Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Σε κινητοποιήσεις οι ξεναγοί

Σε πανελλαδική κινητοποίηση μεθαύριο, Πέμπτη 2 Ιουλίου, προχωρούν οι ξεναγοί, που χθες απέστειλαν ανοιχτή επιστολή στον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη.

"Παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις μας στα αρμόδια υπουργεία για τη στήριξη του καίρια πληττόμενου κλάδου των ξεναγών λόγω της πανδημίας της Covid-19, δεν έχουν ικανοποιηθεί τα αιτήματά μας, με αποτέλεσμα να έχουμε μείνει χωρίς οικονομική στήριξη και πολλοί συνάδελφοι να αντιμετωπίζουν θέμα επιβίωσης" σημειώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξεναγών, που οργανώνει, μέσω των πρωτοβάθμιων σωματείων που ανήκουν στη δύναμή της, κινητοποιήσεις στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Κρήτη, την Κέρκυρα και τη Ρόδο, την Πέμπτη 2 Ιουλίου.

Ταυτόχρονα, ως ύστατο μέσο, απηύθυνε ανοιχτή επιστολή στον πρωθυπουργό, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων:

"Η κυβέρνηση, ενώ διαθέτει αρκετά δισ. ευρώ για τη στήριξη των πληττόμενων της ελληνικής οικονομίας, δεν ενισχύει τους ξεναγούς. Εκτός από την αποζημίωση ειδικού σκοπού, και αυτή μόνο μέχρι τέλος Απριλίου για ένα μέρος των ξεναγών, και τη δίμηνη παράταση ανεργίας για κάποιους άλλους, αν και έχουμε την πλήρη υποστήριξη του υπουργείου Τουρισμού, έχουμε αφεθεί στο έλεος της μοίρας μας, χωρίς εισόδημα από τον Οκτώβριο του 2019.

Δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση στα αιτήματά μας προς τα υπουργεία μέχρι σήμερα, για την ένταξή μας στο δεύτερο και τρίτο κύμα μέτρων, ενώ παραμένουμε χωρίς εργασία και χωρίς να διαφαίνεται κάποια αλλαγή της κατάστασης ώς την αρχή της επόμενης τουριστικής περιόδου, 2021", αναφέρουν χαρακτηριστικά.

 

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Είμαστε μια ωραία ατΜΜΕσφαιρα

Αξίζει να θυμηθεί κάποιος πώς ήταν το κλίμα στα ΜΜΕ επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Μια συνεχής κραυγή αγωνίας για οτιδήποτε, από επιχειρήσεις που υπερφορολογούνται και την επιχειρηματικότητα που καταδιώκεται μέχρι υπουργούς που καπνίζουν και αργόμισθους μετακλητούς...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις