Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
11.8°C17.0°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
10.3°C14.5°C
1 BF 62%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.4°C
1 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.8°C12.7°C
3 BF 87%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
10 °C
10.1°C11.3°C
1 BF 66%
Η Έφη Αχτσιόγλου εξηγεί στον Μ. Παπαδημητρίου όσα δεν καταλαβαίνει από το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η Έφη Αχτσιόγλου εξηγεί στον Μ. Παπαδημητρίου όσα δεν καταλαβαίνει από το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ (Video)

"Το κρίσιμο είναι αν θα υπάρξει μια αλλαγή κατεύθυνσης στις βασικές πολιτικές επιλογές που έχουν γίνει για την αγορά εργασία και την οικονομία ενόψει της μεγάλης κρίσης ή όχι. Τα πρόσωπα αν ακολουθούν την ίδια πολιτική δεν θα έχει κάποια διαφορά" σχολίασε η Έφη Αχτσιόγλου απαντώντας σε ερώτηση για τον ανασχηματισμό που αναβλήθηκε επ' αόριστον προς το παρόν.

Η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ στο ΣΚΑΙ έβαλε κατά της κυβερνητικής πολιτικής στον τομέα της εργασίας υπογραμμίζοντας ότι "η κυβέρνηση καλό είναι να εναρμοστεί με την πραγματικότητα διότι φαίνεται να μην έχει καμία επαφή με την κοινωνική πραγματικότητα για παράδειγμα στο επίπεδο της εργασίας η κατάσταση είναι δραματική. Οι μισοί εργαζόμενοι στην εστίαση δεν επέστρεψαν στη δουλειά τους  ενώ σχεδόν το σύνολο του ιδιωτικού τομέα ανακοινώνει μειώσεις μισθών τουλάχιστον 50%. Τουλάχιστον οι μισοί εργαζόμενοι νοιώθουν μεγαλύτερη επισφάλεια σε σχέση με το 2011 όπως αναφέρει έρευνα της ΓΣΕΕ. Δεν μπορεί οι υπουργοί να αλληλοσυγχαίρονται."

Ο Μ. Παπαδημητρίου αιτιολόγησε την ελαστικότητα στην αγορά εργασίας για να λάβει την απάντηση από την Έφη Αχτσιόγλου: «Το θέμα είναι τι παρεμβάσεις κάνει η κυβέρνηση του. Παρεμβαίνει ή κάθεται και παρακολουθεί την αυθόρμητη κίνηση της αγοράς; Κατά την γνώμη παρεμβαίνει στην εργασία διαλυτικά και στην επιχειρηματικότητα ανεπαρκώς».

«Πρέπει να την μοιράσουμε τη δουλειά» λόγω της κρίσης είπε ο Μπ. Παπαδημητρίου.

Η κυβέρνηση επιδοτεί την μείωση των μισθών με το «Συν-εργασία» επέμεινε η Έφη Αχγτσιόγλου.

Το κράτος μπορεί να καλύψει ένα μέρος του μισθού και το ασφαλιστικό κόστος του εργοδότη και να καλέσει τον εργοδότη να πληρώσει το υπόλοιπο. Έτσι ο εργαζόμενος προστατεύει το εισόδημά του, ενισχύει την αγορά, καταναλώνει οπότε ενισχύεται η αγορά και ο εργοδότης βρίσκεται σε καλύτερη θέση από αυτή με τα μέτρα που παίρνει σήμερα η Ν.Δ.

Καταλαβαίνετε ή κλείνετε τα αυτιά σας κ. Παπαδημητρίου;

Εκείνος βέβαια συνέχιζε να κάνει ότι δεν καταλαβαίνει και η κ. Αχτσιόγλου του εξήγησε σε "ταληράκια"

«100% κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών, 40% κάλυψη του μισθού. Τι δεν καταλαβαίνετε; Και 60% πληρωμή από τον εργοδότη» «Η πραγματική ζωή των εργαζόμενων αυτή τη στιγμή είναι η απόλυτη επισφάλεια» πρόσθεσε η κ. Αχτσιόγλου.

Κατ. Μπρ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL