Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Χρηστίδου: Τα νέα «κατορθώματα» του ιερέα στον Προφήτη Ηλία στον Υμηττό βάζουν σε άμεσο κίνδυνο ανθρώπινες ζωές

Eurokinissi

«Τα νέα «κατορθώματα» του ιερέα στον Προφήτη Ηλία στον Υμηττό, αυτήν τη φορά, βάζουν σε άμεσο κίνδυνο ανθρώπινες ζωές»

«Η τέλεση λειτουργίας στην παράνομη εκκλησία που ακόμα δεν έχει γκρεμιστεί από την Πολεοδομία έθεσε σε κίνδυνο όχι μόνο όσους συμμετείχαν σε αυτήν αλλά και όσους θα έρθουν σε επαφή μαζί τους», τονίζει η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ Ρ. Χρηστίδου.

Η ίδια αναφέρει χαρακτηριστικά: Στις 26 Νοεμβρίου καταθέσαμε ερώτηση στη Βουλή για τις παράνομες οικοδομικές δραστηριότητες του ιερέα στον Προφήτη Ηλία στον Υμηττό, ο οποίος, χωρίς οποιαδήποτε άδεια, προσπαθεί να μετατρέψει ένα ξωκλήσι  σε μεγάλη εκκλησία (με μεγαλύτερο παγκάρι, με πάρκινγκ, κλπ.)  σε  περιοχή που είναι κηρυγμένη δημόσια δασική έκταση στο βουνό".

Και καταλήγει:"Παραδόξως η αστυνομία αδυνατεί να προβεί σε σύλληψη, ενώ ο υπαίτιος είναι γνωστός και έχει μάλιστα προειδοποιήσει για τις ενέργειες του  με τηλεοπτικές του παρεμβάσεις ακόμη και στην κρατική τηλεόραση. Και  αναρωτιέμαι: αν το «επιτελικό κράτος» αλληθωρίζει τόσο εύκολα και αποδεικνύεται ανίκανο μπροστά σε έναν ιερέα κάποιας εκκλησίας στην Ηλιούπολη, πόσο τυφλό γίνεται όταν πρόκειται να τα βάλει με πιο μεγάλα συμφέροντα;"

Η δήλωση της βουλεύτριας του ΣΥΡΙΖΑ Ρ. Χρηστίδου

Στις 26 Νοεμβρίου καταθέσαμε ερώτηση στη Βουλή για τις παράνομες οικοδομικές δραστηριότητες του ιερέα στον Προφήτη Ηλία στον Υμηττό, ο οποίος, χωρίς οποιαδήποτε άδεια, προσπαθεί να μετατρέψει ένα ξωκλήσι  σε μεγάλη εκκλησία (με μεγαλύτερο παγκάρι, με πάρκινγκ, κλπ.)  σε  περιοχή που είναι κηρυγμένη δημόσια δασική έκταση στο βουνό.

Σήμερα είδαμε τα νέα «κατορθώματα» του ιερέα που, αυτήν τη φορά, βάζουν σε άμεσο κίνδυνο ανθρώπινες ζωές: η τέλεση λειτουργίας στην παράνομη εκκλησία που ακόμα δεν έχει γκρεμιστεί από την Πολεοδομία έθεσε σε κίνδυνο όχι μόνο όσους συμμετείχαν σε αυτήν αλλά και όσους θα έρθουν σε επαφή μαζί τους.

Παραδόξως η αστυνομία αδυνατεί να προβεί σε καμία σύλληψη, ενώ ο υπαίτιος είναι γνωστός και έχει μάλιστα προειδοποιήσει για τις ενέργειες του  με τηλεοπτικές του παρεμβάσεις ακόμη και στην κρατική τηλεόραση. 

Αναρωτιέμαι: αν το «επιτελικό κράτος» αλληθωρίζει τόσο εύκολα και αποδεικνύεται ανίκανο μπροστά σε έναν ιερέα κάποιας εκκλησίας στην Ηλιούπολη, πόσο τυφλό γίνεται όταν πρόκειται να τα βάλει με πιο μεγάλα συμφέροντα; 

Παππά θυμίσου τα λόγια Εκείνου που υποτίθεται πως διδάσκεις... Κατά Ματθαίον κεφ.15:8-9  « Ὁ λαὸς οὗτος τοῖς χείλεσίν με τιμᾷ, ἡ δὲ καρδία αὐτῶν πόρρω ἀπέχει ἀπ’ ἐμοῦ ·  μάτην δὲ σέβονταί με, διδάσκοντες διδασκαλίας ἐντάλματα ἀνθρώπων...»

Και  αναρωτιέμαι: αν το «επιτελικό κράτος» αλληθωρίζει τόσο εύκολα και αποδεικνύεται ανίκανο μπροστά σε έναν ιερέα κάποιας εκκλησίας στην Ηλιούπολη, πόσο τυφλό γίνεται όταν πρόκειται να τα βάλει με πιο μεγάλα συμφέροντα;

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Οι ρωγμές στο τείχος

Οι περιοδείες του Τσίπρα και των άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και οι συναντήσεις τους με τον κόσμο του εμπορίου, της εστίασης και της μικρής επιχειρηματικότητας δημιουργούν ένα σοβαρό ρήγμα στο επικοινωνιακό τείχος που έχει σηκώσει η κυβέρνηση γύρω από την πολιτική της.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις