Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
16.2°C19.3°C
2 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.0°C17.6°C
2 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.4°C16.6°C
3 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.9°C16.8°C
3 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.9°C15.2°C
3 BF 62%
Το ξύλο βγήκε από τον "Παράδεισο" της Ν.Δ.
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Το ξύλο βγήκε από τον "Παράδεισο" της Ν.Δ.

Δεν ήταν μια ξαφνική έμπνευση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη να βγει έμπλεος κυνισμού να υποστηρίξει ότι το «ξύλο» των αστυνομικών βγήκε από τον Παράδεισο. Δεν ήταν μια φαεινή ιδέα να ομολογήσει «γλυκά» και χωρίς καθόλου να σοκάρει τους δημοσιογράφους του ΣΚΑΪ τα περί «αναγκαστικότητας» του ξύλου.

Είναι εντυπωσιακό ότι ακριβώς την προηγούμενη μέρα ο ίδιος άνθρωπος δήλωνε ακριβώς τα αντίστροφα από όσα με παρρησία υποστήριξε την επομένη: "Θεωρώ απαραίτητο να υπάρχει δημόσιος έλεγχος για μια αστυνομία που οφείλει να μην υπερβάλλει στο μέτρο της βίας που πρέπει να χρησιμοποιήσει» είπε στο Action 24.

Τι συνέβη; Μια αλλόφρων μύγα τον ανάγκασε να πιάσει πάλι το κρυμμένο του τσεκούρι; Απλούστατα ήταν η επίσημη γραμμή της Ν.Δ. να «σηκώσει» την ατζέντα της ανομίας και της «τάξης και ασφάλειας». Ούτε ένα άδειασμα δεν ακολούθησε την ακραία αυτή δήλωση. Κανείς δεν διαφοροποιήθηκε από τη Ν.Δ. Αντιθέτως υποστήριξαν, άλλοι υψηλοφώνως και άλλοι χαμηλοφώνως, την «αναγκαστικότητα του ξύλου».

Γιατί έγινε αυτό; Ο πρώτος λόγος είναι ο αντιπερισπασμός από το προσφυγικό, το οποίο η Ν.Δ. επέδειξε μια απίστευτη ανικανότητα να διαχειριστεί, και ο αποπροσανατολισμός από τις μεγάλες διαψεύσεις της μεσαίας τάξης από το φορολογικό. Ένας δεύτερος λόγος είναι η αναγκαία συσπείρωση της εκλογικής βάσης της Ν.Δ. ειδικά όταν οι γκρίνιες και τα αλληλομαχαιρώματα έχουν ήδη στους τέσσερις μήνες ξεκινήσει στο κυβερνητικό στρατόπεδο.

Ο τρίτος και σοβαρότερος για την κοινωνία είναι η κατασυκοφάντηση του δημόσιου πανεπιστημίου και η προώθηση των ιδιωτικών πανεπιστημίων. Ένας μάλιστα βουλευτής της Ν.Δ. το δήλωσε ξεκάθαρα: «Να γίνει ιδιωτικό πανεπιστήμιο να πάρουμε μια ανάσα».

Όμως υπάρχει και ένας άλλος λόγος, που δεν τον φωνάζουν και είναι το απώτερο σχέδιό τους. Η ολομέτωπη επίθεση στους νέους ανθρώπους και τον ΣΥΡΙΖΑ εκκινεί τα συντηρητικά αντανακλαστικά της κοινωνίας. Το φαρμάκι που έσταζαν ταυτίζοντας τους φοιτητές με μπαχαλάκηδες, το δημόσιο Πανεπιστήμιο με κάθε είδους ανομία και τον ΣΥΡΙΖΑ ακόμα και με Βελζεβούλ, όταν στέρεψαν πια οι αρνητικές συνδηλώσεις, σκοπεύει να δηλητηριάσει τις συνειδήσεις των ανθρώπων.

Ν.Δ. και ΚΙΝ.ΑΛΛ. ταυτίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ με τη βία για να τρομάξουν τους ψηφοφόρους του. Τον ταυτίζουν διαβάλλοντάς τον ως κάτι ακραίο και δαιμονικό. Ταυτίζουν το 32% της κοινωνίας, την αξιωματική αντιπολίτευση και πρώην κυβέρνηση της χώρας, με εξωθεσμικές, ακραίες ομάδες γιατί ευσεβής πόθος τους είναι να τον περιθωριοποιήσουν πολιτικά. Να μείνει ακόμα και εκτός Κοινοβουλίου, όπως συχνά λένε οι Αδωνολοβέρδοι, στο... 3%.

Γι’ αυτό οι τηλεεισαγγελείς καθημερινά τον κρίνουν «ένοχο» που τόλμησε να διεκδικήσει την εξουσία. Όταν τον καλούν να καταδικάσει, καμία καταδίκη δεν είναι αρκετή. Όταν τον καλούν να απαντήσει, καμία απάντηση δεν είναι πειστική. Αν τολμήσει να απαντήσει και δεν εγκρίνουν, ποτέ δεν λέει τα σωστά. Ακόμα και αν πει τα σωστά που θέλουν, ε, τότε πια γίνεται είτε «Αριστερά του χαβιαριού» ή ίδιος με αυτούς. Μονά - ζυγά κερδίζουν.

Γι’ αυτό επέλεξαν την τακτική της ηχηρής σύγκρουσης στο προνομιακό τους, όπως πιστεύουν, πεδίο της «τάξης και ασφάλειας». Αποσκοπούν να στιγματιστεί η Αριστερά και ο προοδευτικός δημοκρατικός χώρος ότι τάχα ανήκει στο περιθώριο, για να ολοκληρωθεί με επιτυχία τα επόμενα χρόνια η παλινόρθωση της πολιτικής συνομοταξίας που ρήμαξε τη χώρα...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL