Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
12.5°C18.1°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.2°C15.5°C
1 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
12.0°C14.4°C
1 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.8°C13.2°C
2 BF 81%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
10 °C
9.9°C11.9°C
0 BF 71%
Περιοδεία του Κώστα Αρβανίτη στην Κορινθία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Περιοδεία του Κώστα Αρβανίτη στην Κορινθία

Τρεις μέρες γεμάτες από συναντήσεις με πολίτες, αυτοδιοικητικούς, συνδικαλιστικούς φορείς αλλά και μέλη του κόμματος αφιέρωσε στην Κορινθία ο Κώστας Αρβανίτης. Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αφιέρωσε το τέλος της περασμένης εβδομάδας σε μια σειρά επισκέψεων και συναντήσεων που οργανώθηκαν μαζί με την Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το παρών έδωσε μαζί με τα στελέχη του κόμματος στο νομό ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ και Τομεάρχης Μετανάστευσης και Ασύλου του κόμματος, Γιώργος Ψυχογιός. Ο τ. Υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, και η τ. Βουλευτής, μέλος Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνη για την Τοπική Αυτοδιοίκηση Μαρία Θελερίτη.

Κλείνοντας την περιοδεία με μία συνέντευξη τύπου στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης ο Κώστας Αρβανίτης μίλησε για τις συνθήκες φόβου και ανασφάλειας που διαπίστωσε στο νομό επικεντρώνοντας στο ζήτημα της επισφάλειας στην εργασία και στην εικόνα «κλειστής πόλης», όπως σημείωσε που αντίκρυσε το βράδυ της Παρασκευής στο Κιάτο.  

Είχε προηγηθεί μια αποκαλυπτική συνάντηση με τους εργαζόμενους στο Καζίνο και την Ομοσπονδία τους στο Εργατικό Κέντρο Λουτρακίου. Οι εργαζόμενοι εξέθεσαν τους φόβους τους για το κοινωνικό «τσουνάμι» που θα προκαλέσει στην περιοχή μια ενδεχόμενη πτώχευση της επιχείρησης που απασχολούσε 1200 εργαζόμενους πριν από την πανδημία. Θεωρούν αναγκαία την άμεση επαναλειτουργία του με την άρση των περιοριστικών μέτρων ώστε να απεμπλακούν οι εργαζόμενοι από την ομηρία της επιδότησης με το ποσό των 534€. Μάλιστα, έχουν καταθέσει στην Κυβέρνηση υπόμνημα με τους όρους υγείας και ασφάλειας εκείνους που μπορούν να επιτρέψουν την άμεση λειτουργία της επιχείρησης όπως συνέβη με τόσες άλλες παραπλήσιας δραστηριοποίησης (ξενοδοχεία, χώροι εστίασης κλπ). 
Επίσης περιέγραψαν τις ιδιαιτερότητες που σημαίνει η συμμετοχή στην επιχείρηση του Δήμου, την πορεία των προβλημάτων με την εργοδοσία, την αποτελεσματική μεσολάβηση του Υπ. Εργασίας όταν το 2018, με τη βοήθεια της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας, κατάφεραν να εισπράξουν παλιά δεδουλευμένα, και τις δυσκολίες που έφερε η εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου χωρίς ειδικούς περιορισμένους χώρους καπνίσματος, πρακτική που χρησιμοποιείται διεθνώς.  

Απαντώντας ο Κώστας Αρβανίτης αφού άκουσε και κατέγραψε αναλυτικά τα προβλήματα που του έθεσαν, υποσχέθηκε με τους συνεργάτες του να φέρει το ζήτημα στις Βρυξέλλες, καθώς όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, δεν αποκλείεται συγκεκριμένες επιλογές και αποφάσεις να έχουν ζήτημα αθέμιτου ανταγωνισμού.  

Ο πλούτος της περιοχής σε ποιοτικά αγροτικά προϊόντα και η αναγκαιότητα για ένα νέο παραγωγικό μοντέλο, όχι μόνο συνολικά για τη χώρα, αλλά και ειδικότερα για την περιοχή, κυριάρχησαν στη συζήτηση με τους εκπροσώπους εργατικών Κέντρων Κορίνθου και Κιάτου, όπου οι εργαζόμενοι της περιοχής στάθηκαν στα θετικά βήματα της περιόδου ΣΥΡΙΖΑ με την ουσιαστική ενίσχυση του ΣΕΠΕ και των ελεγκτικών μηχανισμών του ΕΦΚΑ. Αναφέρθηκαν δε εκτεταμένα στην ανασφάλεια των εργαζομένων που έχει ενταθεί τον τελευταίο 1 χρόνο και επιδεινώνεται πλέον ενόψει και της υγιειονομικής κρίσης και των μέτρων της Κυβέρνησης.

Τα προβλήματα υποδομής και καθαριότητας στην εκπαίδευση έθεσε στον Κώστα Αρβανίτη ο Δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος. Φυσικά, υπεραμύνθηκε του δημόσιου χαρακτήρα του νερού και των υπηρεσιών ύδρευσης ενώ αναφέρθηκε και σε προβλήματα ρευστότητας της δημόσιας επιχείρησης ύδρευσης, αλλά και σε ζητήματα περιβάλλοντος όπως η οριοθέτηση-διευθέτηση του Ασωπού και επείγοντα αντιπλημμυρικά έργα.  

 Την προηγούμενη ημέρα, ο Ευρωβουλευτής, από κοινού με τον Τομεάρχη Υγείας και βουλευτή Ρεθύμνου Ανδρέα Ξανθό και με τη συνοδεία του βουλευτή Κορινθίας Γιώργου Ψυχογιού, της τ. Βουλευτή Μαρίας Θελερίτη, του πρώην Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας Σταμάτη Βαρδαρό αλλά και κλιμακίου της ΝΕ Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον γραμματέα Γιώργο Παπασταμόπουλο, επισκέφθηκαν το Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης Κορίνθου, καθώς και το Κέντρο Υγείας και τις ΤΟΜΥ της περιοχής. Εκεί συνομίλησαν με τους εργαζομένους και τη διοίκηση, ενημερώθηκαν για τα σημαντικά προβλήματα που έχει προκαλέσει στην Υγεία η κυβερνητική πολιτική και μίλησαν για τις πολιτικές προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ιδιαίτερα τον κίνδυνο που ενέχουν οι ΣΔΙΤ, η συζήτηση για τις οποίες άνοιξε ξανά από την κυβέρνηση, αμέσως μετά το πέρας του lockdown.

Εξίσου ανησυχητική ήταν η εικόνα κατά την επίσκεψη, που ακολούθησε στο ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ και τη δομή ανοιχτής φιλοξενίας Κορίνθου, των οποίων ο πληθυσμός έχει πολλαπλασιαστεί, μαζί με τις υγειονομικές τους ανάγκες, οι οποίες είναι πολύ μεγαλύτερες από αυτές που μπορεί να καλύψει η μοναδική γιατρός. Ενδεικτικά, υπήρξαν καταγγελίες για σημαντική αύξηση των αυτοτραυματισμών από τη στιγμή που το προβλεπόμενο διάστημα κράτησης για τους αιτούντες άσυλο αυξήθηκε στους 36 μήνες, ενώ παράλληλα σημαντικό πρόβλημα αποτελεί και η κυβερνητική «παύση» της έκδοσης ΑΜΚΑ, η οποία σε συνδυασμό με τον υπερπληθυσμό δημιουργεί σωρεία προβλημάτων για φιλοξενούμενους και προσωπικό.

 Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Συνεταιρισμό Οινοποιών Νεμέας, όπου συζητήθηκαν τα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει ο κλάδος, ενώ το βράδυ της Πέμπτης σε ανοιχτή εκδήλωση στην παραλία της Κορίνθου παρουσιάστηκε η πολιτική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, το πρόγραμμα «Μένουμε Όρθιοι ΙΙ» για την επόμενη μέρα της πανδημίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL