Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.1°C20.2°C
2 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.2°C18.8°C
2 BF 50%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.0°C18.8°C
3 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.1°C18.2°C
3 BF 67%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.9°C17.3°C
3 BF 48%
MΠΑΣΚΕΤ ΛΙΓΚ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ / Ενός κακού μύρια έπονται...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

MΠΑΣΚΕΤ ΛΙΓΚ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ / Ενός κακού μύρια έπονται...

Οι αδελφοί Αγγελόπουλοι σε κοινή γραμμή με τους "σκληροπυρηνικούς" της ομάδας τους...

Έχουν περάσει τρεις μήνες από την αποχώρηση του Ολυμπιακού στο ημίχρονο του αγώνα Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό και από τότε η ομάδα του Πειραιά μετράει μόνο... πληγές, που έχουν μεταφερθεί - και στο... σώμα συνολικά του ελληνικού μπάσκετ!

Αν μπορούσαν να φέρουν τον χρόνο πίσω οι αδελφοί Αγγελόπουλοι το πιθανότερο είναι ότι δεν θα έκαναν εκείνο το "απονενοημένο διάβημα" και καλύτερα να... μασούσαν, παρά να μιλούσαν, λέγοντας "μέχρι τέλους"! Η απαίτησή τους να μην ξαναδιαιτητεύσει παιχνίδι της ομάδας τους κανένας από τους τρεις διαιτητές του ντέρμπι, το ότι δεν θα έπαιζαν ποτέ ξανά με Έλληνες διαιτητές κόντρα στον Παναθηναϊκό και, τέλος, η απαγόρευση της εισόδου στο στάδιο "Ειρήνης και Φιλίας" (πόσο οξύμωρη μοιάζει σήμερα η κατά τα άλλα εμβληματική ονοματοδοσία) στον ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Παναθηναϊκός Δημήτρη Γιαννάκοπουλο, ήταν τρία πράγματα που δεν είχαν προηγούμενο και όχι μόνο το ελληνικό μπάσκετ...

Από τότε, λες και ανέλαβε δράση κάποιο... κάρμα, άρχισαν να βρίσκουν την ομάδα του Πειραιά το ένα κακό μετά το άλλο! Ενώ πάλευε για να αποκτήσει το αβαντάζ έδρας στα πλέι οφ της Ευρωλίγκα, βρέθηκε εκτός προημιτελικής φάσης με τη μία ήττα να διαδέχεται την άλλη. Ειδικά στο ματς "κλειδί" με την Ζαλγκίρις στο ΣΕΦ είχαμε δύο... κακά μαζεμένα! Από τη μία οι ανεγκέφαλοι" οπαδοί της ομάδας σήκωσαν πανό και "πανηγύριζαν" την επέτειο της δολοφονίας του Μιχάλη Φιλόπουλου στη Λεωφόρο Λαυρίου κι από την άλλη έγινε γνωστό ότι ο αρχηγός της ομάδας Βασίλης Σπανούλης ήταν σοβαρά τραυματισμένος και δεν θα αγωνιζόταν μέχρι τέλος της σεζόν. Το χειρότερο είναι ότι η διοίκηση της ΚΑΕ όχι μόνο δεν έδωσε εντολή να κατέβει το κατάπτυστο πανό, αλλά ακόμη δεν έχει βγάλει ούτε καν ανακοίνωση καταδίκης της περιύβρισης νεκρού.

Η ΚΕΔ της ΕΟΚ έκανε το... χατίρι του Ολυμπιακού και δεν όριζε επί 9 αγωνιστικές κανέναν από τους τρεις διαιτητές του ντέρμπι σε ματς της ομάδας του Μπλατ, μέχρι τη διαμαρτυρία του Δημήτρη Γιαννακόπουλου γι' αυτήν την επιλεκτική αντιμετώπιση. Η στάση του Παναθηναϊκού ήταν η αιτία να μπεί στο ματς της τελευταίας αγωνιστικής με τον Προμηθέα Πάτρας ο διεθνής Παναγιώτης Αναστόπουλος στην κληρωτίδα και τελικά να κληρωθεί σε ματς του Ολυμπιακού. Οι αδελφοί Αγγελόπουλοι έβαλαν ένα ευρώ γενική είσοδο στο ματς, προκειμένου να γεμίσουν το άδειο στους τελευταίους αγώνες ΣΕΦ και να αποδοκιμάσουν (αν αγωνιζόντουσαν!) τον Αναστόπουλο και τον Βασιλακόπουλο, αλλά τους πρόλαβαν τα γεγονότα! Την παραμονή του αγώνα 100 περίπου εποχούμενοι οπαδοί του Ολυμπιακού πήγαν στο σπίτι του διαιτητή στον Βύρωνα, τον έβρισαν και πέταξαν... νεράτζια, αλλά δεν έκαναν κάτι περισσότερο, καθώς οι αστυνομικοί, που ήταν επιτετραμμένοι για την ασφάλεια του διαιτητή, κάλεσαν ενισχύσεις.

Την επομένη ο Παναγιώτης Αναστόπουλος με επιστολή του στην ΚΕΔ έκανε γνωστό ότι δεν ήθελε να παίξει τον ρόλο της... Ιφιγένειας και αρνήθηκε να διαιτητεύσει το παιχνίδι και την ίδια μέρα ο Παναθηναϊκός έπαιρνε την απόφαση να μην αγωνιστεί στο ματς με την Κύμη, καθώς το σύνθημα "κράτος είναι ο Ολυμπιακός" είχε επαληθευτεί στην πράξη! Την ίδια ώρα οι αδελφοί Αγγελόπουλοι "πανηγύριζαν" παρέα με τους "σκληροπυρηνικούς" οπαδούς της ομάδας τους, που ενδεχομένως πολλοί απ' αυτούς ήταν και "επισκέπτες" του Αναστόπουλου, για τη "νίκη" επί του "κατεστημένου".

Η "νίκη" αυτή αποδείχθηκε "Πύρρεια" λίγες ώρες μετά, όταν έγινε γνωστό ότι ο Παναθηναϊκός, με τους -6 βαθμούς της τιμωρίας του και τον μηδενισμό στο ματς με την Κύμη, τερμάτιζε στην 3η θέση κι έτσι θα αντιμετώπιζε πιο νωρίς απ' ό,τι κανείς θα περίμενε τον Ολυμπιακό, στην πρώτη φάση των πλέι οφ της Μπάσκετ Λιγκ, δηλαδή στον αμέσως επόμενο αγώνα! Τα πράγματα έγιναν ακόμη... χειρότερα στη συνεδρίαση του δ.σ. του ΕΣΑΚΕ, όταν η νομική σύμβουλος της διοργανώτριας αρχής ανακοίνωσε ότι όποια ομάδα δεν αγωνιστεί στα πλέι οφ, σύμφωνα με τους κανονισμούς, υποβιβάζεται!

Με δεδομένο ότι όλες οι άλλες ΚΑΕ απέρριψαν την πρόταση του Ολυμπιακού για διακοπή του πρωταθλήματος (γιατί άραγε;), αλλά και τη διεξαγωγή αγώνων με ξένους διαιτητές, οι αδελφοί Αγγελόπουλοι δεν έχουν αποφασίσει ακόμη σε τι άλλες... περιπέτειες θα βάλουν την ομάδα τους! Αν δεν παίξουν εναντίον του Παναθηναϊκού θα υποβιβαστεί ο Ολυμπιακός, τη στιγμή που τέσσερις ομάδες από την Αδριατική Λίγκα, μεταξύ των οποίων και ο Ερυθρός Αστέρας, δεν θέλουν τη συμμετοχή του Ολυμπιακού στη διοργάνωση!

Με τα γεγονότα των τελευταίων ημερών ένα είναι το επίκαιρο ερώτημα στον χώρο του μπάσκετ, αλλά και ελληνικού αθλητισμού γενικότερα: Τι είναι χειρότερο, μια κακή, έστω και "στημένη" διαιτησία ή ένα καθεστώς τρομοκράτησης και στοχοποίησης ανθρώπων, όπως έγινε με τον ξυλοδαρμό των διαιτητών ποδοσφαίρου Θανάση Τζήλου και Αλέξανδρου Τσαμούρη, την "επίσκεψη" χουλιγκάνων στο σπίτι του Αναστόπουλου και την επίθεση με αυτοσχέδιο μηχανισμό, που δεν εξερράγη, με στόχο πυροπολικό κοντά στο σπίτι του διαιτητή την Τετάρτη τα μεσάνυχτα;

Απ' όλη αυτή την ιστορία ηθικά δικαιωμένος βγαίνει ο Παναθηναϊκός του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, που ως αντίδραση στο "κράτος του Ολυμπιακού", αποφάσισε η ομάδα του να χάσει 8 βαθμούς, ανατρέποντας το βασικό επιχείρημα των αδελφών Αγγελόπουλων και των φανατικών οπαδών του "αιώνιου αντιπάλου", που τον κατηγορούν ότι "επηρεάζει" τη διαιτησία και έτσι παίρνει τα πρωταθλήματα! Φέτος το αβαντάζ έδρας έχει η ΑΕΚ και ακολουθεί το "νεοφώτιστο" Περιστέρι, που τερμάτισε δεύτερο...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL