Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
12.5°C18.1°C
1 BF 68%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
15 °C
11.6°C16.0°C
2 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
12.0°C14.9°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.8°C14.9°C
2 BF 85%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.3°C14.1°C
2 BF 54%
Και τώρα ένα μετάλλιο!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Και τώρα ένα μετάλλιο!

Η Εβίνα Μάλτση σε μια προσπάθεια της κόντρα στη Γαλλία στον αγώνα του ομίλου

Η Ελλάδα βρίσκεται στην τετράδα του Ευρωμπάσκετ και πλέον έχει πιθανότητες... 75% να φθάσει και σ' ένα μετάλλιο. Η πρώτη προσπάθεια θα γίνει σήμερα το βράδυ (9.30 μ.μ., ΕΡΤ) με αντίπαλο τη Γαλλία, δεύτερη στο προηγούμενο Ευρωμπάσκετ, και την ομάδα που μας νίκησε δύσκολα (70-63) στη φάση των ομίλων.

Αν η ελληνική ομάδα πλησιάσει την απόδοση που είχε στον θρίαμβο επί της Τουρκίας, τότε η κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου και η συμμετοχή στον τελικό της Κυριακής (9.30 μ.μ.) είναι πολύ πιθανή. Βέβαια οι Ελληνίδες, ακόμη κι αν χάσουν, θα έχουν το δικαίωμα να διεκδικήσουν το χάλκινο μετάλλιο στον αυριανό μικρό τελικό (7.00 μ.μ.).

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Κώστας Κεραμιδάς δήλωσε μετά τον θρίαμβο επί της Τουρκίας: "Πρόκειται για τη μεγαλύτερη νίκη του ελληνικού γυναικείου μπάσκετ. Προκριθήκαμε στους τέσσερις του Ευρωμπάσκετ και, άμα το έλεγε κάποιος όταν ξεκινούσαμε από την Αθήνα για να έρθουμε εδώ, θα τον περνούσαν για τρελό. Τα καταφέραμε γιατί έχουμε ομάδα με το όμικρον κεφαλαίο. Όλες οι παίκτριες βάζουν το εγώ τους κάτω από την ομάδα. Βάλαμε κάποιους κανόνες και οι παίκτριες στέκονται ευλαβικά στο πλάνο με μοναδικό τρόπο και αυτό είναι απίστευτο".

Στο ματς κόντρα στη Γαλλία στη φάση των ομίλων μας η Ελλάδα είχε σοβαρά παράπονα από τη διαιτησία και την αποβολή της Καλτσίδου με δύο τεχνικές ποινές μόλις στο πρώτο λεπτό του β' ημιχρόνου και μάλιστα ο Ουκρανός διαιτητής, που αδίκησε την ελληνική ομάδα, τιμωρήθηκε από τη FIBA.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL