Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Μεγαλοπρεπές άδειασμα

Eurokinissi

Η... μεγαλοπρέπεια του “αδειάσματος” από το Μαξίμου στον Αντώνη Σαμαρά ήρθε στην επιφάνεια μετά τον διορισμό του Μ. Σχοινά στην αντιπροεδρία της Κομισιόν! Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην πρωθυπουργός...

Η... μεγαλοπρέπεια του “αδειάσματος” από το Μαξίμου στον Αντώνη Σαμαρά ήρθε στην επιφάνεια μετά τον διορισμό του Μ. Σχοινά στην αντιπροεδρία της Κομισιόν!

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην πρωθυπουργός -από τον περασμένο Δεκέμβριο- φέρεται να είχε αποδεχθεί την πρόταση της «γαλάζιας» ηγεσίας ώστε να μετακομίσει στις Βρυξέλλες.

Επιπλέον, υπήρχε η συμφωνία ανάμεσα στη Ν.Δ. και στον Μάνφρεντ Βέμπερ να διεκδικήσει ο Αντ. Σαμαράς μία από τις αντιπροεδρίες του ΕΛΚ στη νέα Κομισιόν. Η (συμβιβαστική) εκλογή ωστόσο της Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν στην κορυφή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανέτρεψε τα δεδομένα, καθώς η Ν.Δ. εκτιμούσε ότι ήταν απίθανο η Ελλάδα να λάβει αντιπροεδρία λόγω των νέων ισορροπιών που έπρεπε να τηρηθούν!

Υπό αυτό το πρίσμα, το Μαξίμου... απέσυρε τον Αντώνη Σαμαρά και πρότεινε τον Μ. Σχοινά για τη θέση του Έλληνα επιτρόπου δείχνοντας προτίμηση σε παραγωγικό χαρτοφυλάκιο.

«Από τη στιγμή που δεν ήταν δυνατόν εμείς να εξασφαλίσουμε ένα χαρτοφυλάκιο αντιπροεδρίας στη νέα Επιτροπή, δεν υπήρχε κανένα ζήτημα ενδιαφέροντος από έναν πρώην πρωθυπουργό” είχε δηλώσει χαρακτηριστικά στις 20 Ιουλίου ο Στ. Πέτσας.

Σημειώνεται δε ότι η πατριδοκάπηλη στάση του πρώην πρωθυπουργού αναφορικά με τη Συνθήκη των Πρεσπών δεν είχε περάσει απαρατήρητη από τα ευρωπαϊκά κλιμάκια. Τα βλέμματα πλέον στρέφονται στις επόμενες κινήσεις του πρώην πρωθυπουργού. Άλλωστε, σε τρεις μήνες ο Κυρ. Μητσοτάκης πρέπει να ανοίξει τα χαρτιά του για την Προεδρία της Δημοκρατίας...

Κ.Σ.

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η κοινωνία πρέπει να μείνει όρθια

Οι προειδοποιήσεις των ειδικών δεν επιτρέπουν κανέναν εφησυχασμό. "Θα έχουμε εκατόμβες θυμάτων", "αν συνεχίσουν να αυξάνονται τα κρούσματα με τέτοιους αλματώδεις ρυθμούς, θα αυξηθούν και οι διασωληνώσεις" επισημαίνουν εφιστώντας την προσοχή όλων, μα όλων μας, στις θερινές αποδράσεις.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο