Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
20.0°C23.0°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.5°C22.6°C
3 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C21.6°C
3 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.8°C19.8°C
4 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.7°C21.9°C
0 BF 30%
Σωκράτη εσύ... σούπερ σταρ!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σωκράτη εσύ... σούπερ σταρ!

Μανωλάς και Παπασταθόπουλος συναγωνίζονται για το ποιος θα φθάσει πιο... ψηλά!

Για το ελληνικό ποδόσφαιρο της σύγχρονης εποχής μπορούν να ειπωθούν πολλά και τα περισσότερα δεν θα είναι και τόσο κολακευτικά. Όμως, υπάρχουν αρκετά σημάδια μιας ποιότητας που αντιστέκεται και κρατάει ψηλά τη σημαία της αξιοπρέπειας.

Παρότι δεν μπορούμε να μιλήσουμε για κάποια εθνική σχολή ποδοσφαίρου, το σίγουρο είναι πως τα τελευταία χρόνια έχουμε την ευτυχή συγκυρία να αναδείξουμε δύο αμυντικούς που διαπρέπουν στο εξωτερικό, κάνοντας μάλιστα το ένα σημαντικό βήμα μετά το άλλο στην καριέρα τους, τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο και τον Κώστα Μανωλά.

Δεν έχει περάσει, άλλωστε, πολύς καιρός από τον περασμένο Οκτώβριο, όταν o Γερμανός ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Ελλάδας Μίκαελ Σκίμπε είχε δηλώσει γι’ αυτούς πως «οι στόπερ μας κάνουν άμυνα παγκόσμιας κλάσης και δίνουν στήριγμα σε όλη την ομάδα».

Την προηγούμενη εβδομάδα, σε σχετική ψηφοφορία που διεξήχθη στη Γερμανία και αφορούσε το πρώτο μισό του φετινού γερμανικού πρωταθλήματος, ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος ανακηρύχθηκε κορυφαίος αμυντικός της Μπουντεσλίγκα. Έλαβε 31.839 ψήφους (27%), πιο πάνω από κάθε άλλο, αμυντικό, και έτσι το όνομά του συμπεριελήφθη στην καλύτερη ενδεκάδα μαζί με ονόματα του διαμετρήματος του Νόιερ, του Λαμ, του Τιάγκο, του Ομπαμεγιάνγκ και του Λεβαντόφσκι!

Ο Σωκράτης γεννήθηκε στις 9 Ιουνίου του 1988 στην Καλαμάτα και έγινε γνωστός στην ΑΕΚ (με έναν ενδιάμεσο δανεισμό στη Νίκη Βόλου), χάρη στην εμπιστοσύνη που του έδειξε ο καταξιωμένος και με θητεία στην Μπαρτσελόνα Ισπανός τεχνικός της Ένωσης Λορέντσο Σέρα Φερέρ, που διέκρινε τα προσόντα του και δεν δίστασε να τον καθιερώσει στη βασική ενδεκάδα σε μικρή ηλικία.

Από εκεί και πέρα η καριέρα του εκτοξεύτηκε και απέκτησε διεθνείς προεκτάσεις αφού φόρεσε κατά σειρά τη φανέλα των Τζένοα, Μίλαν και Βέρντερ Βρέμης. Από το 2013 είναι παίκτης της Μπορούσια Ντόρτμουντ. Ντεμπουτάρισε με την Εθνική το 2008 και έχει συμμετάσχει στα Μουντιάλ του 2010 και του 2014, καθώς και στο Εuro 2012.

Την ίδια ώρα ο Κώστας Μανωλάς, με τη φανέλα της Ρόμα, θεωρείται ένας από τους καλύτερους αμυντικούς του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και για την απόκτηση της υπογραφής που θα οριστικοποιήσει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του διαγκωνίζονται τους τελευταίους μήνες η Τσέλσι, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Ίντερ, η Άρσεναλ, η Μπαρτσελόνα, η Παρί, αλλά και η Γιουβέντους, κλαμπ που συγκαταλέγονται στα μεγαλύτερα της Ευρώπης και σηματοδοτούν πως πια ο διεθνής Έλληνας αμυντικός είναι κοντά στο να καταξιωθεί στο πιο απαιτητικό επίπεδο του διεθνούς ανταγωνισμού.

O Κώστας Μανωλάς, που είναι ανιψιός της εμβληματικής φυσιογνωμίας του εγχώριου ποδοσφαίρου Στέλιου Μανωλά, γεννήθηκε στις 14 Ιουνίου 1991. Έχει αγωνιστεί στη μέχρι τώρα καριέρα του με τις εξής ομάδες: Πανναξιακός, Θρασύβουλος, ΑΕΚ, Ολυμπιακός και Ρόμα. Με την Εθνική άρχισε να αγωνίζεται το 2013 και συμμετείχε στο Μουντιάλ της Βραζιλίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL