Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.1°C20.2°C
2 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.2°C18.8°C
2 BF 50%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.0°C18.8°C
3 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.1°C18.2°C
3 BF 67%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.9°C17.3°C
3 BF 48%
ΜΙΚΡΑ Οικονομικά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΜΙΚΡΑ Οικονομικά

Επιστολή για το κόστος των μεταφορών

Επιστολή στον υπουργό Υποδομών Χρ. Σπίρτζη, με την οποία επισημαίνει τις επιπτώσεις από τη δυσχέρεια εκτέλεσης του μεταφορικού έργου ως συνέπεια της απαγόρευσης της διέλευσης οχημάτων άνω των 3,5 τόνων από το παράπλευρο οδικό δίκτυο, η οποία τέθηκε σε ισχύ την 11η Αυγούστου, απέστειλε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς Β. Κορκίδη.

Στο κείμενο της επιστολής αναφέρεται, μεταξύ άλλων, πως: «...Βάσει των ως άνω διατάξεων, απαγορεύεται η διέλευση των οχημάτων άνω των 3,5 τόνων από το παράπλευρο / παραλλαγμένο οδικό δίκτυο με ορισμένες ελάχιστες εξαιρέσεις, για τις οποίες χορηγείται άδεια, έπειτα όμως από πολύπλοκη γραφειοκρατική διαδικασία. Για την παράβαση της εν λόγω υπουργικής απόφασης προβλέπονται η επιβολή προστίμου 1.000 ευρώ για τον οδηγό και 1.000 ευρώ για τον ιδιοκτήτη του οχήματος, τα οποία καταβάλλονται επιτόπου. Σε αντίθετη δε περίπτωση και μέχρι αποδείξεως καταβολής του προστίμου το όχημα ακινητοποιείται”.

Σε άλλο σημείο τονίζεται πως: “Οι μεταφορείς που φορτώνουν για παράδειγμα από το Θριάσιο 'αναγκάζονται' να μην χρησιμοποιούν το κεντρικό οδικό δίκτυο Ελευσίνας - Θήβας (με τη μισή χιλιομετρική απόσταση), αλλά τη διαδρομή μέσω της ΝΕΟ, γεγονός που θα δημιουργήσει πρόβλημα στο ήδη επιβαρυμένο οδικό δίκτυο της δυτικής Αθήνας, ενώ κάτι αντίστοιχο με τη συγκεκριμένη διαδρομή, θα συμβεί και στα υπόλοιπα οδικά δίκτυα, που αναφέρονται στην σχετική Υ.Α.”

Χαμηλές πτήσεις για το ελληνικό μέλι

Η Ελλάδα αποτελεί τον 32ο εξαγωγέα μελιού παγκοσμίως, με συνολική αξία εξαγωγών κοντά στα 8 εκατ. δολάρια και μερίδιο της τάξεως του 0,34%, δηλαδή λιγότερο και από τη Σερβία, όπως και από Βουλγαρία, Τουρκία, Πορτογαλία, Σ. Αραβία, Ρουμανία, Ιταλία και Βουλγαρία, αλλά και χώρες όπως η Ουγγαρία, η Πολωνία, ή ακόμη και η Ουκρανία ή η Δανία. Πάνω από το 60% των ελληνικών εξαγωγών μελιού κατευθύνεται στην αγορά της Ε.Ε., ενώ περίπου 20% κατευθύνεται στην αγορά της Β. Αμερικής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL