Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
11.4°C17.6°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
10.1°C14.9°C
1 BF 61%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.4°C
1 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.8°C12.7°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
9 °C
8.9°C10.7°C
0 BF 81%
Για τον συνδυασμό ανάπτυξης - κοινωνικής ένταξης / Οι Βρυξέλλες εγκωμιάζουν την πορεία της Ελλάδας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Για τον συνδυασμό ανάπτυξης - κοινωνικής ένταξης / Οι Βρυξέλλες εγκωμιάζουν την πορεία της Ελλάδας

Ιδιαίτερη ικανοποίηση για την επιτυχημένη δημοσιονομική πορεία της Ελλάδας εξέφρασε το Eurogroup, καλώντας τις ελληνικές αρχές να συνεχίσουν τη μεταρρυθμιστική προσπάθεια.

Στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση του μαραθώνιου Eurogroup διάρκειας δεκαεννέα ωρών για τη μεταρρύθμιση της Ευρωζώνης, ο πρόεδρος του σώματος Μάριο Σεντένο χαιρέτισε τα “καλά αποτελέσματα” που έχει πετύχει η Ελλάδα σε συνέχεια της παρουσίασης της πρώτης έκθεσης "ενισχυμένης εποπτείας". Όπως είπε, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης καλωσόρισαν το γεγονός ότι το 2019 θα επιτευχθεί ο στόχος πρωτογενούς πλεονάσματος στο 3,5% και ότι αυτό γίνεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, κάτι το οποίο δείχνει ότι οι ελληνικές αρχές έχουν δεσμευτεί στο να ακολουθήσουν μια σταθερή δημοσιονομική πορεία.

Παράλληλα, ο Μ. Σεντένο σημείωσε ότι η Ελλάδα πρέπει να σημειώσει μεγαλύτερη πρόοδο σε ορισμένους τομείς, όπως στις ιδιωτικοποιήσεις, στην αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών, στα κόκκινα δάνεια και στις μεταρρυθμίσεις της αγοράς προϊόντων. Ο ίδιος τόνισε ότι είναι σημαντικό η Ελλάδα να συνεχίσει την «καλή δουλειά» και τη μεταρρυθμιστική ατζέντα για να προχωρήσει σε σταθερή αναπτυξιακή πορεία.

Ο επίτροπος Οικονομίας Πιέρ Μοσκοβισί σημείωσε με τη σειρά του ότι στόχος ήταν η Ελλάδα να μπει σε “ομαλή πορεία”, κάτι το οποίο έγινε. “Η Ελλάδα θα πετύχει τον στόχο πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% και χαιρετίζουμε το γεγονός ότι θα το κάνει στηρίζοντας την ανάπτυξη και την κοινωνική ένταξη” σημείωσε, ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη μη εφαρμογή του μέτρου των συντάξεων. “Είμαι χαρούμενος που αποφύγαμε αυτό το μέτρο που ποτέ δεν θεώρησα νόμιμο ή αναγκαίο” ανέφερε και υπογράμμισε πως οι “θυσίες” των Ελλήνων “αποδίδουν καρπούς”.

Τέλος, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Kλάους Ρέγκλινγκ τόνισε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στον σωστό δρόμο και πρόσθεσε ότι είναι σαφές πλέον ότι η χώρα βρίσκεται εκτός προγράμματος. Υπογράμμισε ότι τα δύο βασικά ζητούμενα για την Ευρωζώνη, βάσει των οποίων αξιολογούνται οι πολιτικές της ελληνικής κυβέρνησης, είναι η ενίσχυση της αναπτυξιακής προοπτικής της Ελλάδας σε συνδυασμό με την τήρηση των συμφωνημένων στόχων για πρωτογενή πλεονάσματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL