Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Γ. Σταθάκης για κατεδαφίσεις αυθαιρέτων: Η κυβέρνηση θα αποκαταστήσει τη νομιμότητα σε αιγιαλούς, αναδασωτέες δασικές εκτάσεις και ρέματα

Επιτάχυνση των διαδικασιών κατεδάφισης τελεσίδικα αυθαιρέτων κτισμάτων τις αμέσως επόμενες εβδομάδες προανήγγειλε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γ. Σταθάκης με δήλωσή του στο ΑΠΕ χθες. Όπως υπογράμμισε ο ΥΠΕΝ:

"Οι κατεδαφίσεις που ξεκίνησαν πριν από μια εβδομάδα προχωρούν με πολύ ικανοποιητικούς ρυθμούς και θα επιταχυνθούν τις αμέσως επόμενες εβδομάδες. Η κυβέρνηση θα αποκαταστήσει τη νομιμότητα σε αιγιαλούς, αναδασωτέες εκτάσεις, εθνικούς δρυμούς και ρέματα. Ταυτόχρονα, ο νόμος για τον έλεγχο και την προστασία του δομημένου περιβάλλοντος δίνει ισχυρά κίνητρα για τη συμμόρφωση των πολιτών με τη διαδικασία της αυτοκατεδάφισης".

Όλα αυτά, εξήγησε ο Γ. Σταθάκης, εντάσσονται "στον ευρύτερο σχεδιασμό της κυβέρνησης για τη χωροταξική και πολεοδομική ανασυγκρότηση της χώρας, που περιλαμβάνει: την ανάρτηση και κύρωση των δασικών χαρτών, την ολοκλήρωση του Κτηματολογίου, την εκπόνηση νέων Ειδικών και Περιφερειακών Χωροταξικών Πλαισίων, τη δημιουργία νέου χρηματοδοτικού εργαλείου για την εκπόνηση Τοπικών Χωρικών Σχεδίων από τους δήμους".

Κομμάτι αυτού του σχεδιασμού, πρόσθεσε, είναι "η απλοποίηση της διαδικασίας έκδοσης οικοδομικών αδειών με το πληροφοριακό σύστημα e-Άδειες και η ενίσχυση του μηχανισμού αποτροπής αυθαιρεσιών με τη δημιουργία των επιτελικών, εποπτικών δομών, των Περιφερειακών και Τοπικών Παρατηρητηρίων Ελέγχου Δόμησης".

Δείτε όλα τα σχόλια