Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
11.2°C17.6°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
11.2°C15.5°C
2 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
11.0°C14.9°C
0 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.8°C12.7°C
3 BF 81%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
0 BF 66%
Να σταματήσει την κοροϊδία η κυβέρνηση για το ηλεκτρικό ρεύμα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Να σταματήσει την κοροϊδία η κυβέρνηση για το ηλεκτρικό ρεύμα

Τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση για τα νοικοκυριά που δεν ηλεκτροδοτούνται λόγω οικονομικής αδυναμίας συνιστούν κοροϊδία, τόνισε ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος κατέθεσε την πρόταση του κόμματος για το επίμαχο θέμα, ενώ ζήτησε τη συμβολή των δικηγορικών συλλόγων της χώρας προκειμένου να αντιμετωπιστεί το ζήτημα αυτό αλλά και μια σειρά επιβαρύνσεων που πλήττουν τον ελληνικό λαό, όπως οι πλειστηριασμοί και οι φόροι. Αναλυτικότερα, ο επικεφαλής του ΚΚΕ τόνισε πως για να υπάρξει πραγματική ανακούφιση των λαϊκών νοικοκυριών χρειάζεται άμεσα δραστική μείωση των τιμολογίων της ΔΕΗ, κατάργηση των φόρων που υπάρχουν στα τιμολόγια αναστολή των διακοπών ρεύματος και βεβαίως άμεση επανασύνδεση, όπου έχει συμβεί αυτό μέχρι σήμερα, για τις λαϊκές οικογένειες, για τους ανθρώπους που δεν έχουν να πληρώσουν.

Επιπλέον, ο επικεφαλής του ΚΚΕ, ύστερα από συνάντηση που είχε με το προεδρείο της ολομέλειας των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων, τόνισε πως "ιδιαίτερα οι δικηγόροι πρέπει να βάλουν τις επιστημονικές τους γνώσεις στην υπηρεσία των λαϊκών νοικοκυριών που πλήττονται αυτή τη στιγμή από πλειστηριασμούς, από διακοπές ρεύματος, από φόρους, από μια σειρά προβλημάτων που έχουν να κάνουν με την ένταση του αυταρχισμού, με διώξεις συνδικαλιστών και άλλων εργαζομένων".

Δεν πρέπει να ιδιωτικοποιηθεί ο Αστέρας Βουλιαγμένης

"Το ΚΚΕ από θέση αρχής είναι ενάντια στην ιδιωτικοποίηση", τόνισε ο Δ. Κουτσούμπας μετά τη συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Σπύρο Πανά, σε σχέση με τον Αστέρα Βουλιαγμένης, το ξεπούλημα του οποίου έχει μπει στην τελική ευθεία. Ο Δ. Κουτσούμπας επεσήμανε πως "η ουσία βρίσκεται στο να μην ιδιωτικοποιηθεί και, βέβαια, ταυτόχρονα να υπάρχει προστασία του περιβάλλοντος, να μπορούν οι εργαζόμενοι, οι λαϊκές οικογένειες να έχουν ελεύθερη πρόσβαση στην παραλία και βεβαίως να μην επιβαρύνεται οικιστικά η περιοχή, ταυτόχρονα με την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων χωρίς απολύσεις, χωρίς μισθολογικό περιορισμό όλων των εργαζομένων στις τουριστικές επιχειρήσεις, ιδιαίτερα στον Αστέρα Βουλιαγμένης".

Χ.Σ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL