Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

"Πόρτα" Μέρκελ σε Μητσοτάκη για τη μείωση των πλεονασμάτων

ΑΜΠΕ

Πρώτα οι μεταρρυθμίσεις και μετά βλέπουμε...Το μήνυμα

Μετά τον επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ, και η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ αρνείται στην ελληνική κυβέρνηση τη μείωση των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα.

Σε ερώτηση για τις αποφάσεις του Eurogroup η Ά. Μέρκελ ανέφερε: «Οι υπουργοί Οικονομικών ήδη έχουν κάνει την ανακοίνωσή τους, ότι κατ' αρχάς το πλαίσιο προϋποθέσεων παραμένει. Και βεβαίως δεν παίζει ρόλο σε ποιο κόμμα ανήκει ο εκάστοτε πρωθυπουργός, αλλά αυτά είναι προγράμματα για τα οποία έχει γίνει εκτεταμένη διαπραγμάτευση».

Από εκεί και πέρα η ίδια δήλωσε ότι αναμένει τις πρώτες ενέργειες και τα αιτήματα του Κυριάκου Μητσοτάκη υπογραμμίζοντας «έχω μιλήσει μαζί του τηλεφωνικώς και μου υποσχέθηκε προπάντων ότι θα υλοποιήσει γοργά μια μεταρρυθμιστική ατζέντα, η οποία θα δημιουργήσει και οικονομική ανάπτυξη. Και αυτό θα το δούμε τώρα, αλλά οι υπουργοί Οικονομικών είπαν κατ' αρχάς ότι δεν βλέπουν λόγο για αλλαγή του πλαισίου των προϋποθέσεων. Με αυτό συμφωνώ κι εγώ».

Επιβεβαιώνουν κυβερνητικές πηγές

Την ίδια ώρα κυβερνητικές πηγές, σε μια προσπάθεια να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις, ανέφεραν: «Η κ. Μέρκελ δεν λέει τίποτα διαφορετικό από αυτό που έχει προαναγγείλει ότι θα πράξει η σημερινή κυβέρνηση το 2019. Υλοποιώντας ένα ευρύ σχέδιο μεταρρυθμίσεων που θα φέρουν επιτέλους στη χώρα ισχυρή ανάπτυξη, θα ανακτήσει την εμπιστοσύνη εταίρων και αγορών και έτσι θα διεκδικήσει με αξιοπιστία τη μείωση των υπερβολικών πλεονασμάτων».

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η κοινωνία πρέπει να μείνει όρθια

Οι προειδοποιήσεις των ειδικών δεν επιτρέπουν κανέναν εφησυχασμό. "Θα έχουμε εκατόμβες θυμάτων", "αν συνεχίσουν να αυξάνονται τα κρούσματα με τέτοιους αλματώδεις ρυθμούς, θα αυξηθούν και οι διασωληνώσεις" επισημαίνουν εφιστώντας την προσοχή όλων, μα όλων μας, στις θερινές αποδράσεις.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο