Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Προανακριτική: Ο Μιωνής "έδειξε" Σαμαρά

Eurokinissi

Ν.Δ. και ΚΙΝΑΛ πόνταραν πολλά στην κατάθεση Μιωνή όμως δεν φαίνεται να τους βγαίνει… Θεωρούσαν ότι με βάση την κατάθεση αυτή θα μπορούσαν να εμπλουτίσουν το κατηγορητήριο για τον τέως αν. υπουργό Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλο αντί για αυτό όμως έπεσαν πάνω στο όνομα του Αν. Σαμαρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες όταν ο Γιάννης Ραγκούσης ρώτησε τον μάρτυρα Σάμπυ Μιωνή αν υπήρξε μεσολάβηση Σαμαρά για να επέλθει συμβιβασμός μεταξύ εκείνου και του Φιλιππάκη ο κ. Μιωνής το επιβεβαίωσε.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ: Ναι. Πριν από αυτή, θέλω να σας υποβάλω και εγώ ένα συγκεκριμένο ερώτημα: Ο κ. Σαμαράς μεσολάβησε προκειμένου να επέλθει συμβιβασμός μεταξύ εσάς και του κ. Φιλιππάκη;

ΣΑΜΠΥ ΜΙΩΝΗΣ (Μάρτυς): Σας θυμίζω ότι το 2013, όχι τότε, τον Νοέμβριο του 2013 έγινε συμβιβασμός. Και είχε γίνει διότι ο Σαμαράς είχε ζητήσει από τον Σταύρο να με πείσει να το κάνω.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ: Ναι, εσείς λέτε τώρα –και καλά κάνετε- αναλυτικά όλη την αλυσίδα. Το αποτέλεσμα, όμως, είναι απ’ αυτό που μας λέτε ότι ο Φιλιππάκης ζήτησε από τον Σαμαρά μεσολάβηση, ο κ. Σαμαράς, ο πρώην Πρωθυπουργός, αποδέχθηκε να μεσολαβήσει, μεσολάβησε στον κ. Παπασταύρου, ο κ. Παπασταύρου έπεισε εσάς και το αποτέλεσμα αυτού του κύκλου που ξεκίνησε, όπως λέτε με πρωτοβουλία του κ. Φιλιππάκη, ήταν να οδηγηθείτε στον πρώτο συμβιβασμό με τον κ. Φιλιππάκη…

ΣΑΜΠΥ ΜΙΩΝΗΣ (Μάρτυς): Σωστά, σωστά.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ: Να το θέσω διαφορετικά. Ο κ. Παπασταύρου σας ενημέρωσε ότι η πρωτοβουλία είναι του κ. Σαμαρά;

ΣΑΜΠΥ ΜΙΩΝΗΣ (Μάρτυς): Ναι και μου ζήτησε…

ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ: Άρα, δεν σας το απέκρυψε. Άρα, γνωρίζατε…

ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ: Είναι κρίσιμο αυτό για τον κ. Παπασταύρου. Δεν σας απέκρυψε ο κ. Παπασταύρου ότι σας κάνει αυτήν την πρόταση συμβιβασμού εσάς προσωπικά, μετά από πρωτοβουλία του κ. Σαμαρά. Δεν σας το απέκρυψε. Σας το είπε.

ΣΑΜΠΥ ΜΙΩΝΗΣ (Μάρτυς): Καθόλου δεν μου το απέκρυψε. Και ο Σταύρος ήταν αυτός ο οποίος διαπραγματεύτηκε τον συμβιβασμό, γιατί μου είχε δώσει προσωπική εγγύηση ότι θα διαπραγματευτεί τον καλύτερο συμβιβασμό που γίνεται...

Συντάκτης: Η ΑΥΓΗ

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Στρατός και «ανοσία της αγέλης»

Στην τηλεόραση βγήκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλος, για να απαντήσει στο χθεσινό ρεπορτάζ της «Αυγής» από το οποίο τεκμηριώνεται ότι στον στρατό υπάρχει σοβαρή έλλειψη μέσων προστασίας από την πανδημία του κορωνοϊού.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις