Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.2°C18.1°C
1 BF 67%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
15 °C
11.6°C16.2°C
1 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
13.7°C16.0°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.6°C14.9°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
13.4°C13.5°C
1 BF 64%
Μενδώνη για Joker: Αυτοβούλως κινήθηκαν οι υπάλληλοι του ΥΠΠΟ - Ερωτηματικά από που έλαβαν εντολή; (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μενδώνη για Joker: Αυτοβούλως κινήθηκαν οι υπάλληλοι του ΥΠΠΟ - Ερωτηματικά από που έλαβαν εντολή; (Video)

Όλη η ιεραρχία το αγνοούσε

Σύμφωνα με όσα είπε η υπουργός στον ΑΝΤ1, «οι υπάλληλοι του Υπουργείου Πολιτισμού κινήθηκαν αυτοβούλως χωρίς να έχουν ενημερώσει κανένα» προσθέτοντας ότι «όλη η ιεραρχία το αγνοούσε».

«Σωστά αντέδρασε ο κόσμος, καταδικάζω απολύτως. Δεν με είχαν ενημερώσει» είπε ενώ όπως εξήγησε οι δύο κυρίες που φέρονται να τηλεφώνησαν στην αστυνομία για να επέμβει είναι υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού αλλά ο ρόλος τους είναι «γνωμοδοτικός και όχι κατασταλτικός».

«Δεν είχαν καμία αρμοδιότητα καταστολής. Δεν είχαν καμία αρμοδιότητα να καλέσουν την Αστυνομία». «Ουδέποτε δεν είχε κινηθεί αυτή η διαδικασία. Αναρωτιέμαι για τα κίνητρά τους».

Ανοιχτά ερωτηματικά για το ποιος έδωσε πολιτική εντολή

«Έχει κινητοποιηθεί ολόκληρος μηχανισμός ο οποίος ξεκινάει από το ΥΠΠΟ φτάνει στην Αστυνομία και στον Εισαγγελέα και έχουν κρατηθεί παιδιά 4 και 5 ώρες στον Εισαγγελέα» σχολίασε ο δημοσιογράφος της ΑΥΓΗΣ, Ανδρέας Πετρόπουλος.

«Ενδεχομένως οι δύο υπάλληλοι του ΥΠΠΟ να μην λειτούργησαν αυτοβούλως. Υπάρχει υπόνοια ότι υπάρχει θεσμική ή εξωθεσμική παρέμβαση που δεν γνωρίζει η κ. Μενδώνη. Κάποιος θα έχει δώσει πολιτική εντολή για αυτό. Δεν είναι τυχαίο περιστατικό. Εφόσον οι δύο κυρίες όπως είπε και η υπουργός ποτέ δεν είχαν προβεί σε τέτοια ενέργεια. Θα πρέπει να μας εξηγήσει ο κ. Πέτσας…»

Κατ. Μπρ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL