου, Χρήστος Καραγιαννίδης, Βασιλική Κατριβάνου, Τάσος Κουράκης, Κώστας Μπάρκας, Μαρία Μπόλαρη, Στέφανος Σαμοΐλης και Αφροδίτη Σταμπουλή, προσθέτοντας ότι ο γενικός γραμματέας Θρησκευμάτων Γ. Καλαντζής είπε ότι την κατάργηση της σαρίας θέλουν προοδευτικοί χριστιανοί και μουσουλμάνοι, η ακροδεξιά και "μια μικρή ομάδα μουσουλμάνων της Θράκης που αγωνίζεται παρασκηνιακά και δόλια" (υπουργείο Παιδείας).

- Διαθεσιμότητα Στράτου Γιαννακά: Ερωτηματήματα για την αμεροληψία της βαθμολογίας με την οποία τέθηκε σε διαθεσιμότητα ο υπάλληλος του υπουργείου Πολιτισμού Στράτος Γιαννακάς, διατυπώνουν οι Γιάννης Ζερδελής και Αλέξης Μητρόπουλος τονίζοντας ότι πρέπει να αποκατασταθεί η βαθμολογία του, καθώς έχει ήδη αποδειχθεί πως έγιναν λάθη και κακοί υπολογισμοί (υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Πολιτισμού).

- Μη καταβολή ΕΚΑΣ σε ΑμεΑ κάτω των 65 χρόνων: Την κατάργηση του μέτρου με το οποίο δεν καταβάλλεται ΕΚΑΣ σε ΑμεΑ κάτω των 65 ετών, προτείνουν οι Νάντια Βαλαβάνη, Χρήστος Καραγιαννίδης, Παναγιώτης Κουρουμπλής και Δημήτρης Στρατούλης, τονίζοντας ότι, σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Νεφροπαθών, το 90% των πληττομένων είναι τα άτομα με αναπηρία (υπουργεία Οικονομικών, Εργασίας).

- Εμβολιασμός ανασφάλιστων, άπορων παιδιών, εφήβων: Έναν χρόνο μετά την πρώτη απόφαση - εγκύκλιο του υπουργείου Υγείας, τα ανασφάλιστα και άπορα παιδιά παραμένουν ανεμβολίαστα, τονίζουν οι Νίκος Μιχαλάκης, Ειρήνη Αγαθοπούλου, Κώστας Ζαχαριάς, Γιάννης Ζερδελής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Βασίλης Κυριακάκης και Ανδρέας Ξανθός υπογραμμίζοντας ότι δεν προχώρησαν η καταγραφή και πιστοποίηση των εμβολιαστικών χώρων, η προμήθεια εμβολίων και η καταγραφή των παιδιών δικαιούχων (υπουργείο Υγείας).

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Πίσω από το παραπέτασμα της γελοιότητας

Είναι το λιγότερο αστεία και γραφικά τα κυβερνητικά στελέχη, όταν βγαίνουν στα κανάλια να εξηγήσουν ότι το πακέτο των 37 δισ. η Ελλάδα το κέρδισε με το σπαθί του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τις εξαιρετικές διαπραγματευτικές του δυνατότητες και με τις λαμπρές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο