Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.1°C20.2°C
2 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.2°C18.8°C
2 BF 50%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.0°C18.8°C
3 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.1°C18.2°C
3 BF 67%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.9°C17.3°C
3 BF 48%
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ

- Συνθήκες κράτησης κρατουμένων: Τριτοκοσμικές συνθήκες διαβίωσης των κρατουμένων στους χώρους κράτησης, καταγγέλλουν οι Στάθης Παναγούλης και Νάσος Αθανασίου, με αφορμή την αναφορά του προϊστάμενου της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης Παναγή Γιαννάκη μετά από αυτοψία του σε χώρους κράτησης (υπουργείο Δικαιοσύνης).

- Οικισμός Τριπόταμου Αρκαδίας: Την απαλλοτρίωση και την μετεγκατάσταση του οικισμού Τριπόταμου του Δήμου Μεγαλόπολης Αρκαδίας, ζητούν οι Θανάσης Πετράκος, Κώστας Ζαχαριάς και Ευγενία Ουζουνίδου, επισημαίνοντας ότι η κατολίσθηση της 14ης Σεπτεμβρίου κατάστρεψε εδαφικές εκτάσεις του οικισμού και ότι η απαλλοτρίωση εκκρεμεί από το 2011 (υπουργείο Περιβάλλοντος).

- ΙΓΜΕ: Νομοθετικές πρωτοβουλίες για την ουσιαστική οικονομική και επιστημονική αναβάθμιση του ΙΓΜΕ και την ενίσχυσή του με προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή, προτείνει η Χαρά Καφαντάρη, σημειώνοντας ότι οι εργαζόμενοι του ΙΓΜΕ παραμένουν σχεδόν δύο χρόνια τώρα κάτω από ένα καθεστώς μιας ιδιότυπης ομηρείας με μείωση μισθών πάνω από 50% (υπουργεία Περιβάλλοντος, Οικονομικών).

- Επενδύσεις αγροτουρισμού στην Πελοπόννησο: Σχεδόν οι μισές επενδύσεις αγροτουρισμού στην Πελοπόννησο κινδυνεύουν με απένταξη γιατί μετά το ξεπούλημα της ΑΤΕ δεν υπάρχει τράπεζα να τις χρηματοδοτήσει, προειδοποιούν οι Θανάσης Πετράκος, Κώστας Ζαχαριάς και Δημήτρης Κοδέλας προτείνοντας παρέμβαση ώστε να μην υπάρχει καθυστέρηση στην καταβολή των δόσεων των εργασιών που έχουν πραγματοποιηθεί (υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης).

- Διαθεσιμότητα υπαλλήλων ΕΦΕΤ: Με αφορμή την ένταξη σε διαθεσιμότητα 15 υπαλλήλων του ΕΦΕΤ, οι Δημήτρης Κοδέλας, Βαγγέλης Αποστόλου και Ευαγγελία Αμμανατίδου ρωτάει ποιο είναι το πόρισμα της ομάδας εργασίας που συστήθηκε για την εξέταση εναλλακτικών σεναρίων για την οργανωτική διάρθρωση των ΝΠΔΔ του υπουργείου (υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης, Διοικητικής Μεταρρύθμισης).

- Γέφυρα Ξηριά στην Κόρινθο: Από τον Ιούλιο του 2010 η κοινοπραξία ΕΛΤΕΡ ΑΤΕ - INTRAKAT, που κατασκευάζει τη γέφυρα του χειμάρρου Ξηριά στην Κόρινθο έχει εγκαταλείψει το έργο, επισημαίνουν οι Θανάσης Πετράκος, Κώστας Ζαχαριάς και Δημήτρης Κοδέλας προτείνοντας ενέργειες σε βάρος της εταιρείας που εγκατέλειψε το έργο και σε βάρος παντός υπευθύνου για την πρωτοφανή αδράνεια (υπουργεία Εσωτερικών, Υποδομών).

- Ανάβαλος Αργολίδας: Με αφορμή την καθυστέρηση στην επέκταση του δικτύου του Ανάβαλου στην Αργολίδα και τις δυσμενείς επιπτώσεις στους αγρότες (λειψυδρία, έλλειψη αρδευτικού νερού κ.ά.), ο Δημήτρης Κοδέλας ρωτά ποιο κομμάτι του έργου θα περικοπεί, με ποια τεχνική μελέτη θα εκτελεστούν τα έργα και με ποιο χρονοδιάγραμμα (υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης).

- Ροδιακός Οργανισμός Αγώνων Νήσων (ΡΟΑΝ): Την αποσαφήνιση του καθεστώτος λειτουργίας του ΡΟΑΝ, ζητά ο Δημήτρης Γάκης, αναφέροντας ότι το Δ.Σ. αποτελείται από εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης, όμως μετά τον "Καλλικράτη" και την κατάργηση δήμων και ΤΕΔΚ δεν έχουν οριστεί νέα μέλη (υπουργείο Εσωτερικών).

- Υπηρεσία Ελέγχου Διαβατηρίων (ΥΕΔ) Εξοχής Δράμας: Τη συντήρηση και αναβάθμιση της κτηριακής υποδομής της ΥΕΔ Εξοχής στη Δράμα και τη στελέχωση της υπηρεσίας, προτείνουν οι Δημήτρης Τσουκαλάς, Μαρία Διακάκη, Χαρά Καφαντάρη, Χρήστος Καραγιαννίδης και Στάθης Παναγούλης, αναφέροντας ότι δεν διαθέτει περιπολικό, το κτίριο είναι ακατάλληλο, δεν έχει τηλεπικοινωνίες σε περίπτωση κακοκαιρίας, δεν έχει μέσα ελέγχου και μηχανήματα για τον έλεγχο των φορτηγών (υπουργείο Δημόσιας Τάξης).

- Παιδική πείνα: Με αφορμή τα αποτελέσματα της έρευνας του Ινστιτούτου Prolepsis, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για την αύξηση των παιδιών που πεινούν στα σχολεία, οι Στάθης Παναγούλης και Νάσος Αθανασίου ρωτούν ποια προγράμματα υλοποιούνται για την αντιμετώπιση του υποσιτισμού στα σχολεία, ποιο είναι το ύψος τους, από ποιες πηγές χρηματοδοτούνται και πόσα παιδιά έχουν ανάγκη διατροφικής στήριξης (υπουργεία Οικονομικών, Παιδείας).

- Πιστοποίηση Ιατρικής Σχολής Κρήτης: Η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης κινδυνεύει να χάσει την ευρωπαϊκή της πιστοποίηση, προειδοποιεί ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης, αναφέροντας ότι οι καθηγητές που αποχωρούν λόγω συνταξιοδότησης δεν αναπληρώνονται από άλλα μέλη ΔΕΠ και ότι μέχρι το τέλους του χρόνου, αλλά και το 2014, αποχωρούν 12 πανεπιστημιακοί (υπουργείο Παιδείας).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL