Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
12.5°C18.1°C
1 BF 68%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
15 °C
11.6°C16.0°C
2 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
12.0°C14.9°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.8°C14.9°C
2 BF 85%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.3°C14.1°C
2 BF 54%
Από τον ΔΟΛ στο πιάτο σας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Από τον ΔΟΛ στο πιάτο σας

Η λέξη κοιλιά αναφέρεται ως γνωστό σε τμήμα του ανθρωπίνου σώματος. Στην επικράτειά της επιτελούνται λειτουργίες άκρως απαραίτητες για την επιβίωση και αναπαραγωγή του ανθρωπίνου οργανισμού. Διαχωρίζονται οι εισαγόμενες ουσίες σε χρήσιμες για τον οργανισμό -αυτές αποστέλλονται στα ζωτικά όργανα- και σε άχρηστες και βλαπτικές. Οι τελευταίες έχουν συγκεκριμένη οσμή, σύσταση και ονομασία και ξαποστέλλονται ως γνωστό προς αποβολή, διά της γνωστής οδού.

Όλα αυτά είναι γνωστά. Όπως γνωστό είναι ότι στην κοιλιά παράγεται και ένα είδος κουτσομπολιού, που ανεπεξέργαστο μυρίζει άσχημα. Κι αυτό αποβάλλεται -το έβγαλε απ' την κοιλιά του, λέμε περιφρονητικά. Ό, τι όμως ο οργανισμός του ανθρώπου αποβάλλει, υπάρχουν άλλοι οργανισμοί που το θεωρούν απαραίτητη πρώτη ύλη στον δικό τους κοινωνικό και πολιτικό μεταβολισμό. Παράδειγμα ο Οργανισμός Λαμπράκη. Ο οποίος όχι μόνο παράγει τα σχετικά απόβλητα, αλλά έχει ειδικευτεί να τα επεξεργάζεται, να τα αναβαθμίζει σε ρεπορτάζ και να τα προσφέρει στη μαζική κατανάλωση.

Από τον ΔΟΛ στο πιάτο σας θα μπορούσε να είναι το σχετικό σλόγκαν. Και έξοχο παράδειγμα τέτοιου ρεπορτάζ της κοιλιάς αποτελεί το τελευταίο, για το κρυφό φλερτ του Τσίπρα με το ευρωπαϊκό κομισαριάτο. Πηγές ο άγνωστος Γερμανός που δηλώνει ότι δεν ξέρει ποιος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο άγνωστος κομισάριος, που κατά το Βήμα περιφρονεί τον Τσίπρα τόσο ώστε να δηλώνει ότι τον δέχτηκαν για να μην του χαρίσουν πρωτοσέλιδα ότι δεν τον δέχονται -μόνο κωλόπαιδο δεν τον είπαν. Κι αυτοί περιγράφουν στο Βήμα τον άγνωστο έρωτα του ΣΥΡΙΖΑ για την Ευρώπη τους!!

Προς βρώσιν και συμμόρφωσιν το πράγμα και πιάστε τα μαχαιροπήρουνα. Αλλά για σιγά. Κάτι μυρίζει παρά την επεξεργασία. Αν είναι τόσο βολικός ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί τον καταγγέλλουν ως βολικό εκείνοι που τους βολεύει να είναι βολικός; Αν είναι τόσο υπάκουος γιατί τον καταγγέλλουν ως υπάκουο εκείνοι στους οποίους υπακούει; Αν είναι τόσο πρόθυμος, γιατί τον καταγγέλλουν ως πρόθυμο εκείνοι που λιμπίζονται την προθυμία του; Α, δεν είστε εντάξει κύριοι: Από τη μια φωνάζετε να γίνουν καλά παιδιά κι από την άλλη πάλι φωνάζετε επειδή έγιναν; Αυτό δεν τρώγεται με τίποτε.

Βρε κάποιοι θα το φάνε -έτσι μάλλον σκέφτεται ο Οργανισμός αποβλήτων. Καλή όρεξη στους αριστεροφάγους λοιπόν -προσοχή όμως μην βαρυστομαχιάσουν...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL