Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Δήμος Σαρωνικού: Εξοικονόμηση 3 εκατ. ευρώ από τη χρήση φωτισμού LED

Μικρότερη επιβάρυνση κατά 3 εκατ. ευρώ θα έχουν οι κάτοικοι του Δήμου Σαρωνικού, καθώς ο δήμαρχος Πέτρος Φιλίππου πέτυχε έκπτωση μέσω επαναδιαπραγμάτευσης με την ανάδοχο εταιρεία που θα τοποθετήσει και θα διαχειρίζεται τον φωτισμό τύπου LED.

Συγκεκριμένα, ο νυν δήμαρχος Πέτρος Φιλίππου παρέλαβε από τον προκάτοχό του Γιώργο Σοφρώνη σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία ύψους 12,9 εκατ. ευρώ και μετά από επαναδιαπραγμάτευση κατέβασε το κόστος στα 9,9 εκατ. ευρώ για την τοποθέτηση και διαχείριση 16.100 λαμπτήρων τύπου LED. Η διάρκεια της σύμβασης θα είναι για δώδεκα χρόνια και η αποπληρωμή θα γίνεται μέσω των ανταποδοτικών τελών.

Πρόκειται για την επίτευξη της προεκλογικής δέσμευσης του Πέτρου Φιλίππου, ο οποίος είχε εντοπίσει ότι η σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία ήταν “λεόντειος” και όπως έλεγε η εφαρμογή της “θα ήταν ζημιογόνα” και “θα χρέωνε τους δημότες με δυσανάλογα υπέρογκο ποσό”.

“Σήμερα η δέσμευση αυτή, μετά από πολύμηνο έλεγχο και δύσκολες διαπραγματεύσεις με τον ανάδοχο, έγινε πράξη. Έγινε πράξη προς όφελος του δήμου και των δημοτών και είναι εξόχως περίεργο που ακόμη και τώρα, μετά από αυτήν την απολύτως επιτυχή για το δημόσιο συμφέρον έκβαση, ο κ. Σωφρόνης δεν βρήκε τη δύναμη να κάνει την αυτοκριτική του και τη γενναιότητα να συγχαρεί τη δημοτική αρχή για την εξέλιξη αυτή” σημειώνει σε δήλωσή του ο Π. Φιλίππου.

“Aυτή ακριβώς είναι η δική μας οπτική για την ανάπτυξη και τα έργα στον δήμο μας. Έργα που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των δημοτών μας και ταυτόχρονα σέβονται το δημόσιο χρήμα. Ανάπτυξη με διαφάνεια και δημοκρατικές διαδικασίες. Αυτή ήταν πάντα η οπτική μας” υπογραμμίζει ο Π. Φιλίππου για να καταλήξει: “Πολύ δε περισσότερο σήμερα, που η κοινωνία μας βγαίνει τραυματισμένη μετά από τη μακροχρόνια οικονομική κρίση, η διασφάλιση του δημοσίου χρήματος πρέπει να είναι η πρώτη και απαρέγκλιτη υποχρέωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης”.

Η.Β.

 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Η κατάντια της Προανακριτικής

Η πλειοψηφία της Προανακριτικής, εγκαταλείποντας κάθε πρόσχημα, θα επιχειρήσει σήμερα να αποκαλύψει την ταυτότητα των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος της υπόθεσης Novartis. Οι μάρτυρες αυτοί έχουν καταθέσει για χρηματισμό πολιτικών προσώπων.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις