Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Παύλος Πολάκης:19.500 προσλήψεις είχαν γίνει επί ΣΥΡΙΖΑ για την ενίσχυση της Δημόσιας Υγείας (Video)

Στην άμεση ενίσχυση που χρειάζεται το Δημόσιο Σύστημα Υγείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, στην "ένεση" με 19.500 προσλήψεις που είχαν γίνει επί ΣΥΡΙΖΑ και την καθυστέρηση τώρα από την κυβέρνηση της Ν.Δ. να προχωρήσει προσλήψεις αλλά και επιτάξεις ιδιωτικών κλινικών αναφέρθηκε χθες σε συνέντευξή του ο πρώην αν. υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης

Στην απόφαση πρόκληση του ΕΟΠΥΥ να αποζημιώνει διπλάσια τις ιδιωτικές ΜΕΘ αναφέρθηκε ο Παύλος Πολάκης σε συνέντευξή του ενώ άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για μεγάλη καθυστέρηση στην πρόσληψη νοσηλευτικού προσωπικού. «Θα πρέπει να διπλασιαστούν οι κλίνες» είπε ο Παύλος Πολάκης και να στρατευθούν όλοι απέναντι στην πανδημία.

"Κανονικά η επίταξη των ιδιωτικών κλινικών θα έπρεπε να λέει ότι ενόψει των μεγάλων αναγκών να δεσμευτούν όλα τα κρεβάτια με αυτό το αντίτιμο. Αυτοί λένε όποιοι μας δώσετε τώρα, ενόψει κορωνοϊού θα σας πληρώνω το διπλάσιο νοσήλιο. Αυτό είναι παράλογο και ανήθικο."

"Διότι ενώ έχουμε βάλει όλοι πλάτη και μεις ως αντιπολίτευση, για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία και κάποιοι θέλουν να το πληρωθούν χρυσό κάτι για να βοηθήσουν τη χώρα να τα καταφέρει. Επίσης ρίχνουν αυτούς που παλιότερα είχαν κάνει συμφωνία με το κράτος. Αντί να κάνει επίταξη στις ιδιωτικές κλινικές τους πληρώνουν διπλάσια."

Ειδικότερα για τις προσλήψεις που έγιναν επί ΣΥΡΙΖΑ o Παύλος Πολάκης μίλησε στο Κontra Channel «Για την ενίσχυση με προσωπικό που κάναμε στο ΕΣΥ τα χρόνια 2016-2019 και διορίστηκαν 2.300 μόνιμους γιατρούς. Προκηρύξαμε 3.300 επικουρικούς γιατρούς. 2.800 καινούργιους και 500 που ανανεώναμε τη θητεία τους. 5.026 λοιπό διοικητικό προσωπικό στα Νοσοκομεία, επικουρικό λοιπό προσωπικό 1.516 άτομα. 3.800 άτομα από τον ΟΑΕΔ που διανύουν τον 3ο και 4ο χρόνο της υπηρεσίας τους και είχαμε βρει και τρόπο να παραμείνει το προσωπικό αυτό. 800 άτομα από το προσωπικό νέων επιστημόνων του ΟΑΕΔ. 1.500 άτομα από το ΚΕΕΛΠΝΟ με διάφορα προγράμματα. 1.100 από τις ΤΟΜΥ όλα αυτά συμποσούνται στις 19.500 προσλήψεις. Από αυτές μόνιμες είναι 7.800. Το σύστημα που παραδώσαμε είναι 11.000 καθαρή αύξηση. Διότι αυτές μπορούσαμε με αυτούς που είχαμε πάνω από την κεφαλή μας με το 1 προς 5» είπε ο Παύλος Πολάκης και στη συνέχεια πρόσθεσε και όσες προσλήψεις είχαν προγραμματιστεί από τον ΣΥΡΙΖΑ και δεν προχώρησαν από τη Ν.Δ.

Στη συζήτηση τέθηκε και το θέμα της αισχροκέρδειας για τα γάντια, αντισηπτικά και μάσκες. Και όλα αυτά γίνονται με την καθοδήγηση και την κάλυψη του υπουργού Ανάπτυξης, Αδ. Γεωργιάδη. Ο κ. Γεωργιάδης παρά τα στοιχεία που του φέρνουμε κρατάει φανάρι στους μαυραγορίτες. Και βγαίνει κάθε μέρα στα κανάλια και λέει ότι θα κρατήσει το ποσοστό κέρδους σταθερό. Ο φαρμακοποιός θα έχει μεν το κέρδος σταθερό αλλά αν πάρει χονδρική αντί για 2.20 και έχει κονομήσει ο χονδρέμπορας; Αναρωτήθηκε ο κ. Πολάκης.

Κατ.Μπρ.

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Όλες οι Ειδήσεις