Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.5°C17.6°C
2 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
12 °C
10.8°C13.7°C
3 BF 75%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
10.9°C15.5°C
1 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
13.8°C17.5°C
2 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
10 °C
9.9°C13.0°C
0 BF 81%
Η προσπάθεια εξαπάτησης πέφτει με πάταγο στο κενό / Τα βίντεο καταρρίπτουν τα ψέματα Χρυσοχοΐδη (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η προσπάθεια εξαπάτησης πέφτει με πάταγο στο κενό / Τα βίντεο καταρρίπτουν τα ψέματα Χρυσοχοΐδη (Video)

Την ώρα που η σύλληψη και ο ξυλοδαρμός του Δ. Ινδαρέ και των δυο γιων του έκαναν τον γύρο του Διαδικτύου προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις (το βίντεο από τη στιγμή της σύλληψης που δημοσίευσε χθες το Οpen αποδομεί περαιτέρω το αφήγημα Χρυσοχοΐδη - ΕΛ.ΑΣ.) ο Γιάννης Ραγκούσης αποκάλυπτε το ψέμα και την απόκρυψη των πραγματικών γεγονότων από την κυβέρνηση.

Όπως προκύπτει από σχετικές ιατρικές γνωματεύσεις, τουλάχιστον μια γυναίκα έχει τραυματιστεί από πλαστική σφαίρα, και μάλιστα με βολή εξεπαφής από την επιχείρηση στην οδό Παναιτωλίου.

https://www.youtube.com/embed/mxsnf00J0F8

Ταυτόχρονα, παρά το ότι πρόκειται για την εκκένωση τριών καταλήψεων, σκοπίμως μεταφέρεται από ιστοσελίδες και δελτία ειδήσεων η παραπλανητική εικόνα ότι επρόκειτο για ένα και μόνο κατειλημμένο κτήριο δίπλα στην οικία Ινδαρέ, όπου σημειώθηκε "μάχη". Επιχειρώντας προφανώς να αιτιολογήσουν την παραβίαση του οικογενειακού ασύλου από τους "ράμπο" των ΕΚΑΜ. Εμφανής η αμηχανία "γαλάζιων" στελεχών, που παίρνουν αποστάσεις από τους πανηγυρισμούς της ακροδεξιάς τάσης μπροστά στην κατάρρευση της ακροδεξιάς προπαγάνδας.

Μνημειώδες θράσος Χρυσοχοΐδη

"Μνημειώδη ως προς το θράσος της και τα ψέματά της πως δήθεν 'δεν ασκήθηκε αστυνομική βία κατά την επιχείρηση των ΜΑΤ'" χαρακτήρισε ο Γ. Ραγκούσης την προχθεσινή ανακοίνωση Χρυσοχοΐδη. Εξάλλου τόσο η ιατρική γνωμάτευση από το νοσοκομείο "Ελπίς" που βεβαιώνει τον τραυματισμό γυναίκας στο στήθος από πλαστική σφαίρα, όσο και η αντίστοιχη του Ερυθρού Σταυρού, όπου εξετάστηκαν ο σκηνοθέτης και οι γιοι του, δεν αφήνουν περιθώρια αμφισβήτησης.

Η δημοσιοποίηση δε των φωτογραφιών του Δ. Ινδαρέ με κολάρο στον αυχένα και μώλωπες στο πρόσωπο ήρθε να συμπληρώσει το παζλ. Σαφώς υπήρξε αστυνομική βία, σε αντίθεση με τους ψευδείς ισχυρισμούς του Μ. Χρυσοχοΐδη και της ΕΛ.ΑΣ. Για συγκλονιστικές αποκαλύψεις, που "επιβεβαιώνουν πως η κυβέρνηση, απάτη του κ. Μητσοτάκη, όχι μόνο δεν νοιάζεται για την ασφάλεια των πολιτών και το σύνταγμα, αλλά με τον αυταρχισμό της γεννά την ανασφάλεια και τον φόβο" έκανε λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η ασθενής μνήμη της ΕΛ.ΑΣ.

Μετά τις καταγγελίες, η ΕΛ.ΑΣ. και ο υπουργός Χρυσοχοΐδης θυμήθηκαν ότι υπήρξε χρήση -περιορισμένη σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις, όχι πλαστικών σφαιρών- αλλά... "μικρών πλαστικών μπαλών" από όπλο Manuhrin. Για ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ και "εμμονή στη στήριξη της ανομίας" έκανε λόγο ο Μ. Χρυσοχοΐδης με ανακοίνωση του υπουργείου. Γιατί άραγε χθες ξέχασαν οι ηγεσίες της ΕΛ.ΑΣ. και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να αναφέρουν στις ανακοινώσεις τους τη χρήση του συγκεκριμένου όπλου;

"Τελικά όσοι πετάνε τούβλα και μολότοφ έχουν μόνο δικαιώματα και είναι υπεράνω του νόμου;" διερωτάται ο Μ. Χρυσοχοΐδης φωτογραφίζοντας προφανώς και την οικογένεια Ινδαρέ. Βέβαια, παρακολουθώντας κάποιος το βίντεο του Open, όπου ακούγεται καθαρά ο γνωστός σκηνοθέτης την ώρα που βρίσκεται πισθάγκωνα δεμένος, γίνεται αντιληπτό πως ουδεμία σχέση θα μπορούσε να έχει με την κατάληψη ή με τον αντιεξουσιαστικό χώρο. Κάτι που πριν από το βίντεο πιστοποιούσαν επωνύμως δεκάδες άνθρωποι του πολιτισμού και όχι μόνο (αναλυτικά στη σελ. 6). Τόσο για τον ίδιο όσο και για τους δυο γιούς του.

Καταστρατήγηση δικαιωμάτων

"Οι κύριοι Μητσοτάκης και Χρυσοχοΐδης έχουν καταστρατηγήσει τους θεμελιώδεις κανόνες του κράτους δικαίου και του συντάγματος. Επιβεβαιώνουν πως είναι μια αναξιόπιστη, ακραία δεξιά κυβέρνηση σε πανικό, που δεν σέβεται ούτε το σύνταγμα ούτε τους πολίτες και ούτε φυσικά την ασφάλειά τους" υπογράμμιζε ο ΣΥΡΙΖΑ με νεότερη ανακοίνωσή του. "Γι’ αυτό τον εξέλεξαν οι Έλληνες πολίτες; Για να σπάει πόρτες στα σπίτια και να χρησιμοποιεί πλαστικές σφαίρες;" σημείωσε αναφερόμενος στον Κ. Μητσοτάκη ο Αλ. Χαρίτσης τονίζοντας πως επιβεβαιώνονται τα ψέματα Χρυσοχοΐδη. "Εδώ δεν μιλάμε απλώς για αυταρχική πολιτική καταστολής, αλλά για συντονισμένη βιοπολιτική επιχείρηση κατατρομοκράτησης της κοινωνίας με ευθείες παραβιάσεις του νόμου και καταστρατήγηση δικαιωμάτων" ανέφερε ο Δ. Τζανακόπουλος.

ΟΙ ΔΙΟΣΚΟΥΡΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΣ ΣΕ ΡΟΛΟ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΑ - ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ - ΔΙΚΑΣΤΗ

Κατάργηση της επιτροπής Αλιβιζάτου ζητάει ο Γεωργιάδης

* "Άδειασμα" Γεωργιάδη, το βράδυ, από τον Θ. Σκυλακάκη * "Κάθε νομοταγής άνθρωπος θα έλεγε ναι, δεν θα έλεγε όχι" ήταν το επιχείρημα με το οποίο προσπάθησαν να βγάλουν αναρχικούς την οικογένεια Ινδαρέ!

Οι επικεφαλής της ακροδεξιάς τάσης της κυβέρνησης, με δηλώσεις τους, όχι μόνο υπερασπίστηκαν την αστυνομική βία και την κατάλυση του οικογενειακού ασύλου, αλλά έσπευσαν να βγάλουν ετυμηγορία σαν άλλοι δικαστές και εισαγγελείς. Μάλιστα ο Άδ. Γεωργιάδης ζήτησε την κατάργηση της επιτροπής Αλιβιζάτου. "Σέβομαι τον κ. Αλιβιζάτο, αλλά βιάστηκε και την πάτησε. Αλλά γιατί χρειαζόμαστε αυτή την επιτροπή; Δεν έχει η αστυνομία μέσα, διαδικασίες, ΕΔΕ, δεν έχουμε ελέγχους, γιατί να δείξουμε υπερευαισθησία και φοβία ότι έχουμε στην Ελλάδα αστυνομική βία; Αυτό είναι ήχος από το παρελθόν που φοβόμαστε την αστυνομία. Η αστυνομία είναι όργανο της δημοκρατίας, δεν είναι εχθρός της" είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1.

"Ο κ. Αλιβιζάτος ήταν λάθος πληροφορημένος και επηρεάζεται από τις εικόνες", δήλωσε ο Μάκης Βορίδης στο Radar και πρόσθεσε: "Το να σου πει κάποιος μια ιστορία και να την υιοθετήσεις δεν είναι σωστό, πριν να ακούσεις και τις δύο πλευρές". Σε διαφορετική γραμμή ο Θ. Σκυλακάκης, που χθες στην ΕΡΤ υπερασπίστηκε την ανάγκη ύπαρξης της επιτροπής Αλιβιζάτου.

"Γιατί, κυρία μου, είπες όχι στην αστυνομία να πάει να εκκενώσει την κατάληψη, άρα προφανώς από την αφήγηση της οικογένειας αποδεικνύεται ότι η οικογένεια υποστήριζε την κατάληψη. Γιατί κάθε νομοταγής άνθρωπος θα έλεγε ναι, δεν θα έλεγε όχι" είπε ακόμη ο Άδ. Γεωργιάδης.

Ένα βήμα παραπέρα το πήγε ο Μ. Βορίδης: "Ήταν δίπλα ο μπαμπάς με τη μαμά, οι δύο γιοι ήταν μέλη του διπλανού σπιτιού, το οποίο προφανώς ήταν άδειο και εγκαταλελειμμένο, είχαν μεγαλώσει την περιουσία τους και είχαν στείλει τα παιδιά να κοιμούνται εκεί. Έπαιρναν τσάμπα ρεύμα και μια χαρά. Κατάληψη ταξική, αναρχία κ.λπ., αλλά μεγαλώσαμε και το σπιτάκι μας" δήλωσε ο υπουργός - θεωρητικός της καταναγκαστικότητας της βίας. Στηρίζει άραγε τη θέση αυτή και μετά το βίντεο της στιγμής της σύλληψης του Δ. Ινδαρέ;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL