Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

ΟΠΕΚΑ: Στις 24 Μαΐου η καταβολή της δεύτερης δόσης του επιδόματος παιδιού

ΑΜΠΕ

Το επίδομα υπολογίζεται βάσει των εξαρτώμενων τέκνων που έχουν δηλωθεί στο Α21 του 2019 και σύμφωνα με την τελευταία εκκαθαρισμένη φορολογική δήλωση

Την επόμενη Παρασκευή 24 Μαΐου πρόκειται να καταβληθεί η δεύτερη διμηνιαία δόση του επιδόματος παιδιού για το 2019, ανακοίνωσε χθες ο ΟΠΕΚΑ. Η δόση αφορά τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο και θα καταβληθεί σε όλους όσοι έχουν υποβάλει αίτηση Α21 για το 2019 μέχρι τις 17 Μαΐου. 

Υπενθυμίζεται ότι το επίδομα υπολογίζεται βάσει των εξαρτώμενων τέκνων που έχουν δηλωθεί στο Α21 του 2019 και σύμφωνα με την τελευταία εκκαθαρισμένη φορολογική δήλωση. 

Ο ΟΠΕΚΑ επισήμανε ακόμη στους δικαιούχους του επιδόματος παιδιού ότι την ερχόμενη Παρασκευή 17 Μαΐου και ώρα 23:59 η ηλεκτρονική πλατφόρμα των αιτήσεων Α21 για το επίδομα παιδιού θα απενεργοποιηθεί για λίγα 24ωρα ενόψει της εκκαθάρισης και της καταβολής της δεύτερης δόσης του 2019. 

Δυνητικοί δικαιούχοι που δεν έχουν υποβάλει φέτος αιτήσεις Α21 καλούνται να το πράξουν έως τις 17 Μαΐου προκειμένου να συμπεριληφθούν στην καταβολή της δεύτερης δόσης. Υπενθυμίζεται πως η αίτηση Α21 υποβάλλεται άπαξ ετησίως, οπότε όσοι έχουν ήδη ολοκληρώσει την αίτησή τους δεν χρειάζεται να επανέλθουν. 

Μετά τις 23:59 της 17ης Μαΐου η ηλεκτρονική πλατφόρμα δεν θα δέχεται νέες αιτήσεις για λίγα 24ωρα -όπως παγίως συμβαίνει- μέχρι να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση και καταβολή της δεύτερης διμηνιαίας δόσης για το 2019. Μετά την πληρωμή η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα ενεργοποιηθεί εκ νέου και θα δέχεται νέες αιτήσεις έως τις 15 Ιανουαρίου 2020 για όλους όσοι δεν έχουν υποβάλει φέτος αίτηση Α21.

Δείτε όλα τα σχόλια

Όλες οι Ειδήσεις