Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
20.0°C22.4°C
4 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.9°C22.5°C
3 BF 39%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C21.6°C
2 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.3°C19.8°C
4 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.2°C21.9°C
2 BF 30%
Δήλωσε "εκνευρισμένος" με την Τουλουπάκη... / Πολιτική αθλιότητα Γεωργιάδη κατά Τσίπρα - Πολάκη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δήλωσε "εκνευρισμένος" με την Τουλουπάκη... / Πολιτική αθλιότητα Γεωργιάδη κατά Τσίπρα - Πολάκη

Μπροστά στον κίνδυνο της ουσιαστικής διάλυσης βρίσκεται η Προκαταρκτική Επιτροπή της Βουλής. Χθες, εκτός από την επιμονή της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ να ζητούν την εξαίρεση των Δημήτρη Τζανακόπουλου και Παύλου Πολάκη, είχαμε επιτάχυνση των εξελίξεων από τον Άδωνι Γεωργιάδη με προσωπική επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα λέγοντας ότι «μπορεί να χρηματίστηκαν» ο πρ. πρωθυπουργός και ο Παύλος Πολάκης από πολυεθνικές του φαρμάκου!

Συγκεκριμένα, ο Άδ. Γεωργιάδης, λίγες ημέρες μετά τη δήλωσή του ότι η Novartis δωροδοκούσε πολιτικούς, είπε στη Βουλή ότι «εδώ και μέρες ο Αλ. Τσίπρας με καλεί δημοσίως να αποκαλύψω για ποιους πιστεύω ότι πιθανόν να χρηματίστηκαν από φαρμακευτικές εταιρείες. Εγώ δεν απαντούσα τόσες μέρες γιατί δεν είναι σωστό να κάνουμε πολιτική με εικασίες.

Αλλά αφού επανέρχεται εκ νέου και θεωρεί τη γνώμη μου τόσο σημαντική, αναγκάζομαι να το πω. Θεωρώ λοιπόν ότι πράγματι μπορεί να χρηματίστηκαν ο Αλ. Τσίπρας και ο Π. Πολάκης για τον νόμο που έφεραν για τις πολυεθνικές και την τιμολόγηση φαρμάκων. Θα μπορούσε να αποτελεί προϊόν διαφθοράς, καλό είναι κάποτε να μας το εξηγήσουν».

Επιμένει σε εξαίρεση Τζανακόπουλου - Πολάκη

Ενδεικτικό του κλίματος που θέλησε να δημιουργήσει ο Άδ. Γεωργιάδης μέσα στη Ν.Δ. είναι η αντίδρασή του όταν του είπαν (στον Real) ότι η Ν.Δ. μάλλον θα αποσύρει το αίτημα εξαίρεσης των Δ. Τζανακόπουλου και Π. Πολάκη. «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι θα γίνει κάτι τέτοιο, διότι θα είναι αδιανόητο. Δηλαδή θα είναι μάρτυρες και ταυτόχρονα ελεγχόμενοι και ελέγχοντες; Ο πρόεδρος της Επιτροπής έχει μια ένσταση στο σε ποιο χρονικό σημείο δηλαδή αν μπορούν να συμμετέχουν ως μέλη μέχρι την ημέρα που θα γίνουν μάρτυρες. Δεν νομίζω ότι μπορεί να υπάρξει τέτοια εξέλιξη. Θα μου έκανε μεγάλη έκπληξη, γιατί θα σήμαινε ότι η Ν.Δ. θα συναινούσε σε κάτι σφόδρα αντισυνταγματικό και παράνομο. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι θα γίνει κάτι τέτοιο» είπε.

Συμφωνεί και η Μπακογιάννη

Με τον υπουργό Ανάπτυξης συμφώνησε και η Ντόρα Μπακογιάννη, που δήλωσε (στον Alpha 989) ότι «είναι κρίσιμη η μαρτυρία τους ως μάρτυρες σ' αυτή τη Επιτροπή. Θα πρέπει να πουν πώς γνωρίζανε, τι κάνανε, τι ξέρανε, γιατί πήγανε. Δεν μπορείς να είσαι και μάρτυρας, και διερωτώμενος και μάλιστα δεν το έθιξε η Ν.Δ. αυτό, το ΠΑΣΟΚ το έθιξε».

Ζ. Ράπτη: "Δεν αποφασίσαμε"...

Πάντως άλλοι βουλευτές της Ν.Δ., όπως η Ζωή Ράπτη, η οποία είναι μέλος της Προκαταρκτικής, ήταν πιο προσεκτικοί στο θέμα της εξαίρεσης. «Αυτό θα το κρίνει η Προανακριτική Επιτροπή. Έχει υποβληθεί η συγκεκριμένη αίτηση κι αυτό θα κάνουμε ως Επιτροπή την ερχόμενη Τρίτη. Δεν αποφασίσαμε», είπε (στον Alpha 989). Και ο Κώστας Κυρανάκης, επίσης μέλος της Προκαταρκτικής, περιορίστηκε να πει (στον Rreal) ότι «η Ν.Δ. δεν κατέθεσε αίτημα εξαίρεσης».

Ο Άδ. Γεωργιάδης ισχυρίστηκε (στον ΣΚΑΪ) ότι ο Π. Πολάκης είναι άμεσα εμπλεκόμενος στην υπόθεση Παπαγγελόπουλου διότι δήλωσε ότι γνωρίζει τους μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος και ότι ήταν στελέχη της Novartis. Για τον Δ. Τζανακόπουλο ο Άδ. Γεωργιάδης θεωρεί ότι έχει «βαρύτερη ενδεχομένως εμπλοκή» γιατί επισκέφθηκε την εισαγγελία του Αρείου Πάγου. «Δεν γίνεται να μην κληθούν» είπε.

Πότε θα τελειώσει η Τουλουπάκη;

Στον Real ο Άδ. Γεωργιάδης είπε αυτό που τον απασχολεί περισσότερο: πότε θα τελειώσει ο έλεγχος που του κάνει η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη. «Δεν έχω καμία αίσθηση και αρχίζω να εκνευρίζομαι αντιθέτως και θα σας πω γιατί. Υπάρχει ένας νόμος που βάζει έναν χρονικό προσδιορισμό για τον έλεγχο των πολιτικών προσώπων και λέει έξι μήνες. Εγώ να δεχθώ ότι υπήρχαν αιτήματα δικαστικής συνδρομής, αιτήματα τραπεζικών στοιχείων που μπορεί να καθυστερήσουν μια έρευνα και πέραν του εξαμήνου. Να το δεχθώ. Να έχουμε μια παραβίαση του νόμου στο διπλάσιο; Άντε να έχουμε στο διπλάσιο και οι έξι μήνες να γίνουν ένας χρόνος. Να γίνει και στο τριπλάσιο. Τώρα πηγαίνουμε στο τετραπλάσιο. Εγώ ως πολίτης δικαιώματα έχω; Κάποια στιγμή δεν πρέπει να μας πει η Ελ. Τουλουπάκη τι αποφάσισε;». «Να κάνει όση διασταύρωση και όσον έλεγχο θέλει. Αλλά κάποια στιγμή θα πρέπει να καταλήξει γιατί η Ελ. Τουλουπάκη διεξάγει προκαταρκτική έρευνα. Αν η προκαταρκτική έρευνα διαρκέσει για μένα δύο χρόνια, αν υποτεθεί ότι πήγαινα σε ανάκριση, πόσο θα ήμουν; 200;» αναρωτήθηκε.

Επιμένει στην εξαίρεση ο Β. Κεγκέρογλου

Από νωρίς χθες και το ΠΑΣΟΚ επέμεινε να θέτει το θέμα της εξαίρεσης. «Δεν μπορείς να είσαι και το ένα και το άλλο» είπε (στον Alpha 989) ο γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Κεγκέρογλου και υποστήριξε πως «η ουσία είναι ότι πρέπει να καταθέσουν ως γνωρίζοντες για την υπόθεση και να απαντήσουν σε ερωτήσεις. Αν 'κρυφτούν' πίσω από την ιδιότητα του μέλους της Επιτροπής, δεν έχουν την δυνατότητα να συνεισφέρουν στη διερεύνηση».

Φρούραρχο θέλει ο Οικονόμου!

Προκλητικός ο Β. Οικονόμου είπε στον Kontra ότι, αν Τζανακόπουλος και Πολάκης επιμείνουν να μείνουν στην Προανακριτική, θα πρέπει να κληθεί ο φρούραχος της Βουλής, όπως έγινε με τους χρυσαυγίτες!

Κλήση Παπασπύρου στον Άρειο Πάγο

Σημειώνεται ότι στην έρευνα που διεξάγεται στον Άρειο Πάγο ο αντεισαγγελέας Λάμπρος Σοφουλάκης κάλεσε χθες την πρώην Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου, ενώ πληροφορίες από το δικαστικό ρεπορτάζ αναφέρουν ότι μπορεί να κληθεί σε κατάθεση και ο τέως υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον Μητσοτάκη να στείλει σπίτι του τον Γεωργιάδη

..."ειδάλλως ταυτίζεται μ' αυτόν και τις αθλιότητές του"

"Ο κ. Γεωργιάδης φαίνεται ότι έχει αρχίσει να ζορίζεται για τα καλά με το σκάνδαλο Novartis, ιδίως μετά τις αποκαλύψεις στο ντοκιμαντέρ της ελβετικής τηλεόρασης. Κι όπως κάθε γνήσιος ακροδεξιός που έχει μελετήσει τον Γκέμπελς, όταν ζορίζεται, ξεσπά σε χυδαιότητες για αντιπερισπασμό. Θα έχει φαίνεται τους λόγους του να αγχώνεται, καθώς η έρευνα της Δικαιοσύνης που τον αφορά παραμένει σε εξέλιξη" επισήμανε ο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως "το θέμα όμως δεν είναι ο ίδιος, αλλά ο πρωθυπουργός που τον ανέχεται. Τα περιθώρια των ελιγμών στενεύουν. Ή τον στέλνει σπίτι του απόψε, ή ταυτίζεται πλέον απόλυτα μ' αυτόν και τις αθλιότητές του, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει στο μέλλον".

Τα γύρισε ο Γεωργιάδης

"Αν είχα στοιχεία, θα είχα πάει στον εισαγγελέα"...

Άρον - άρον επιχείρησε να μαζέψει τη δήλωσή του ("μπορεί να χρηματίστηκε ο κύριος Τσίπρας και ο κύριος Πολάκης") ο Άδωνις Γεωργιάδης. Με έκτακτη παρουσία του στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου ο υπουργός ανάπτυξης ξεκαθάρισε πως "αν είχα στοιχεία, θα είχα πάει στον εισαγγελέα".

"Όταν ο κ. Τσίπρας και ο κ. Πολάκης μπορούν να λένε ασταμάτητα τις χυδαιότητες ότι δήθεν δικές μου αποφάσεις ή άλλων ευνόησαν την εταιρεία και άρα είμαστε διεφθαρμένοι, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο προσπάθησα να τους δείξω ότι θα μπορούσε η κατηγορία να γυρίσει εναντίον τους" εξήγησε στη συνέχεια ο Άδ. Γεωργιάδης σπάζοντας κάθε ρεκόρ αυθημερόν κυβίστησης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL