Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
16.2°C19.3°C
2 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.0°C17.6°C
2 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.4°C16.6°C
3 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.9°C16.8°C
3 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.9°C15.2°C
3 BF 62%
ΠΟΛΟ - ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ / Mε δύο εκπροσώπους για τον έκτο τίτλο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΠΟΛΟ - ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ / Mε δύο εκπροσώπους για τον έκτο τίτλο

Βουλιαγμένη και Ολυμπιακός στο κυνήγι ενός ακόμη ευρωπαϊκού τίτλου...

Στο φετινό φάιναλ φορ της κορυφαίας διοργάνωσης του ευρωπαϊκού πόλο γυναικών, οι δύο από τις τέσσερις ομάδες θα είναι ελληνικές! Ο Ολυμπιακός, που απέκλεισε με δύο νίκες την ισπανική Σαν Αντρέου, και η Βουλιαγμένη, που άφησε έξω την περσινή πρωταθλήτρια Ευρώπης ρωσική Κίνεφ Κίρισι (νικώντας 9-7 στον επαναληπτικό στο κολυμβητήριο του Χαλανδρίου, ενώ είχε ηττηθεί 11-10 στον πρώτο αγώνα εκτός έδρας).

Η τελική φάση στην Ευρωλίγκα των γυναικών θα γίνει στο Σαμπαντέλ της Ισπανίας (19-20 Απριλίου) και τα ζευγάρια των δύο ημιτελικών είναι ο ελληνικός "εμφύλιος" Ολυμπιακού - Βουλιαγμένης και η αναμέτρηση ανάμεσα στη διοργανώτρια Σαμπαντέλ και την ιταλική Πάντοβα.

Τον τίτλο στον θεσμό αυτό τον έχουν κατακτήσει στο παρελθόν και οι δύο ελληνικές ομάδες, η Βουλιαγμένη το 2009 και το 2010 και η ομάδα του Πειραιά το 2015. Πρωταθλήτρια Ευρώπης στο γυναικείο πόλο έχει αναδειχθεί, και μάλιστα δύο φορές, και η ομάδα της Γλυφάδας (το 2000 και το 2003). Επίσης άλλες τρεις φορές η Βουλιαγμένη, δύο η Γλυφάδα και μία ο Ολυμπιακός έπαιξαν στον τελικό. Τον άλλο μήνα οι δύο εκπρόσωποι της Ελλάδας θα παλέψουν για τον έκτο τίτλο, με την παρουσία μίας ελληνικής ομάδας στον τελικό να είναι σίγουρη...

Στην περσινή διοργάνωση, τον τίτλο είχε πάρει η ομάδα που απέκλεισε η Βουλιαγμένη, η Κίνεφ Κίρισι, που μάλιστα έφτανε στη συγκεκριμένη επιτυχία για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Δεύτερη είχε τερματίσει η Σαμπαντέλ, τρίτη η Οριζόντε Κατάνια και τέταρτη η ουγγρική Ουίπεστ.

Δύο εκπροσώπους του ελληνικού πόλο γυναικών είχαμε και στη διοργάνωση του 2004, χρονιά που η Εθνική γυναικών κατέκτησε το αργυρό ολυμπιακό μετάλλιο, με τη Γλυφάδα να παίρνει τη δεύτερη θέση και τη Βουλιαγμένη την τέταρτη. Το 2010 είχε συμβεί παρόμοια περίσταση με τη φετινή, καθώς στο φάιναλ φορ της Κέρκυρας βρέθηκαν τόσο η Βουλιαγμένη όσο και ο Ολυμπιακός. Μάλιστα η Βουλιαγμένη στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης, ενώ η ομάδα του Πειραιά κατέλαβε την τέταρτη θέση.

Πολυνίκης του θεσμού, που ξεκίνησε το 1988, είναι η ιταλική Οριζόντε Κατάνια με 8 τίτλους. Ακολουθούν η ισπανική Σαμπαντέλ με 4, ενώ οι ολλανδικές Ντονκ Γκούντα και Νερέους Ζάανταμ έχουν από 3. Δύο τρόπαια, εκτός από τη Βουλιαγμένη και τη Γλυφάδα, έχουν κατακτήσει οι ρωσικές Σκιφ Μόσχας και Κίνεφ Κίρισι. Μία φορά στην ιστορία τους έχουν στεφθεί πρωταθλήτριες Ευρώπης η ολλανδική Μπιλτχόβεν, η ουγγρική Σέντες, ο Ολυμπιακός και οι ιταλικές Προ Ρέκο και Φιορεντίνα. Συνολικά, η Ιταλία προηγείται με 10 τίτλους, ακολουθεί με 7 η Ολλανδία και στην τρίτη θέση της σχετικής λίστας η Ελλάδα με 5 τρόπαια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL