Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
12.5°C18.1°C
1 BF 68%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
15 °C
11.6°C16.0°C
2 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
12.0°C14.9°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.8°C14.9°C
2 BF 85%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.3°C14.1°C
2 BF 54%
Μεθοδεύουν μόνιμη κατάργηση του δικαιώματος ασύλου - Ξεκάθαρος ο Μ. Βορίδης (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μεθοδεύουν μόνιμη κατάργηση του δικαιώματος ασύλου - Ξεκάθαρος ο Μ. Βορίδης (Video)

«Κλειστά σύνορα σημαίνει δεν πλησιάζει κανείς και δεν υπάρχουν αιτήματα ασύλου» δήλωσε υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης στην ΕΡΤ1.

Ο Γ. Κατρούγκαλος που ήταν στο ίδιο πάνελ αντέτεινε πως: «Τα σύνορα πρέπει να είναι κλειστά αλλά οι άνθρωποι που είναι στα νησιά πρέπει να έχουν δικαίωμα να υποβάλλουν αίτημα ασύλου».

«Το πραγματικό Grexit θα είναι αυτό. Θα μας βγάλετε από τον ευρωπαϊκό πολιτισμό» συνέχισε ο Γιώργος Κατρούγκαλος τονίζοντας ότι «στην Ευρώπη, μόνο ο Όρμπαν θέλει κλειστά σύνορα, όλοι οι άλλοι θέλουν την εφαρμογή της Συνθήκης της Γενεύης».

Να σημειώσει ότι σύμφωνα με την τελευταία εξέλιξη για την τύχη των ανθρώπων που ήρθαν τις τελευταίες ημέρες οι Μηταράκης και Πέτσας δήλωσαν ότι: «θα μεταφερθούν σε κλειστά κέντρα στις Σέρρες και στην Αττική».

Μόλις τελειώσουν οι 30 ημέρες αναστολής του ασύλου αυτοί που θα είναι ακόμα εδώ, προφανώς, θα έχουν δικαίωμα να υποβάλλουν άσυλο;

- "Αυτοί που μπήκαν παράνομα όχι." ανέφερε η κ. Τρέμη

- "Δεν είναι σαφές" επέμεινε ο Γιώργος Κατρούγκαλος επισημαίνοντας σε άλλο σημείο τη διγλωσσία της κυβέρνησης καθώς όπως ανάφερε δεν άκουσε τα ίδια από το Νίκο Δένδια.

«Όχι είναι απολύτως σαφές» είπε ο Μάκης Βορίδης.

"Και αυτό είναι απολύτως παράνομο" ανετεινε ο Γ. Κατρούγκαλος

Μα αν δεν κάνει αίτημα ασύλου δεν μπορεί να γίνει η διάκριση μεταξύ προσφύγων και μεταναστών εξήγησε ο κ. Κατρούγκαλος και ο Μ. Βορίδης επέμεινε:

"Οι παρανομούντες είναι προφανές" ότι δεν θα δικαιούνται  να υποβάλλουν αίτημα ασύλου εννοούσε ο Μ. Βορίδης. Και η ερώτηση είναι:

Ποιος από τους πρόσφυγες και τους μετανάστες μπαίνει στη χώρα νόμιμα;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL