Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.2°C18.1°C
1 BF 67%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
15 °C
11.6°C16.2°C
1 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
13.7°C16.0°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.6°C14.9°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
13.4°C13.5°C
1 BF 64%
Ύβρεις και στοχοποίηση δημοσιογράφων από τον Άδωνι Γεωργιάδη (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ύβρεις και στοχοποίηση δημοσιογράφων από τον Άδωνι Γεωργιάδη (Video)

Με αφορμή το εμπάργκο στην ΕΡΤ που ανακοίνωσε η Ν.Δ. επιτέθηκε κατά δημοσιογράφων της κρατικής τηλεόρασης αλλά και γενικότερα κατά όσων δημοσιογράφων δεν ασκούν κριτική στην κυβέρνηση.

Σύμφωνα με την άποψή του αντιπρόεδρου της Ν.Δ. «Δημοσιογράφος που δεν ασκεί την παραμικρή κριτική στην κυβέρνηση δεν είναι δημοσιογράφος είναι λακές», «Αν λέτε ότι οι άνθρωποι που το μόνο που κάνουν είναι να υβρίζουν την αντιπολίτευση και να εξάρουν την κυβέρνηση είναι δημοσιογράφοι δίνεται κακή εικόνα για το τι είναι δημοσιογράφος».

https://www.youtube.com/embed/W2wmKmwgEEQ

Μίλησε για «κομματικούς ιστρούκτορες», «δεν είναι συνάδερφοί σας» στοχοποιώντας έτσι δημοσιογράφους για να καταλήξει σε άλλη μία ακρότητα ότι: «Δεν έχει νόημα να πληρώνουμε την ΕΡΤ, πληρώνουμε ένα κανάλι για να μας βρίζει». Καμία κριτική δεν ανέχεται ο κ. Γεωργιάδης...

Με λίγα λόγια όποιος δεν συντάσσεται με τη Ν.Δ. δεν είναι «δημοσιογράφος». Η ΕΣΗΕΑ σήμερα θα αισθανθεί την ανάγκη να προστατεύσει τους ανθρώπους της ενημέρωσης και το λειτούργημα της δημοσιογραφίας έναντι της λογοκρισίας, της στοχοποίησης και τις ύβρεις των μελών της;

Να σημειωθεί ότι οι δημοσιογράφοι στο πάνελ του ΣΚΑΙ αντέδρασαν έντονα στη "διακήρυξη" του Άδωνι κατά της ελευθερίας του τύπου, της ελεύθερης ενημέρωσης, της δημοσιογραφίας και εν τέλει της δημοκρατίας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΑΥΓΗΣ, Δημήτρης Στούμπος που ήταν στο πάνελ αντέδρασε έντονα στην ακρότητα της Ν.Δ. σε σχέση με την ΕΡΤ παρόλο που πρόκειται για "αστοχία" του δημοσιογράφου, ενώ επισήμανε ότι είναι απαραίτητος ο σεβασμός στην δεοντολογία.

Κατ. Μπρέγιαννη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL