Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Βολτάρει στους δρόμους και λέει ότι υπάρχει φάρμακο για τον ιό

To Twitter λογοκρίνει τον Μπολσονάρου

Το Twitter διέγραψε δύο μηνύματα του Προέδρου της Βραζιλίας Ζαΐρ Μπολσονάρου επειδή ασκούσε κριτική στα περιοριστικά μέτρα που υιοθέτησαν ορισμένοι κυβερνήτες των κρατιδίων της χώρας για να περιορίσουν τη διασπορά του κορωνοϊού.

Ο Μπολσονάρου έκανε την ανάρτηση των δύο tweet την Κυριακή, αλλά τη Δευτέρα τα δύο μηνύματα είχαν... εξαφανιστεί. Στη θέση τους όμως είχαν αναρτηθεί δύο άλλα tweet από την εταιρεία, που εξηγούσαν ότι αυτά τα δύο μηνύματα παρέβησαν τους κανονισμούς του κοινωνικού δικτύου.

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας του Twitter τόνισε στον όμιλο της εφημερίδας "O Globo" ότι το τελευταίο διάστημα έχουν ενταθεί οι έλεγχοι για να εμποδίσουν τη διασπορά του ιού διαμέσου δημοσιευμάτων από το κοινωνικό δίκτυο, αλλά απέφυγε να αναφερθεί σε λεπτομέρειες για την παράβαση των κανόνων από τα μηνύματα του Προέδρου της Βραζιλίας.

Στο πρώτο μήνυμα - βίντεο ο Μπολσονάρου εμφανιζόταν στους δρόμους της Μπραζίλια να μιλά με τους περαστικούς υποστηρίζοντας ότι μόνο όσοι είναι πάνω από 65 ετών πρέπει να παραμένουν σπίτι τους και να μην εργάζονται.

Στο δεύτερο μήνυμα ασκούσε έντονη κριτική στα περιοριστικά μέτρα ορισμένων κρατιδίων υποστηρίζοντας ότι «η χώρα θα έχει ανοσία όταν προσβληθεί το 60% με 70% του πληθυσμού» και ότι «υπάρχει ήδη ένα φάρμακο εναντίον του κορωνοϊού», ισχυρισμός που, ως γνωστόν, είναι ψευδής.

Για τον Μπολσονάρου, μεταξύ των άλλων, η πανδημία είναι μια «φαντασία» που δημιουργήθηκε από τα μέσα ενημέρωσης και πρόκειται απλώς για «απλή γριπούλα», παρ' όλο που στη Βραζιλία έχει προκαλέσει ήδη 139 νεκρούς και 4.316 κρούσματα.

Ο πρώην Πρόεδρος Λούλα έχει ζητήσει την παραίτηση ή την αποπομπή του.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Πίσω από το παραπέτασμα της γελοιότητας

Είναι το λιγότερο αστεία και γραφικά τα κυβερνητικά στελέχη, όταν βγαίνουν στα κανάλια να εξηγήσουν ότι το πακέτο των 37 δισ. η Ελλάδα το κέρδισε με το σπαθί του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τις εξαιρετικές διαπραγματευτικές του δυνατότητες και με τις λαμπρές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις