Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
11.2°C17.6°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
11.2°C15.5°C
2 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
11.0°C14.9°C
0 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.8°C12.7°C
3 BF 81%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
0 BF 66%
Παναγιώτης Παναγιώτου: Εγκωμιάζουν τη συνεννόηση, εξαφανίζουν την αντιπολίτευση!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Παναγιώτης Παναγιώτου: Εγκωμιάζουν τη συνεννόηση, εξαφανίζουν την αντιπολίτευση!

Του Παναγιώτη Παναγιώτου (Παν Παν)

Η κυβέρνηση αποφεύγει προκλητικά έναν σοβαρό και με επιχειρήματα διάλογο, στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και στην κριτική που της ασκείται, τη στιγμή που είναι αναγκαίος περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Προτιμά να... αυτοαποθεώνεται!

Με την ίδια «ελαφρότητα», τα περισσότερα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ιδιωτικά και δημόσια, παρότι εγκωμιάζουν την ανάγκη μιας ευρύτερης κοινωνικής και πολιτικής συνεννόησης λόγω της πανδημίας και της μεγάλης κρίσης που έρχεται, «εξαφανίζουν» από τον δημόσιο διάλογο τις θέσεις και τις προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η αντίφαση είναι προφανής.

Υποτιμούν το μέγεθος της «θαλασσοταραχής» στην οποία θα βρεθεί η χώρα. Για την αντιμετώπιση της κρίσης που έρχεται, θα χρειαστούν αντισυμβατικές και πρωτότυπες λύσεις.

Η εμμονή με φανατισμό σε ένα αντι-ΣΥΡΙΖΑ μότο δεν είναι μόνο μια μικροπολιτική και εκτός τόπου και χρόνου στάση. Είναι κάτι πολύ χειρότερο: μια επικίνδυνη απώλεια αίσθησης της πολύ δύσκολης πραγματικότητας που έρχεται και των κινδύνων για τη χώρα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία «έβαλε πλάτη», από την πρώτη στιγμή, για την αντιμετώπιση της πανδημίας και των συνεπειών της.

Οι προτάσεις του για την ενίσχυση της δημόσιας Υγείας και την προστασία των λειτουργών της έγιναν με θετικό πρόσημο και όχι με μικροκομματική συμπεριφορά. Με την ίδια λογική κατατέθηκαν και οι κοστολογημένες προτάσεις του για μια εμπροσθοβαρή κοινωνική και οικονομική ενίσχυση του συνόλου των παραγωγικών δυνάμεων της χώρας, χωρίς πρόσθετο χρέος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έθεσε έγκαιρα ένα πλαίσιο για την αντιμετώπιση μιας πολύπλευρης κρίσης, που χρειάζεται, λόγω του μεγέθους της, ευρύτερες κοινωνικές συγκλίσεις. Ένα «μέγεθος» που επιβάλλει και αντίστοιχο μέγεθος ευθύνης από την κυβέρνηση και τα ΜΜΕ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL