Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Μενδώνη για Joker: Αυτοβούλως κινήθηκαν οι υπάλληλοι του ΥΠΠΟ - Ερωτηματικά από που έλαβαν εντολή; (Video)

Μετά το σάλο που δημιουργήθηκε για τις εφόδους της αστυνομίας σε κινηματογράφους και την μεταφορά ανηλίκων που παρακολουθούσαν την ταινία Joker στο αστυνομικό τμήμα, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη καταδίκασε λέγοντας «απολύτως ανοίκειο αυτό που έγινε».

Όλη η ιεραρχία το αγνοούσε

Σύμφωνα με όσα είπε η υπουργός στον ΑΝΤ1, «οι υπάλληλοι του Υπουργείου Πολιτισμού κινήθηκαν αυτοβούλως χωρίς να έχουν ενημερώσει κανένα» προσθέτοντας ότι «όλη η ιεραρχία το αγνοούσε».

«Σωστά αντέδρασε ο κόσμος, καταδικάζω απολύτως. Δεν με είχαν ενημερώσει» είπε ενώ όπως εξήγησε οι δύο κυρίες που φέρονται να τηλεφώνησαν στην αστυνομία για να επέμβει είναι υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού αλλά ο ρόλος τους είναι «γνωμοδοτικός και όχι κατασταλτικός».

«Δεν είχαν καμία αρμοδιότητα καταστολής. Δεν είχαν καμία αρμοδιότητα να καλέσουν την Αστυνομία». «Ουδέποτε δεν είχε κινηθεί αυτή η διαδικασία. Αναρωτιέμαι για τα κίνητρά τους».

Ανοιχτά ερωτηματικά για το ποιος έδωσε πολιτική εντολή

«Έχει κινητοποιηθεί ολόκληρος μηχανισμός ο οποίος ξεκινάει από το ΥΠΠΟ φτάνει στην Αστυνομία και στον Εισαγγελέα και έχουν κρατηθεί παιδιά 4 και 5 ώρες στον Εισαγγελέα» σχολίασε ο δημοσιογράφος της ΑΥΓΗΣ, Ανδρέας Πετρόπουλος.

«Ενδεχομένως οι δύο υπάλληλοι του ΥΠΠΟ να μην λειτούργησαν αυτοβούλως. Υπάρχει υπόνοια ότι υπάρχει θεσμική ή εξωθεσμική παρέμβαση που δεν γνωρίζει η κ. Μενδώνη. Κάποιος θα έχει δώσει πολιτική εντολή για αυτό. Δεν είναι τυχαίο περιστατικό. Εφόσον οι δύο κυρίες όπως είπε και η υπουργός ποτέ δεν είχαν προβεί σε τέτοια ενέργεια. Θα πρέπει να μας εξηγήσει ο κ. Πέτσας…»

Κατ. Μπρ.

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ανασχηματισμός και ασφαλιστικό Πινοσέτ

Για ανασχηματισμό που συζητιέται εδώ και δύο μήνες, θα περίμενε κανείς κάτι περισσότερο. Επί της ουσίας, ελάχιστα πράγματα άλλαξαν. Υπουργοί όπως ο Βρούτσης, ο Θεοχάρης και ο Αυγενάκης, που εξέθεσαν σοβαρά την κυβέρνηση, διατηρούν τα χαρτοφυλάκιά τους.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις