Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.2°C22.6°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.9°C22.7°C
3 BF 37%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.0°C21.6°C
3 BF 57%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.3°C20.2°C
4 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.7°C20.7°C
1 BF 29%
ΜΠΑΣΚΕΤ ΛΙΓΚ / Μπάσκετ: "Το μήλο, κάτω από τη μηλιά;" Και ναι και όχι...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΜΠΑΣΚΕΤ ΛΙΓΚ / Μπάσκετ: "Το μήλο, κάτω από τη μηλιά;" Και ναι και όχι...

Ο Τζον Στόκτον παρακολουθεί τον αγώνα Απόλλωνα - Λαυρίου στην Πάτρα

Για όσους παρακολουθούσαν μπάσκετ τις δεκαετίες του 1980 και του 1990 τα ονόματα του Τζον Στόκτον και του Κένεθ Μπάρλοου ήταν από τα πιο προβεβλημένα σε ΗΠΑ και Ευρώπη, αντίστοιχα. O Στόκτον αγωνιζόταν με τη Γιούτα Τζαζ και αποτέλεσε μέλος της Εθνικής ομάδας των ΗΠΑ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1992 και του 1996. Από το 2009 είναι μέλος του περίφημου "Hall of Fame", στο οποίο μπαίνουν οι κορυφαίοι όλων των εποχών, ενώ είναι ο άνθρωπος με τις περισσότερες ασίστ (15.806) και τα περισσότερα κλεψίματα (3.285) στην ιστορία του αμερικανικού επαγγελματικού πρωταθλήματος.

Ο Κένεθ Μπάρλοου διακρίθηκε ως φόργουορντ στα ευρωπαϊκά παρκέ από τη δεκαετία του 1980 μέχρι περίπου τα μέσα της επόμενης. Φόρεσε τη φανέλα μεγάλων ομάδων του ευρωπαϊκού ανταγωνισμού όπως η Ολίμπια Μιλάνο, η Μακάμπι Τελ Αβίβ, αλλά και ο τότε ΠΑΟΚ. Μάλιστα, το 1987 στέφθηκε με την ομάδα του Μιλάνου πρωταθλητής Ευρώπης, ενώ το 1991 κατέκτησε με τους Θεσσαλονικείς το Κύπελλο Κυπελλούχων.

Λέμε, συχνά, πως "το μήλο θα πέσει κάτω από τη μηλιά". Αυτό, όμως, δεν ισχύει σε όλες τις περιπτώσεις. Από τον περασμένο Ιανουάριο στο έμψυχο δυναμικό του Απόλλωνα Πατρών βρέθηκε ο γιος του Τζον Στόκτον, ο Μάικλ. Οι αγωνιστικές του επιδόσεις, όμως, αναδεικνύουν ως κορυφαία στιγμή του την έλευση του πατέρα του στην Ελλάδα, που πλήρωσε μάλιστα εισιτήριο για να τον δει τη Μεγάλη Πέμπτη στην Πάτρα απέναντι στο Λαύριο. Σε έναν αγώνα που παρά τη νίκη τους οι Πατρινοί δεν απέφυγαν τον υποβιβασμό στην Α2. Ο Τζον Στόκτον διαπίστωσε την αγάπη που του έχουν οι φίλοι του μπάσκετ ακόμη και σήμερα, αλλά δεν αισθάνθηκε το ίδιο ευχάριστα με την απόδοση του γιου του, που σε περίπου 15 λεπτά συμμετοχής σημείωσε μόλις 3 πόντους και δεν έδωσε ούτε μια ασίστ... Ο 28χρονος γκαρντ συνολικά κινήθηκε στα πολύ ρηχά, καθώς είχε μέσο όρο 4.5 πόντους, 1.58 ριμπάουντ και 0.92 ασίστ.

Στα μέρη μας βρισκόταν από το καλοκαίρι και ο γιος του Κένεθ Μπάρλοου, ο 26χρονος Κέλσι. Αυτός, σε αντιδιαστολή με τον Μάικλ Στόκτον, πραγματοποίησε πολύ καλές εμφανίσεις με τη φανέλα των Τρικάλων, έχοντας σε 26 αγώνες 13.96 πόντους μέσο όρο. Στα μέσα Δεκεμβρίου, σε αγώνα απέναντι στον Παναθηναϊκό στα Τρίκαλα, ο Μπάρλοου έκανε την καλύτερη του εμφάνιση καθώς σημείωσε 28 πόντους, πήρε 4 ριμπάουντ και έδωσε 3 ασίστ!

Στις αρχές Μαρτίου ο πατέρας του είχε έρθει στην Ελλάδα για να τον δει από κοντά, δηλώνοντας τα εξής: "Ήταν πολύ καλή η επιλογή του να έρθει στην Ελλάδα. Νιώθει οικεία εδώ, έχει φίλους, και σίγουρα η χρονιά που κάνει με τα Τρίκαλα θα τον βοηθήσει στην εξέλιξη του".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL