Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Φονικός... συνασπισμός

Θα περίμενε κανείς δυο λόγια συμπάθειας, τουλάχιστον ένα "συγγνώμη, κάναμε λάθος" από εκείνους που βομβάρδισαν μια αγορά και ανατίναξαν ένα λεωφορείο γεμάτο παιδιά στην Υεμένη. Αντίθετα, ο υπό την...

Θα περίμενε κανείς δυο λόγια συμπάθειας, τουλάχιστον ένα "συγγνώμη, κάναμε λάθος" από εκείνους που βομβάρδισαν μια αγορά και ανατίναξαν ένα λεωφορείο γεμάτο παιδιά στην Υεμένη.

Αντίθετα, ο υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας συνασπισμός που πολεμά τους αντάρτες Χούτι χαρακτήρισε "νόμιμη στρατιωτική επιχείρηση" την επίθεση στην πόλη Ντάχιαν στη βόρεια επαρχία Σαάντα, η οποία προκάλεσε, σύμφωνα με τη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού, δεκάδες θύματα, μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά, τα περισσότερα κάτω των δέκα ετών.

Οι αντάρτες Χούτι που ελέγχουν τη Σαάντα ανέφεραν ότι οι νεκροί έφτασαν τους 43 και οι τραυματίες ξεπερνούν τους πενήντα. Ο Ερυθρός Σταυρός τόνισε ότι δεκάδες τραυματίες έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία της περιοχής, που αντιμετωπίζουν σοβαρές ελλείψεις.

Αλλά για τον αραβικό συνασπισμό που εξοπλίζεται από τη Δύση ο βομβαρδισμός ήταν μια "επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε με σεβασμό του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου", σε απάντηση πυραυλικής επίθεσης των ανταρτών εναντίον της πόλης Τζιζάν της Σαουδικής Αραβίας, η οποία στοίχισε τη ζωή ενός αμάχου και τραυμάτισε αρκετούς άλλους.

Ο συνασπισμός, που υποστηρίζει τη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Υεμένης, επέμεινε ότι οι Χούτι στρατολογούν παιδιά, εξοπλίζονται από το Ιράν και χρησιμοποιούν αμάχους ως ανθρώπινες ασπίδες.

Περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί τα τελευταία δυόμισι χρόνια στην Υεμένη. Ο εμφύλιος και οι ξένες επεμβάσεις έχουν προκαλέσει τη χειρότερη ανθρωπιστική κρίση παγκοσμίως, καθώς μεγάλο μέρος του πληθυσμού υποφέρει επίσης από τον λιμό και επιδημίες, όπως η χολέρα.

Σ.Α.

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Ξέρουν ήδη ότι χάνουν

  Εχθές η εκπρόσωπος της Ν.Δ. Μαρία Ζαχαράκη έστειλε στο ΕΣΡ επιστολή, με την οποία επιχειρεί να μπλοκάρει τη μετάδοση της ομιλίας του Αλ. Τσίπρα την Παρασκευή το βράδυ. Το τυπικό ζήτημα είναι ότι ο...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο