Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.5°C22.4°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.9°C20.3°C
3 BF 48%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C20.4°C
2 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.8°C
5 BF 55%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.4°C19.6°C
1 BF 42%
MΠΑΣΚΕΤ - ΙΩΝΙΚΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ / Πολύ κοντά στη μεγάλη επιστροφή...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

MΠΑΣΚΕΤ - ΙΩΝΙΚΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ / Πολύ κοντά στη μεγάλη επιστροφή...

Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης ηγείται της προσπάθειας του Ιωνικού Νικαίας...

Ο αγώνας του περασμένου Σαββάτου στο κλειστό γυμναστήριο «Πλάτωνας» της Νίκαιας, ανάμεσα στον Ιωνικό και τον Ηρακλή, ήταν κάτι παραπάνω από ένα ντέρμπι κορυφής της Α2 στο μπάσκετ. Ήταν και για τις δύο ομάδες μια αναμέτρηση με προεκτάσεις στον χρόνο, με το σημαντικό τους παρελθόν να ψάχνει στο σήμερα τη μελλοντική του δικαίωση.

Ο Ιωνικός μπορεί να απέχει από την υψηλότερη στην ιεραρχία κατηγορία του εγχώριου μπάσκετ από το πολύ μακρινό 1987, αλλά φαίνεται πως πλέον είναι πολύ κοντά στη μεγάλη επιστροφή. Η ομάδα της Νίκαιας δεν είχε όρεξη για αμφισβητήσεις και περιπέτειες, κυριάρχησε απόλυτα και έφτασε στη σπουδαία νίκη με 93-81. Στις εναπομείνασες εφτά αγωνιστικές, ο Ιωνικός χρειάζεται πέντε νίκες για τη μαθηματική επικύρωση του προβαδίσματος που σήμερα κρατάει στα χέρια του. Η ομάδα που θα τερματίσει πρώτη παίρνει την απευθείας άνοδο στην Μπάσκετ Λιγκ, ενώ η δεύτερη θα συμμετάσχει σε διαδικασία πλέι οφ, μαζί με την τρίτη, την τέταρτη και την πέμπτη της τελικής βαθμολογίας.

Ο Νίκος Βετούλας ανέλαβε την ομάδα της Νίκαιας λίγο πριν τα τέλη του περασμένου Νοεμβρίου και εκμεταλλεύτηκε ιδανικά το έμψυχο υλικό της. Σε αυτό μάλιστα συμπεριλήφθηκε στα μέσα Δεκεμβρίου και ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης, εξέλιξη που συνιστά μία από τις μεγαλύτερες διαχρονικά μετεγγραφές στη συγκεκριμένη κατηγορία.

Από ένα σημείο και μετά, ο Ιωνικός "ξέχασε" τι πάει να πει ήττα και στον αγώνα με τον Ηρακλή συμπλήρωσε έναν ολόκληρο γύρο αήττητος, με καταπληκτική... παραγωγικότητα. Έχει ξεπεράσει εννιά φορές τους 100 πόντους σε έναν αγώνα, ενώ αίσθηση προκάλεσε η εκτός έδρας νίκη του με 76-137 επί του Εθνικού Πειραιά, καθώς και το πρόσφατο εντός έδρας 113-83 επί του τρίτου στη βαθμολογία Ερμή Αγιάς.

Ο Ιωνικός, όσον αφορά στο μπάσκετ, έχει παρελθόν, και μάλιστα σημαντικό, με τις ρίζες του να βρίσκονται σε δεκαετίες που το μπάσκετ δεν ήταν διαδεδομένο παντού... Η ομάδα της Νίκαιας θυμίζει στους παλιότερους φίλους του ελληνικού μπάσκετ τον Νικαιώτη, γέννημα - θρέμμα της ομάδας Παναγιώτη Γιαννάκη, τον Κώστα Αλεξανδρίδη και τον Νίκο Οικονόμου, τις δύο ευρωπαϊκές συμμετοχές απέναντι στην ελβετική Νιόν το 1979 και την ισραηλινή Χάποελ Τελ Αβίβ το 1984, το «θρυλικό» 113-114 με τον Άρη το 1981, με τον Παναγιώτη Γιαννάκη να σκοράρει 73 πόντους για λογαριασμό των «κυανόλευκων» και τον Νίκο Γκάλη 62 για τον Άρη, λίγο πριν σμίξουν στη Θεσσαλονίκη και αποτελέσουν ένα από τα κορυφαία δίδυμα στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL