Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
16.2°C20.2°C
1 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
15.1°C20.7°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
14.9°C17.7°C
1 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.8°C17.2°C
2 BF 67%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
18.0°C18.0°C
0 BF 60%
Αλί Αχμέτι: Ο πρόεδρος Ιβάνοφ παραβιάζει το Σύνταγμα της χώρας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αλί Αχμέτι: Ο πρόεδρος Ιβάνοφ παραβιάζει το Σύνταγμα της χώρας

Για παραβίαση του Συντάγματος της ΠΓΔΜ κατηγόρησε ο πρόεδρος του συγκυβερνώντος αλβανικού κόμματος DUI, Αλί Αχμέτι χθες συνέντευξη στην εκπομπή “SamoVistina” του τ/σ “KANAL 5”, μεγάλο μέρος της οποίας ήταν αφιερωμένο στην συμφωνία Ελλάδας-πΓΔΜ για το θέμα του ονόματος.

«Δεν θα ήθελα ο πρώτος άνθρωπος στη χώρα μετά από λίγο καιρό να βρεθεί στο εδώλιο του κατηγορουμένου για παραβίαση του συντάγματος», πρόσθεσε. Ανέφερε, ακόμα, ότι δεν υπάρχει δύναμη που να μπορεί να σταματήσει την συμφωνία επειδή, όπως είπε, οι πολίτες θέλουν ειρήνη, σταθερότητα, οικονομική ανάπτυξη, δημοκρατία και κράτος δικαίου.

Ερωτηθείς για τη θέση του DUI σχετικά με το δημοψήφισμα, ο Αχμέτι επισήμανε ότι το κόμμα του θεωρούσε πως η συμφωνία με την Ελλάδα δεν έπρεπε να πάει σε δημοψήφισμα, αλλά να κυρωθεί μόνο από το κοινοβούλιο, όπως συνέβη και με τη συμφωνία καλής γειτονίας με την Βουλγαρία, επειδή, όπως είπε, το δημοψήφισμα μπορεί να αποτύχει εξαιτίας «διαφόρων ξένων επιρροών, που θα μπορούσαν να χειραγωγήσουν τους πολίτες με ισχυρή πατριωτική φρασεολογία». «Δεν θέλουν όλοι ειρηνικό μέλλον για τη “Μακεδονία”. Στην περιοχή υπάρχουν σχηματισμοί που δεν θέλουν το καλό της “Μακεδονίας”», σημείωσε ο ηγέτης του DUI.

Εξέφρασε, επίσης, την προσδοκία ότι, αν το δημοψήφισμα είναι επιτυχές, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE θα στηρίξει τις συνταγματικές αλλαγές που προβλέπει η συμφωνία για το θέμα του ονόματος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL