Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Από Χρυσή Αυγή, Χρυσοί Λαγοί

Χρυσαυγίτες στον δρόμο περνάνε, λέει το γνωστό θούριο που τραγουδούσαν καταλαμβάνοντας τις γειτονιές οι μελανοχίτωνες. Και σε περίπτωση που σας ενδιαφέρει η συνέχεια: Στο διάβα της φάλαγγας φεύγουν όλοι του έθνους οι εχθροί, από προδότες η πόλη αδειάζει, όταν περνάει η Χρυσή Αυγή, εν δυο.

Του Θανάση Καρτερού

Χρυσαυγίτες στον δρόμο περνάνε, λέει το γνωστό θούριο που τραγουδούσαν καταλαμβάνοντας τις γειτονιές οι μελανοχίτωνες. Και σε περίπτωση που σας ενδιαφέρει η συνέχεια: Στο διάβα της φάλαγγας φεύγουν όλοι του έθνους οι εχθροί, από προδότες η πόλη αδειάζει, όταν περνάει η Χρυσή Αυγή, εν δυο. Ποιητικότατο στη μορφή και ενδεικτικότατο της ψυχής του εν λόγω σχηματισμού - και φάλαγγα περιέχει, και προδότες, και πόλεις που αδειάζουν, και εν δυο. Ανατριχίλα!

Άλλο όμως να τους βλέπεις να περνάνε στητοί με τις μαύρες μπλούζες και τα φωσφοριζέ παντελόνια παραλλαγής υπό καθεστώς ασυλίας και ούτως ειπείν υπεροπλίας -δέκα προς έναν συνήθως- κι άλλο να τους βλέπεις τώρα υπό καθεστώς εισαγγελίας και ούτως ειπείν κορυδαλλίας. Ότι περνάνε, περνάνε, γέμισαν τα κανάλια και οι εφημερίδες με τις φάτσες και τις άκρως πολιτικές τους δράσεις. Αλλά πώς περνάνε. Και πόσο άδικα πήγε τόση ρεκλάμα που έκαναν λαμπροί δημοσιογράφοι και μεγάλα ΜΜΕ στους ίδιους και οι ίδιοι στον εαυτό τους!

Ακόμα κι αν αφήσει κανείς στην μπάντα τα υποκλαπέντα τηλεφωνήματα, μένει κάγκελο με το μαύρο τους το χάλι. Ο Μιχαλολιάκος αποκηρύσσει στην ανάκριση μετά βδελυγμίας τη βία, δηλώνει πίστη στο κοινοβουλευτικό πολίτευμα, κατακρίνει τις μαύρες μπλούζες, τις στολές, τα στρατιωτικά τους καραγκιοζιλίκια εν γένει. Και διαπράττει ρητή, πιο ρητή δεν γίνεται, δήλωση μετανοίας για το ναζιστικό του... παρελθόν. Ενώ ο Παππάς, αν και δεν πάει τόσο βαθιά, αποδοκιμάζει όμως τον ρατσισμό. Τον ρατσισμό ο Παππάς, μάλιστα! Και όλοι μαζί αποδοκιμάζουν τους ναζί, τα σύμβολά τους, τα πιστεύω τους, τις πράξεις τους. Ένας μάλιστα δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι αν ζούσε τότε, θα έπεφτε επί των επάλξεων πολεμώντας τον Χίτλερ!

Και τολμούν να προσκυνούν και την Πηγάδα, τρομάρα τους. Θα τρίζουν τα οστά των πολιτικών προγόνων τους. Διότι μόλις βρέθηκαν στα δύσκολα, αδειάζουν οι ίδιοι τις πόλεις όχι από προδότες, αλλά από τον εαυτό τους. Τόσα πιστόλια, τόσες ξιφολόγχες, τόσος Χίτλερ, τόσοι αγκυλωτοί και να δηλώνουν δημοκράτες; Τόσο ψεύτες, δηλαδή, τόσο δειλοί, τόσο λαμόγια για να αποφύγουν τη φυλακή; Και έχει άδικο να αναρωτιέται ο αφανής οπαδός, παρατημένος σε κάποιες μίζερες και εκτός γραμμής σφαλιάρες και κλωτσιές του Κασιδιάρη και του Παναγιώταρου: "Πώς γίναμε ξαφνικά από Χρυσή Αυγή Χρυσοί Λαγοί;"...

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η κυβέρνηση, ο Άδωνις και το κράτος δικαίου

Στις αρχικές συζητήσεις για το ταμείο ανάκαμψης, στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, πολλές χώρες ζήτησαν να συνδεθεί η κοινοτική χρηματοδότηση με τη λειτουργία του κράτους δικαίου. Το θέμα αυτό έθιγε κυρίως την Ουγγαρία και την Πολωνία.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις