Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Απεργούν και οι Γερμανοί αποθηκάριοι της Amazon

Σε 48ωρη απεργία κατεβαίνουν οι εργαζόμενοι σε επτά από τις αποθήκες του διαδικτυακού γίγαντα του λιανικού εμπορίου Amazon στη Γερμανία, ανακοίνωσε η συνομοσπονδία Verdi. Οι απεργιακές κινητοποιήσεις υπό το σύνθημα "όχι άλλες εκπτώσεις στους μισθούς μας" πρόκειται να συμπέσουν με τη λεγόμενη Prime Day, την ημέρα μεγάλων εκπτώσεων που πραγματοποιεί κάθε χρόνο η εταιρεία.

Η Γερμανία είναι η δεύτερη σημαντικότερη αγορά για την Amazon, μετά τις ΗΠΑ. Η εταιρεία ωστόσο είναι αντιμέτωπη με μια μακρόχρονη διένεξη με τα συνδικάτα στη Γερμανία, που διεκδικούν υψηλότερους μισθούς και καλύτερες συνθήκες εργασίας για τους υπαλλήλους των αποθηκών της Amazon κι έχουν προκηρύξει επανειλημμένα απεργιακές κινητοποιήσεις από το 2013. Ανάλογες κινητοποιήσεις έχουν πραγματοποιήσει στο παρελθόν και οι εργαζόμενοι της εταιρείας στην Ισπανία.

"Την ώρα που η Amazon προτρέπει τους πελάτες της να κυνηγήσουν τις μεγάλες εκπτώσεις που προσφέρει κατά την Prime Day, στερεί από τους υπαλλήλους της έναν μισθό με τον οποίο να μπορούν να ζήσουν" τόνισε ο Ορχάν Ακμάν, στέλεχος της γερμανικής συνομοσπονδίας συνδικάτων των εργαζομένων στις υπηρεσίες, Verdi.

"Η εταιρεία πρέπει επιτέλους να αναγνωρίσει τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας των τομέων της λιανικής και των πωλήσεων μέσω ταχυδρομείου" συνέχισε τονίζοντας ότι οι μισθοί στην Amazon δεν μπορεί να παραπέμπτουν στη φεουδαρχία.

Η Verdi ζητάει οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας να αποκτήσουν δεσμευτική ισχύ στον τομέα λιανικής στη Γερμανία. Αν γινόταν αυτό, η συλλογική σύμβαση εργασίας θα εφαρμοζόταν και στην περίπτωση του μεγιστάνα του διαδικτυακού εμπορίου.

Η Amazon λειτουργεί συνολικά 12 αποθήκες στη Γερμανία. Την Κυριακή, η εταιρεία ανακοίνωσε σχέδια να ανοίξει ακόμα μία αποθήκη στη χώρα εντός του έτους και να δημιουργήσει πάνω από 2.800 θέσεις απασχόλησης με συμβάσεις αορίστου χρόνου.

 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Πολυτεχνείο

Η σημερινή ημέρα ανήκει δικαιωματικά στη μνήμη της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Αυτής της εξέγερσης των νέων ανθρώπων που αμφισβήτησαν «τη βία ως στοιχείο εξαναγκασμού» και ύψωσαν τη φωνή τους για Ελευθερία και Δημοκρατία.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο